Muziekcafé HOF laat zich van hun zware kant zien met minifestival Doolhof

Op zaterdag 28 september deelt HOF het terras en podium van het muziekcafé met alternatieve bands tijdens Doolhof. Headliner is Kortrijkse sludge/post metal band Divided.

Het nieuw minifestival aan het Conservatoriumplein opent met WIJF om 16.15 uur. “Met snedig gitaarwerk, dreunende drums en zware bassen staat Wijf garant voor vakkundige afbraak van podia. De krachtige stem van zangeres Marie is soms zweverig, dan weer groovy maar steeds met nen hoek af.”

Dit Gentse viertal werkt momenteel aan hun debuut-EP tijdens een zomer vol optredens in 2024 (met onder andere een tweede plaats bij Jonge Wolven en een wervelende passage op Zeverrock). “Niet te missen voor wie denkt dat het hardere werk niets voor hen is: laat Wijf je het tegendeel bewijzen. Wijf staat voor empowerment en een goeie smack in your face.”

Om 18 uur weerklinkt de noiserock van Videotrauma, gevolgd door post-punk/shoegaze van het Gentse viertal Sad Boys Klub om 19.30 uur. Om 21 uur start de Kortrijkse band Divided met sludge/post metal.

Headliner Divided

Divided is een Kortrijkse vierkoppige band die een verfrissende en zinderende combinatie brengt van sludgy riffs, post-metal vibes en snerpende vocals. Na de release van hun debuut-EP ‘Riser’, begon de band aandacht te krijgen in de Belgische scene. Ondertussen deelden ze al het podium met bands als Brutus, Stake, Psychonaut, Wiegedood, … en speelden ze het voorprogramma tijdens het Europese deel van de tour van Shy, Low.

Doolhof geeft er vanaf 22 uur nog een lap op met een vinyl set van dj Ginger Army met een mix van punk, wave en rock-’n-roll.

Tickets kosten 15 euro in voorverkoop en 20 euro aan de deur. Meer info op het Facebookevenement van Doolhof.

The post Muziekcafé HOF laat zich van hun zware kant zien met minifestival Doolhof is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

ESA: “Methaanuitstoot stijgt zorgwekkend, ondanks beloften”

Vrijwillige afspraken tussen landen om hun methaanuitstoot drastisch te verlagen, leveren nog niet de gewenste resultaten op. Integendeel: de wereldwijde uitstoot van het krachtige broeikasgas blijft wereldwijd stijgen, waarschuwt de Europese ruimtevaartorganisatie ESA in een dinsdag verschenen rapport. De onderzoekers zien nog geen tekenen dat dit binnenkort gaat veranderen: “De trends gaan precies de tegenovergestelde kant op van wat nodig

Lees meer »

Chirurgen van paardenkliniek Equitom in Lummen gebruiken virtual reality om zich beter voor te bereiden op complexe ingrepen

De chirurgen van paardenkliniek Equitom in Lummen maken voortaan gebruik van virtual reality om zich voor te bereiden op complexe ingrepen. Met MRI- en CT-scans van het paard wordt er een 3D-model gecreëerd dat de chirurgen in detail kunnen bekijken via een virtual reality-bril. Met deze technologie kunnen ze in het lichaam van het paard duiken, metingen doen en zelfs

Lees meer »

25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting”

N-VA Anzegem heeft haar lijst en programma klaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Een correct en verantwoordelijk bestuur, dat is waarvoor we staan”, stelt kandidaat-burgemeester Koen Tack (62).
The post 25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beschimpte Australische breakdancer is… de mondiale nummer 1

Met haar ‘onorthodoxe’ moves tijdens de Olympische Spelen in Parijs werd ze een wereldwijde sensatie en vooral het mikpunt van spot. Nu blijkt dat Rachael Gunn, oftewel B-girl ‘Raygun’, ondanks haar controversiële performance voor Team Australië op de Spelen de nummer 1 van de wereld is.

Lees meer »

Blinken spreekt steun uit voor gevluchte Venezolaanse presidentskandidaat

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zondag (lokale tijd) zijn steun uitgesproken voor de presidentskandidaat van de Venezolaanse oppositie, Edmundo Gonzalez Urrutia, die naar Spanje vluchtte. Sinds de omstreden presidentsverkiezingen eind juli, verhoogde de autoritaire president Nicolas Maduro de druk op de oppositieleider.

Lees meer »

“Surreëel en oneerlijk”: Spaanse atlete Congost speelt paralympische medaille kwijt door dramatisch moment op 10 meter van marathonfinish

Drama, gisteren, op de slotdag van de Paralympische Spelen. De Spaanse Elena Congost (36) werd derde op de marathon (T12), maar door een ‘foutje’ op tien meter van de meet speelde ze haar bronzen medaille nog kwijt. De gids van de slechtziende loopster kreeg krampen en viel bijna, waarna ze in een poging om te helpen het touwtje even loste

Lees meer »

Brouwerij Rodenbach lanceert Rodenbach Evolved St Georges

De Rodenbach-brouw- en keldermeesters lanceren “Rodenbach Evolved St Georges”: de tweede editie van de Rodenbach Evolved Limited Edition-serie, een ‘Sour Pale Ale’ geïnspireerd op “St Georges” dat tot eind van de jaren 1970 door Brouwerij Rodenbach werd gebrouwen.
The post Brouwerij Rodenbach lanceert Rodenbach Evolved St Georges appeared first on KW.be.

Lees meer »