Moeten we volgende week vrezen voor een waterbom? Weerkaarten voorspellen veel regen door mogelijke ‘koudeput’

De droge warme zomerperiode lijkt de komende dagen ten einde te komen. Door de nabijheid van kleine fronten zal de wisselvalligheid toenemen en stijgt de kans op regen- en onweersbuien. En waar die buien tot ontwikkeling komen is er kans op overvloedige neerslag. De weermodellen twijfelen nog over waar die regen precies zal vallen, wat voorspellingen extra moeilijk maakt. Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten. 

Meer krantenkoppen in België

“Kinderen in een shirt met mijn naam, wie had dat gedacht?”: het sprookje van jeugdproduct Joaquin Seys bij Club Brugge

Dat wisten we intussen wel van Joaquin Seys: vorig seizoen nog anoniem bij Club NXT maar vandaag als flankverdediger de grote revelatie van blauw-zwart. En dat hij opvallend nuchter blijft onder de plotse roem. Al staat de Oostendenaar , pas 19, straks op San Siro. En later tegenover Haaland en co. Maar wist u ook dat de new born stervoetballer

Lees meer »

Nu de lokale ambities voorrang krijgen op formatie: welke onderhandelaars hengelen naar de burgemeestersjerp?

Hoe dichter de lokale verkiezingen naderen, hoe kleiner de kans dat er nog een regering komt. De meesten – maar niet alle hoofdrolspelers – hengelen namelijk binnen vijf weken naar de sjerp in hun achtertuin. De agenda’s lopen dus stilaan vol met handjes schudden en huisbezoeken. Maar wie wil echt burgemeester worden en wie sprint liever terug naar Brussel om

Lees meer »

Paniek bij seksuologe Lotte Vanwezemael in ‘De verraders’: “Mijn job heeft me niet geholpen in dit avontuur”

Seksuloge Lotte Vanwezemael (31) waagt zich dit seizoen aan ‘De verraders’ bij VTM. En jawel, presentator Staf Coppens koos naast William Boeva en Jonatan Medart haar uit om de moeilijkste taak op zich te nemen en alle anderen te bedotten. “Dat psychologen mensen meteen kunnen lezen is een fabeltje. Mijn job heeft me dus niet echt geholpen in dit avontuur”,

Lees meer »

Paralympisch kampioen Laurens Devos droomt van Olympische Spelen, Sonja (70) deed het hem al voor: “Hij zal erin slagen”

Tafeltennisser Laurens Devos (24) uit Malle wil na zijn derde opeenvolgende gouden medaille naar Los Angeles in 2028. Naar de Paralympische Spelen. Maar vooral: naar de Olympische Spelen. De tafeltennisser met een lichte beperking wil zich meten met valide atleten. “Ik geloof dat hij het zal halen”, zegt Sonja Vettenburg, die het kunstje meer dan dertig jaar geleden voordeed.

Lees meer »

Bewogen lijsttrekkersdebat van UNIZO Kuurne

Zoals in de meeste gemeenten, organiseerde Unizo ook in Kuurne een kopstukkendebat. Moderator van dienst was Bruggeling Lieven Verstraete. Francis Benoit (Burg+), Annelies Vandenbussche (Vooruit-Groen), Bram Deloof (N-VA) en Tom Leece (Nieuw Kuurne) keken elkaar in de ogen, met af en toe ruimte voor sarcasme en hilariteit.
The post Bewogen lijsttrekkersdebat van UNIZO Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Russische drone neergestort op Lets grondgebied, ook Roemeens luchtruim geschonden door drone

Een Russische militaire drone is zaterdag neergestort in het oostelijke deel van NAVO-lidstaat Letland, meldt president Edgars Rinkevics op X, het vroegere Twitter. “We staan ??in nauw contact met onze bondgenoten”, aldus Rinkevics. “Dergelijke incidenten nemen toe langs de oostelijke flank van de NAVO en we moeten ze collectief aanpakken.” Ook op het Roemeens grondgebied werd een Russische drone gesignaleerd.

Lees meer »

“Beide partijen bevinden zich op de rand van het toelaatbare”: hoe de situatie bij Audi Brussels ontplofte

De situatie bij Audi Brussels is ontploft. Werkwillige werknemers mochten maandagochtend van de directie de fabriek niet meer binnen zolang vakbonden de hoofdingang blokkeren en de sleutels van afgewerkte wagens verstoppen. Het personeel ontvangt intussen geen loon meer. Gaat een van de partijen hier in de fout en kan hier nog een gezamenlijke oplossing worden gevonden?

Lees meer »