Minderjarige verkrachter op jaagpad Olen blijft in gesloten instelling: “Om recidivegedrag te vermijden”

Nathan, de 17-jarige verdachte die begin deze maand een 27-jarige vrouw aanviel op een jaagpad in Olen, blijft in een gesloten instelling. Dat heeft de jeugdrechter in Antwerpen beslist en wordt bevestigd door de advocaat van de jongeman. De minderjarige wordt verdacht van poging doodslag en verkrachting. 

Meer krantenkoppen in België

Gratis tentoonstelling over Metaalbouw Vuylsteke in OC Vondel

Als ondersteuning van het boek van Frank Develtere ‘Metaalbouw Vuylsteke, een verhaal over durvers en doeners’, zorgen de heemkring Mulenbeca en het Davidsfonds Meulebeke voor een boeiende tentoonstelling over de firma die in de Berengemeente ooit werk verschafte aan meer dan 300 werknemers. Deze tentoonstelling vindt plaats in hal 1 van firma Vuylsteke in de
The post Gratis tentoonstelling

Lees meer »

Oppositie verlaat tijdens stemming over overdracht deel N8 in Wevelgem tijdelijk de gemeenteraad

Dat burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) over de overdracht van een stuk van de drukke gewestweg N8 in Wevelgem nog voor de bespreking op de gemeenteraad van donderdagavond communiceerde met de media, is duidelijk niet naar de zin van de oppositiepartijen N-VA, Groen en Vooruit. Ze namen niet deel aan de stemming over de overdracht en verlieten tijdelijk de zitting.

Lees meer »

Vanaf oktober nog maximum 50 kilometer per uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »

Titel van ereschepen voor 62-jarige Rita Dewulf

Gewezen CD&V-schepen Rita Dewulf (62) uit de Makeveldmolenstraat komt in aanmerking voor de titel van ereschepen en krijgt die titel toegekend tijdens de gemeenteraadszitting van maandagavond 16 september vanaf 19 uur in de Seminariezaal van het stadskantoor.
The post Titel van ereschepen voor 62-jarige Rita Dewulf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat als je vakantiehuis niet lijkt op de foto’s van de boekingssite?  “Je hoorde de muizen op zolder en de bedden waren doorgezakt”

Zo snel mogelijk actie ondernemen, is het advies van reisexpert Britta Baeke als je vakantieplek er niet uitziet zoals op de foto’s bij de boeking. "Hoe langer je wacht, hoe moeilijker om je gelijk te halen of je geld terug te krijgen." De reisexpert geeft advies als antwoord op een aantal getuigenissen die binnenkwamen bij het Radio2-consumentenprogramma ‘WinWin’.

Lees meer »