Meer dan 10.000 Bruggelingen zwommen deze zomer in de reitjes

Stad Brugge blikt tevreden terug op het zomerzwemmen in de Brugse binnenstad. Méér dan 10.000 bezoekers vonden de weg naar het zwemponton aan de Coupure, dat intussen een vaste waarde is geworden in het Brugse zomersportaanbod. Brugge wil volgende zomer het aantal vrije zwemzones uitbreiden.

Deze zomer keerde de zwemzone aan de Coupure terug, en de formule met een aparte recreatie- en sportzone bleek opnieuw aan te slaan. Ondanks de typisch Belgische wisselvallige zomer trokken opnieuw meer dan 10.000 bezoekers naar het zwemponton. 6.500 onder hen leefden zich uit in de recreatiezone.

Vol

Volgens sportschepen Franky Demon zat op warme dagen het platform helemaal vol: “ Dit toont duidelijk aan dat er behoefte is aan meer afkoelplaatsen in de stad. Ook de aankoop van extra SUPs bleek een slimme zet want ook dit jaar waren ze zeer populair en veelvuldig in gebruik. Maar liefst 2.800 mensen kwamen suppen in de Reien.”

“Voor het eerst werd yoga op het water aangeboden. De gratis initiatie lessen, met beperkte capaciteit, waren snel volzet en vielen in de smaak bij de deelnemers. Opvallend dit jaar was het groeiende aantal sportieve afstandzwemmers. 650 zwemmers kwamen baantjes trekken. Zwemmen in open water zit duidelijk in de lift.”

Zwemclubs

Dat de populariteit van zwemmen in natuur- en open wateren neemt toe, blijkt ook uit het stijgende ledenaantal van de zwemclubs. Het aantal langeafstandzwemmers groeit elk jaar, en deze zomer werd voor het eerst de mijlpaal van 1000 leden overschreden bij de Langereizwemmers.

“Ook bij events waarbij in open water gezwommen wordt zien we steeds een mooi aantal deelnemers. Denk maar aan de Urban Swim, North Sea Swim Challenge, de stadstriatlon en Damme-Brugge. Als afsluiter van de zwemzomer organiseren de Brugse IJsberen zaterdag hun Brugse zwemdoortocht voor competitie en recreanten in de Langerei”, vervolgt Franky Demon.

Meer zwemzones

“Omdat zwemmen in open water steeds populairder wordt willen we vanaf volgende zomer het aanbod aan vrije zwemzones proberen uit te breiden. De nieuwe wetgeving maakt dit mogelijk”, aldus de schepen.

Ook aan het strand was het weer typisch Belgisch met vaak met aanzienlijke wind, maar de Zeebrugse redders hielden constant een oogje in het zeil en zorgden ervoor dat de veiligheid voor iedereen gegarandeerd bleef.

55 jobstudenten

Verdeeld over Coupure en het strand stonden deze zomer 55 jobstudent redders in voor de veiligheid. Op één grote zoekactie na tijdens de bewaakte uren (met goede afloop), waren er geen opmerkelijke incidenten te melden.

“Ondanks een recordaantal zwemverboden door blauwalgen in Vlaanderen, bleef Brugge relatief gespaard dankzij de enorme inzet van verschillende stadsdiensten. Na een wisselvallige start in de Koude Keuken slaagden we erin om de algenbloei daar onder controle te krijgen. De Coupure en Sint-Pietersplas bleven altijd zwembaar. Alleen de Damse Vaart ondervond vanaf de tweede helft van augustus blijvende problemen met blauwalgen”, besluit Franky Demon.

The post Meer dan 10.000 Bruggelingen zwommen deze zomer in de reitjes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe partij ‘Samen voor Democratie’ stelt zich voor: “Neuzen staan in dezelfde richting”

In Nieuwpoort komt de nieuwe Vlaamse politieke partij ‘Samen voor Democratie’ op bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Initiatiefnemer is dermatoloog Steven De Vos. Hij komt in de IJzerstad op met een beperkte lijst met zeven kandidaten.
The post Nieuwe partij ‘Samen voor Democratie’ stelt zich voor: “Neuzen staan in dezelfde richting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijftiger rijdt 86 per uur in bebouwde kom, maar verkeersbord veroorzaakt discussie: “Schuld van boerenprotest”

M.E. werd in februari aan 86 kilometer per uur geflitst toen hij de bebouwde kom van Pervijze inreed. De 51-jarige man moet zich daarvoor in de politierechtbank verantwoorden, al betwist hij een deel van de feiten. Tijdens de boerenprotesten hing het bord dat de bebouwde kom aanduidt, omgekeerd. Daardoor is het verkeersteken volgens zijn advocaat niet rechtsgeldig en kan hij

Lees meer »

Kortrijk heeft een CrossFit! “Inactiviteit is de hardnekkigste ziekte”

Zondag 15 september openen Ditmar Logghe (31) en Kimberly Coeck (31) de deuren van CrossFit LandMarck, de eerste officiële CrossFit Affiliate in de stad. Gevestigd op de iconische LandMarck site op de Pottelberg, belooft deze nieuwe fitnesslocatie een frisse wind te brengen in de wereld van beweging en gezondheid.
The post Kortrijk heeft een CrossFit! “Inactiviteit is de hardnekkigste

Lees meer »

25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting”

N-VA Anzegem heeft haar lijst en programma klaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Een correct en verantwoordelijk bestuur, dat is waarvoor we staan”, stelt kandidaat-burgemeester Koen Tack (62).
The post 25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee West-Vlamingen nemen deel aan meest extreme Solar Challenge ter wereld: “Hiervoor zijn we 13 maanden amper thuis geweest”

Een groep ingenieursstudenten van de KU Leuven neemt van 13 tot 20 september deel aan de meest extreme Solar Challenge ter wereld met hun zelfgebouwde zonnewagen ‘Infinite’. Het Innoptus Solar Team, dat in oktober nog wereldkampioen werd op de World Solar Challenge in Australië, telt twee West-Vlamingen. “Het kriebelde al maanden om aan de start te komen”, zegt Thomas Declercq

Lees meer »

Islamisten grootste partij bij parlementsverkiezingen in Jordanië

Het Islamitische Actiefront (IAF), de Jordaanse tak van de Moslimbroeders en de belangrijkste Jordaanse oppositiepartij, is woensdag de grootste partij geworden bij de parlementsverkiezingen in Jordanië. De verkiezingen vonden plaats tegen een achtergrond van economische crisis en de oorlog in de Gazastrook.

Lees meer »

Oppositie verlaat tijdens stemming over overdracht deel N8 in Wevelgem tijdelijk de gemeenteraad

Dat burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) over de overdracht van een stuk van de drukke gewestweg N8 in Wevelgem nog voor de bespreking op de gemeenteraad van donderdagavond communiceerde met de media, is duidelijk niet naar de zin van de oppositiepartijen N-VA, Groen en Vooruit. Ze namen niet deel aan de stemming over de overdracht en verlieten tijdelijk de zitting.

Lees meer »