LIVE VUELTA. Volle buit aan tussensprint én virtueel bergkoning: is sterke Wout van Aert op weg naar vierde ritzege?

In etappe 13 van de Vuelta is het opnieuw klimmen geblazen. Met de Puerto de Ancares krijgen de renners een loodzware slotklim voorgeschoteld, na ook nog twee beklimmingen van tweede categorie en één van derde. Andermaal kunnen er grote verschillen gemaakt worden. Wie profiteert daarvan? 

Meer krantenkoppen in België

Gemeente De Panne sluit deal met Plopsaland: “Zij betalen minder belastingen en we moeten hen per jaar minder geven voor het gebruik van het zwembad”

De gemeente De Panne betaalt sinds 2011 ongeveer 750.000 euro per jaar aan Plopsa voor het gebruik van het zwembad Plopsaqua. De gemeente op zijn beurt trok de belasting op vertoningen en vermakelijkheden op waardoor Plopsa niet 95.000, maar 450.000 euro moest betalen voor zijn pretpark en zwembad in De Panne. Daarop trok Plopsa naar de Raad van State. Nu

Lees meer »

TSC Proven snakt naar eerste driepunter van het seizoen

TSC Proven begon het seizoen met één op zes. Tegen Sparta Dikkebus verloor het met 2-4, in Gits werd het een brilscore. Zaterdag komt Staden op bezoek. Simon Decroos hoopt op de eerste driepunter van het seizoen.
The post TSC Proven snakt naar eerste driepunter van het seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Evelyne Bossaert is nieuwe directeur van Immaculata: “Ik zocht een nieuwe uitdaging”

Evelyne Bossaert en Simon Bruynsteen zijn respectievelijk de nieuwe directeur en nieuwe technisch directeur van Immaculata Ieper. Met het lerarentekort en het klaarmaken van zes nieuwe lokalen in de vroegere Kliniek Zwarte Zusters kregen ze in de zomervakantie meteen enkele stevige uitdagingen voorgeschoteld.
The post Evelyne Bossaert is nieuwe directeur van Immaculata: “Ik zocht een nieuwe uitdaging” appeared first

Lees meer »

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »