Kust blikt terug op geslaagde zomer met meer overnachtingen en meer dagtoeristen dan vorig jaar 

Ongeveer 5,8 miljoen dagtoeristen hebben in juli en augustus de Belgische kust bezocht. Dat is 10 procent meer dan in de zomer van 2023. Ook het aantal overnachtingen ligt hoger dan vorig jaar. De mooie cijfers zijn te danken aan het betere weer vanaf 20 juli, want de zomer was wisselvallig begonnen. 

Meer krantenkoppen in België

Hoofdverdachte in Franse verkrachtingszaak zal vandaag niet getuigen op proces wegens een dringende medische behandeling

Voor de tweede dag op rij zal Dominique Pelicot (71), hoofdverdachte in een ophefmakende Franse verkrachtingszaak, niet aanwezig zijn op het proces. De voorzitter van de rechtbank heeft vanochtend een dringende medische behandeling gevraagd voor de man die zijn vrouw, Gisèle Pelicot (72), jarenlang zwaar drogeerde om ze door tientallen mannen te laten verkrachten.

Lees meer »

Open Monumentendag in Izegem breekt met 3.700 bezoekers alle records

Het topprogramma voor Open Monumentendag beloofde heel wat bezoekers te lokken, maar dit jaar werden echt wel alle records verbroken. “Niet minder dan 3.716 mensen lieten zich verleiden tot een bezoek aan de locaties die opengesteld werden”, zegt een tevreden schepen van Erfgoed en Musea Kurt Himpe (N-VA).
The post Open Monumentendag in Izegem breekt met 3.700 bezoekers alle

Lees meer »

Apple en Google verliezen rechtszaken en moeten miljarden euro’s betalen: “Grote overwinning voor Europese burgers”

Apple moet 13 miljard euro terugbetalen aan Ierland. Dit heeft het Europese Hof van Justitie dinsdag bekendgemaakt in zijn vonnis over deze zaak. Volgens de Europese Commissie was er sprake van ongeoorloofde staatssteun. Dezelfde rechtbank heeft ook een definitief vonnis uitgesproken tegen Google. Die techgigant zal een boete van 2,4 miljard euro moeten betalen.

Lees meer »

Nicole de Moor (CD&V) laakt dreigement Hongaarse staatssecretaris om migranten op de bus naar Brussel te zetten: “Dit is onaanvaardbaar”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) keurt de uitspraken af van de Hongaarse staatssecretaris voor Binnenlandse Zaken Bence Rétvàri om asielzoekers met bussen naar Brussel te brengen. Op die manier wil de Hongaarse regering druk uitoefenen op de Europese Unie, die volgens haar Hongarije verplicht om asielzoekers op te vangen. De Moor vindt de uitspraken schadelijk voor

Lees meer »

Illegaal terecht voor messteek aan vriend: “Discussie over 20 euro”

Er hangt een 33-jarige man van Tunesische afkomst uit Roeselare een effectieve celstraf van 2 jaar boven het hoofd omdat hij een messteek gaf aan een vriend. Hij gaf toe dat er een discussie was over 20 euro maar ontkende de messteek te hebben gegeven. “Ik had een geperforeerde darm en moest een gevaarlijke operatie ondergaan”, aldus het slachtoffer.

Lees meer »

Bestuurder rijdt met 86 kilometer per uur bebouwde kom binnen, maar kan volgens advocaat niet gestraft worden omdat verkeersbord omgekeerd hing

M.E. werd in februari aan 86 kilometer per uur geflitst toen hij de bebouwde kom van Pervijze inreed. De 51-jarige man moet zich daarvoor in de politierechtbank verantwoorden, al betwist hij een deel van de feiten. Tijdens de boerenprotesten hing het bord dat de bebouwde kom aanduidt, omgekeerd. Daardoor is het verkeersteken volgens zijn advocaat niet rechtsgeldig en kan hij

Lees meer »