Koksijds eregemeenteraadslid Marc Gunst (70) overleden

Vrijdag 30 augustus namen familie, vrienden en kennissen afscheid van het Koksijdse eregemeenteraadslid Marc Gunst in de aula van Uitvaartzorg Cornelis in Veurne. Marc werd geboren in Oostende, op 29 augustus 1953 en werd dus net geen 71 jaar. Hij verloor de strijd tegen een korte ziekte en overleed in Gent op 24 augustus.

Marc Gunst was zowel ondernemer als politicus. In 1976 stapte hij met zijn lijst Nieuwe Toekomst in de politiek. Hij werd verkozen, maar door de herverkiezing in 1977 greep hij net naast een zitje in de gemeenteraad. In 1979 werd hij dan toch gemeenteraadslid (als opvolger van het overleden raadslid Jacques Peeren, red.) voor de lijst Nieuwe Toekomst. Bij de verkiezingen in 1982 werd hij niet opnieuw verkozen met zijn eigen lijst Fusiebelangen. Dat lukte Gunst dan weer wel in 1994, met de VLD. Voor de liberalen zetelde Gunst in de gemeenteraad van 1995 tot en met 2006.

Ondernemer

Als ondernemer werkte Marc Gunst zich wel een aantal keren in het nieuws. Zo was hij onder meer directeur van Floréal, zaakvoerder van Aquatic-zwembaden, was verwikkeld in een zaak rond sigarettenfraude en een dubieuze zaak rond de verhuur van de ijspistes, enzovoort. In 2016 voerde hij een ludieke actie door in een slaapzak te overnachten voor het stadhuis van Nieuwpoort. Dat deed hij uit protest omdat het stadsbestuur hem een woonverbod oplegde in zijn douaneagentschap aan de Handelskaai. Marc was er toen van overtuigd dat dit vooral een politieke zet was omdat hij in 2018 lijsttrekker zou worden voor Open VLD.

Zijn laatste jaren sleet Marc in de vroegere conciërgewoning op het domein van Aquaduin in het Hannecartbos.

The post Koksijds eregemeenteraadslid Marc Gunst (70) overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Driekwart van de Vlamingen voelt zich veilig in eigen buurt

76 procent van de Vlamingen voelt zich veilig in zijn of haar eigen woonomgeving. Dat meldt Statistiek Vlaanderen. Toch blijft veiligheid een belangrijk verkiezingsthema. "Politici benadrukken graag dat onveiligheid heerst, want dan kunnen ze zich profileren als degene die de criminaliteit zal oplossen", verklaart Mattias De Backer, postdoctoraal onderzoeker bij KU Leuven.

Lees meer »

“Oude mensen zijn hier een vogel voor de kat”: eigenaars zorgflats klagen gebrekkige service aan

Een troebel zwembad, ondermaatse zonnewering en vooral: zorg die te wensen overlaat. Eric De Meirsman en Sylviane Schampaert zijn niet te spreken over de service die zorgbedrijf Vulpia aanbiedt in hun assistentiewoningen. “Hulpbehoevende ouderen zijn hier een vogel voor de kat”, foeteren ze. Volgens Vulpia zijn de meeste bewoners wél tevreden.
The post “Oude mensen zijn hier een vogel

Lees meer »

Stadsbestuur van Menen neemt afscheid van 14 collega’s tijdens pensioenfeest: “Nu is het tijd om volop te gaan genieten van het leven”

Pensioen? Het is een feestelijk moment en betekent voor heel wat mensen de start van een nieuw hoofdstuk in het leven. Ook binnen de kringen van het stadsbestuur van Menen wordt dergelijk moment in de verf gezet. Zo werd in wzc Adante op toepasselijke manier afscheid genomen van veertien werkkrachten, die zich nu volop in het leven zullen kunnen storten.<br

Lees meer »

Sofie Lemaire viert 1.000ste aflevering van haar radioprogramma: “Je moet soms zot zijn om dit vol te houden”

Komende zondag viert radiopresentatrice Sofie Lemaire (40) de duizendste aflevering van haar programma ‘De wereld van Sofie’ met een speciale uitzending in de Roma. Al bijna de helft van haar leven is ze te horen op de radio. Wij spraken met haar over rust vinden in de chaos, haar activistische kantje en een mogelijke theatershow. “Shit, ik klink nu echt

Lees meer »

Duizenden gedupeerden, ook uit ons land, dagen Nederlands fietsmerk Babboe voor rechter

Het Nederlandse advocatenkantoor Birkway begint namens zeker 14.000 gedupeerden uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland een rechtszaak tegen het de Nederlandse fabrikant van bakfietsen Babboe. Dat maakte advocaat Quirijn Bongaerts bekend in het televisieprogramma Radar. Met de claim wil het kantoor dat de gedupeerden een schadevergoeding krijgen voor de onveilige fietsen van Babboe.

Lees meer »

Wat Dave Grohl doet voor zijn ‘buitenechtelijk’ kind had Vlaamse Lies ook graag gehad: “Mijn vaderdagcadeautje werd teruggestuurd”

Foo Fighters-frontman Dave Grohl (55) geeft toe dat hij een buitenechtelijk kind heeft, waar de zanger en drummer voor wil zorgen. Hij hoopt dat zijn gezin hem vergeeft. In theorie mooi. In de praktijk een ander paar mouwen, zeggen experts. “Het woord ‘buitenechtelijk’ zegt het al: je staat er buiten en hoort er niet bij.”

Lees meer »

Dieven aan de haal met 5 meter hoog opblaasbierblik van Average Rob na BK Beerpong: “24 uur de tijd om het anoniem terug te brengen”

Zaterdag vond in het Lichtervelde het BK Beerpong plaats. Deze editie was een groot succes, ware het niet dat tijdens het evenement het grote opblaasbierblik van ‘Tout Bien’, het eigen bier van influencer Average Rob gestolen werd. “Het moet een doordachte operatie geweest zijn, waarbij enkele flauwe grapjassen de elektriciteit afkoppelden, de touwen en spanbandjes van het opblaasblik losmaakten, die

Lees meer »