Kieslijst Gemeentebelangen in Kluisbergen bepaald door een loting: “Iedereen krijgt dezelfde kans”

In Kluisbergen heeft de partij Gemeentebelangen de plaatsen voor de verkiezingen op 13 oktober bepaald met een lottrekking. Daardoor komen uittredende schepenen midden op de lijst te staan. De partij van de burgemeester voert al 42 jaar beleid en wil ook nieuwe kandidaten een kans geven met de lottrekking. 

Meer krantenkoppen in België

Werken Rijksweg in Izegem maandag van start: omleiding via Kokelarestraat die parkeervrij is gemaakt

De lang verwachte werken aan de Rijksweg starten op maandag 9 september. In een eerste fase wordt gewerkt tussen de rotondes aan Top Interieur en het voetbalstadion aan de kant van de Bosmolens. Die werken zullen afgerond zijn tegen eind november, daarna wordt de noordelijke kant van de weg aangepakt. Het verkeer dat van Roeselare richting Lendelede en Harelbeke wil,

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur. Het ziet er niet naar uit dat er snel beterschap komt.

Lees meer »

Cafébaas Kevin en Elke delen al 21 jaar lief en leed, nu stappen ze allebei in de politiek: “Leuk om samen op te komen voor onze stad”

Het is misschien wel dé verrassing van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen. De bekende cafébaas Kevin Polfliet (47) van Het Maanlicht en zijn sympathieke echtgenote Elke Eggerickx (57) stappen samen in de politiek. Met CD&V kiezen ze allebei ook voor dezelfde lijst. “Ook al leggen we elk onze eigen accenten.”

Lees meer »

Toertocht mountainbike-gravelbike langs privéplekjes

Op zondag 15 september organiseert Mountainbikeclub Zewieties Waregem zijn jaarlijkse MTB Toertocht. De start is aan het Jeugdcentrum aan de Zuiderlaan 46. “We hopen op zowat dezelfde opkomst als vorig jaar toen we 500 deelnemers mochten verwelkomen”, vertelt organisator Christophe Piesschaert. “We hebben ons parcours ook aangepast voor gravelbikers. Er zijn twee verzorgde bevoorradingen voorzien
The post Toertocht mountainbike-gravelbike

Lees meer »

Dertiger krijgt na 4 maanden cel grotendeels voorwaardelijke celstraf voor steekpartij op studio in Roeselare: “Verraad van mijn enige en beste vriend”

“Mijn beste en enige vriend bleek dan toch niet zo oprecht en ik verloor de controle.” Een 34-jarige man uit Roeselare riskeerde voor de rechtbank in Kortrijk 4 jaar cel omdat hij zijn vriend met een zakmes 5 keer in de benen en de hals stak. “Een tikkende tijdbom”, vond de openbare aanklager. Maar hij kwam er goedkoper vanaf, met

Lees meer »