Jurgen en Doma ruilen om Izegem om voor… Nepal: “Zo kan mijn vrouw haar droom najagen”

Binnenkort vertrekken Jurgen Callewaert (51) en zijn echtgenote Doma Paudel definitief naar Nepal en laten ze Izegem achter zich. Veertien jaar geleden was er de eerste ontmoeting, die ondertussen is uitgegroeid in een huwelijk. Om haar droom als junglegids verder te laten uitkomen, verlaten ze Izegem. “We hebben daar al ons leven met een eigen huis en straks ook een B&B”, vertelt Jurgen.

In 2010 maakte Jurgen Callewaert met enkele Izegemnaars een reis naar Nepal. In de jungle leerde hij er zijn toekomstige vrouw Doma kennen als eerste vrouwelijke natuurgids. “We bleven contact houden en het jaar erop stond ik er weer”, opent Jurgen. “Dan hebben we het land met ons tweetjes verder bezocht. In 2015 zijn we ginder ook getrouwd. Ik wist dat ze er een bloeiende zaak had in toerisme, maar toch kwam ze in de coronaperiode naar hier om zich bij mij te nestelen. Haar broer runde de zaak in zijn eentje, maar door de drukte daar was haar gemis er steeds groter aan het worden. Uiteindelijk hebben we enkele maanden geleden beslist om definitief naar Nepal te verhuizen.”

“Doma gaat voor haar toeristisch kantoor weer de jungle in voor excursies met buitenlandse toeristen”

“Ondertussen is hier alles verkocht, de belangrijkste zaken uit mijn leven en onze kledij gaan straks in vier koffers mee. Familie en vrienden laten we helaas achter. Om eerlijk te zijn heb ik de omstandigheden in België een klein beetje gehad. Dus verhuizen we nu naar een groot huis in Nepal, die later deels ook zal dienen als B&B met een drietal kamers. Mijn vrouw Doma gaat voor haar toeristisch kantoor weer de jungle in voor excursies met buitenlandse toeristen. Daar is ze ondertussen heel gerenommeerd, want van Tripadvisor is ze verkozen tot de beste in de streek en de Nederlandse televisie volgde haar ook al enkele dagen.”

Wonen in Saurana

Doma heeft een gouden hart en startte in Nepal enkele jaren geleden een speciale organisatie op. “Die komt op voor de nabestaanden van slachtoffers van wilde dieren. Ook gaat ze naar regionale scholen om kinderen te wijzen op het belang van de natuur en hoe te reageren op wilde dieren in de jungle. Er wacht haar in Saurana, waar we gaan wonen, weer een heel drukke job, maar haar droom kan ze daarmee verder zetten.”

Izegems aandeel

Onlangs gaven Jurgen en Doma nog een afscheidsfeest voor familie en vrienden in feestzaal ’t Stamkot in Izegem. “Velen gaan we nu zeker één à twee jaar niet meer zien, dan komen we wel nog eens terug voor een reisje, maar omgekeerd kan zeker ook. We wonen daar misschien wel in één van de armste landen van de wereld, maar ook zij evolueren heel snel. Vijftien jaar geleden waren daar nog geen asfaltwegen, dat is nu compleet anders.”

“Nepal is een arm land, vijftien jaar geleden waren er nog geen asfaltwegen”

En het stadsbestuur van Izegem kent ook al die regio. “In 2015 was er in Nepal een grote aardbeving met een gigantische materiële schade. Mede door een stadssteun en enkele steunacties kon een school heropgebouwd worden in de bergen. Er is dus ook een Izegems aandeel in Nepal”, lachen Jurgen en Doma.

Voor meer info over hun project kan je terecht op: www.nepaldynamicecotours.com

The post Jurgen en Doma ruilen om Izegem om voor… Nepal: “Zo kan mijn vrouw haar droom najagen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Minnares duikt na 2,5 jaar weer op, maar hij heeft nieuwe favoriete ‘sekssoldaat’: het bizarre liefdesleven van de Thaise koning

De Thaise koning Maha Vajiralongkorn (72) blijft vriend en vijand verbazen. Na meer dan tweeënhalf jaar is zijn officiële ‘bijvrouw’ Sineenat (39) plots opnieuw op het toneel verschenen, hoewel iedereen dacht dat de vorst haar had verbannen. Ondertussen zijn alle ogen gericht op ‘Pinkie’, een lid van zijn koninklijke harem die hij onverwachts promoveerde tot zijn “favoriete sekssoldaat”. Staat Thailand

Lees meer »

Oeganda begraaft atlete Rebecca Cheptegei, slachtoffer van femicide

Honderden Oegandezen en talrijke atleten hebben zaterdag de laatste eer bewezen aan de Oegandese atlete Rebecca Cheptegei. Haar levensgezel overgoot haar op 1 september in Kenia met benzine en stak haar in brand. Het drama gebeurde enkele weken nadat ze de marathon had gelopen op de Olympische Spelen in Parijs.

Lees meer »

Bruggeling Ruben Cottenjé zoekt handtekeningen voor de verkiezingen: “Politiek kopstuk hield zijn belofte niet”

Bruggeling Ruben Cottenjé (48) heeft nog enkele dagende tijd om zijn kandidatuur in te dienen voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen. Net als in 2012 wil deze conservatieve Brugse dandy en Belgicist dat doen met zijn erfgoedpartij ‘Lijst Burgemeester’. Maar hij zoekt nog verlossende handtekeningen.
The post Bruggeling Ruben Cottenjé zoekt handtekeningen voor de verkiezingen: “Politiek kopstuk hield zijn belofte niet”

Lees meer »

Koor Estrella bestaat 50 jaar en mag zich koninklijke noemen

Het Ledegemse koor Estrella bestaat dit jaar vijftig jaar en mag zich koninklijke noemen. Het gemeentebestuur zette de vereniging op zondag 8 september in de bloemetjes. Estrella werd onder de doopvont gehouden toen De Kroonwacht haar twintigste verjaardag vierde. Aanvankelijk werd er gestart onder de naam de Lenteklokjes, later veranderde die in Estrella, het Spaans
The post Koor Estrella

Lees meer »

Belgen deden al miljoen keer zelf aan onderzoek via burgerwetenschap

Burgerwetenschap, met projecten als CurieuzeNeuzen, het Grote Vogeltelweekend en MaaiMeiNiet, zit in de lift. In ons land namen burgers naar schatting al een miljoen keer deel aan zulke projecten. Dat blijkt donderdag uit een rapport van het Vlaams Kenniscentrum Citizen Science (Scivil) dat voor de eerste keer burgerwetenschap in kaart brengt.

Lees meer »