Jan Yperman Ziekenhuis start met patiëntenraad

IEPER Het Jan Yperman Ziekenhuis wil een patiëntenraad oprichten en lanceert een oproep richting patiënten, bezoekers, familieleden en mantelzorgers om die raad te bevolken. “Een belangrijke stap in het versterken van de inspraak en de participatie van patiënten en bezoekers”, zegt kwaliteitscoördinator Dirk Vanrenterghem.

Het Jan Yperman Ziekenhuis wil zijn dienstverlening verbeteren door te luisteren naar de feedback van patiënten. Na het organiseren van een reeks panelgesprekken vorig jaar, gaat het ziekenhuis nu een stap verder door een patiëntenraad op te richten. Dit officiële inspraakorgaan zal bestaan uit een groep van patiënten, bezoekers, familieleden en mantelzorgers die op regelmatige basis samenkomt om ervaringen, suggesties en bekommernissen te delen met het ziekenhuis.

“Het is de bedoeling om een patiëntenraad samen te stellen van ongeveer vijftien mensen die ongeveer vier keer per jaar bijeen komt”, zegt Ann-Sophie Depuydt, Patient Experience Officer van het Jan Yperman Ziekenhuis. “Het ziekenhuis zoekt hiervoor gemotiveerde mensen die op een constructieve manier in debat willen gaan. Het is geen klachtenbank of praatbarak. Er worden adviezen geformuleerd waarmee het ziekenhuis aan de slag kan. Deelnemers krijgen in ruil een onkostenvergoeding als ze de vergaderingen bijwonen. Persoonlijke dossiers komen daar niet aan bod.”

Inspraak

Via de patiëntenraad wil het ziekenhuis te weten komen wat bezoekers en patiënten vinden over bepaalde zaken. “Bijvoorbeeld: vind je goed je weg naar en in ons ziekenhuis? Heb je makkelijk toegang tot je medisch dossier?”, vervolgt Ann-Sophie Depuydt. “Begrijp je hoe de onderzoeken in het ziekenhuis verlopen? Is het eten lekker? Verloopt de communicatie tussen arts en patiënt goed? Met die meningen wil het ziekenhuis aan de slag.”

“De oprichting van de patiëntenraad is een belangrijke stap in het versterken van de inspraak en de participatie van patiënten en bezoekers van ons ziekenhuis”, zegt Dirk Vanrenterghem, kwaliteitscoördinator van het Jan Yperman Ziekenhuis. “We zijn ervan overtuigd dat we samen met de patiëntenraad onze zorg en onze dienstverlening nog beter kunnen maken.” (TOGH)

Patiënten, mantelzorgers, familieleden of bezoekers van het Jan Yperman Ziekenhuis die deel willen uitmaken van de patiëntenraad, kunnen contact opnemen met Ann-Sophie Depuydt via 057 35 65 26 of [email protected].

The post Jan Yperman Ziekenhuis start met patiëntenraad is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD. Joren uit ‘Blind getrouwd’ geeft relatie-update op première musical ‘Grease’: “Ik ben van ‘t straat”

Strakke jeans, leren jekkers en vetkuiven. Heel wat BV’s hadden zich voor de première van de Nederlandstalige versie van de hitmusical ‘Grease’ in de Stadsschouwburg van Antwerpen uitgedost in de fifties-stijl van deze swingende feelgood-klassieker. Helemaal klaar om mee te zingen en dansen met ‘You’re The One That I Want’ en ‘Summer Nights’.

Lees meer »

Bruggeling Ruben Cottenjé zoekt handtekeningen voor de verkiezingen: “Politiek kopstuk hield zijn belofte niet”

Bruggeling Ruben Cottenjé (48) heeft nog enkele dagende tijd om zijn kandidatuur in te dienen voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen. Net als in 2012 wil deze conservatieve Brugse dandy en Belgicist dat doen met zijn erfgoedpartij ‘Lijst Burgemeester’. Maar hij zoekt nog verlossende handtekeningen.
The post Bruggeling Ruben Cottenjé zoekt handtekeningen voor de verkiezingen: “Politiek kopstuk hield zijn belofte niet”

Lees meer »

Paul Van Tigchelt over uitspraken van De Wever: “Geen falend migratiebeleid, wel falend integratiebeleid”

Ontslagnemend minister van Justitie, Paul Van Tigchelt (Open VLD), heeft begrip voor de zware uitspraken van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Volgens De Wever zijn het steeds allochtone jongeren die "huftergedrag" vertonen en is dit te wijten aan een falend migratiebeleid. "Maar dit gaat over jongeren van de tweede of derde generatie, dus spreek je over een falend integratiebeleid,

Lees meer »

Heuvellandse oppositie verlaat de zaal na weigering om fraude-onderzoek openbaar te bespreken

CD&V en N-VA hadden allebei een schriftelijke vraag ingediend over het rapport van Audit Vlaanderen naar aanleiding van een forensisch fraude-onderzoek dat werd uitgevoerd in Heuvelland. Maar tot hun verbijstering kondigde voorzitter Marjan Rouseré voor de bespreking van die vragen aan dat de zitting gesloten werd en de bespreking zou plaatsvinden in geheime zitting. Op de vraag naar het waarom

Lees meer »

Afgestudeerden landbouwonderwijs houden reünie in Zandberghoeve

Een groep klasgenoten uit het landbouwonderwijs in Oedelem heeft 40 jaar na afstuderen een reünie georganiseerd. De 34 afgestudeerden kwamen samen in de Zandberghoeve in Oedelem voor een gezellige namiddag met een heerlijk feestmaal. “Het had wat voeten in de aarde, want we hadden bijlange niet van iedereen het adres. Op basis van een klasfoto
The post Afgestudeerden landbouwonderwijs

Lees meer »

Tweede zone verlaagde Leieboorden officieel ingehuldigd

Zes jaar na de opening van de vernieuwde Leieboorden bij de Broeltorens is nu ook de tweede verlaagde zone klaar. Op zaterdag 14 september vanaf 16 uur vond het openingsfeest plaats met animatie, muziek, buitenbars en terrassen. Na de officiële inhuldiging om 19 uur volgde een spectaculaire fonteinshow en gratis receptie.
The post Tweede zone verlaagde Leieboorden officieel ingehuldigd

Lees meer »