Hotel Cordoeanier in Brugge krijgt make-over: “Alle kamers krijgen airco”

Jannetien Veireman en Korneel Broos staan voor een grondige verbouwing van hun hotel, met bijhorende bar, Rose Red in de Cordoeanierstraat. “Het hotel zal vanaf september tot juli volgend jaar gesloten zijn en de bar tot midden oktober”, zegt Korneel. “Jammer, maar een grondige vernieuwing drong zich echt wel op.”

Wie binnenkort nog graag een van de vele streekbiertjes in de stemmige bar Rose Red wil degusteren, zal zich moeten reppen. De bar met de kenmerkende rode rozen aan het plafond zal immers gesloten zijn vanaf 9 september tot half oktober. Een en ander heeft te maken met een grondige verbouwing van het bijhorende hotel Rose Red, lange tijd hotel Cordoeanier genoemd. Het hotel zal gesloten zin van 1 september tot juni of juli volgend jaar.

“We gaan voor een echt grondige verbouwing waarbij het hotelgedeelte eigenlijk in casco gezet wordt”

De bar en het hotel worden sinds maart 2019 uitgebaat door Jannetien Veireman en Korneel Broos. Zij namen de zaak over van Jannetiens vader Kris Veireman, die in 1987 met het hotel van start ging en in 2010 de bijhorende bar opende. “Mijn vader heeft het hotel een kleine vijftien jaar geleden deels gerenoveerd en liet doorheen de jaren kleinere vernieuwingen uitvoeren”, zegt Jannetien. “En in 2023 hebben wij zelf nieuw beddengoed en nieuwe matrassen geplaatst. Maar we voelden aan alles dat een grondige vernieuwing zich opdrong. We krijgen soms reacties van gasten die zeggen dat ze het hotel wel charmant vinden, maar dat de kamer en in het bijzonder het sanitair wat verouderd is.”

Extra ster?

“We gaan voor een echt grondige verbouwing waarbij het hotelgedeelte eigenlijk in casco gezet wordt”, vult Korneel aan. “Ook het dak gaat eraf, want er komt een extra verdieping en op het dak komen er zonnepanelen. We zetten sterk in op duurzaamheid en energiezuinigheid. Er komt ook een domoticasysteem. In de zomer kregen we vaak de opmerking dat het nogal warm is op de kamers en daar spelen we nu op in door airco te installeren. Door al die vernieuwingen weten we nu al dat we van twee naar drie sterren zullen kunnen stijgen. Op vraag van onze vaste klanten zullen we overigens niets veranderen aan de bar.”

The post Hotel Cordoeanier in Brugge krijgt make-over: “Alle kamers krijgen airco” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wordt eerste commerciële ruimtewandeling een feit? SpaceX klaar om historische Polaris Dawn-missie te lanceren 

Als alles goed gaat, lanceert het Amerikaanse ruimtebedrijf SpaceX vandaag dan toch de Polaris Dawn-missie. Die missie moet om verschillende redenen een historische ruimtevlucht worden. Zo zullen voor het eerst niet-professionele astronauten een ruimtewandeling maken, en is het de eerste keer sinds de Apollo-missies dat een bemande ruimtemissie nog zo ver de ruimte in reist. De lancering stond al gepland

Lees meer »

Mongoolse universitaire medewerkers bezoeken zorggroep H. Hart voor studiedag

Zorggroep H. Hart Kortrijk ontving vijftien universitaire medewerkers uit Mongolië. Het gezelschap kwam voor een intensieve training rond de inclusie van personen met bijzondere noden in het onderwijs, op de werkplek en in de samenleving. Mongolië staat in vergelijking met Vlaanderen op het gebied van deze integratie vijftig jaar achter.
The post Mongoolse universitaire medewerkers bezoeken zorggroep H. Hart

Lees meer »

Masterplan voor vrijetijdssite Ridefort in Ruddervoorde is klaar

De gemeente heeft een toekomstvisie laten uitwerken voor vrijetijdssite Ridefort. Zo’n toekomstvisie, ook wel masterplan genoemd, geeft aan hoe Oostkamp alle functies een plek zouden kunnen geven.
The post Masterplan voor vrijetijdssite Ridefort in Ruddervoorde is klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paardenkoers in Dadizele wellicht laatste keer langs de Waterstraat

De Lustige Dravers organiseerden op kermismaandag opnieuw hun jaarlijkse paardenkoers. Rond de jaarwisseling starten de werken op de site van het Dadipark waardoor het paardenkoerscomité voor volgend jaar op zoek moet naar een nieuwe locatie. “Het zou jammer zijn moest deze folklore verdwijnen.”
The post Paardenkoers in Dadizele wellicht laatste keer langs de Waterstraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staking bij Boeing voorlopig afgewend

17:59 Het ziet ernaar uit dat de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing een grote staking in zijn fabrieken in de omgeving van Seattle zal kunnen afwenden. Er werd een voorlopig akkoord bereikt met een belangri…

Lees meer »