Herstel brugleuning en vangrail na dodelijk ongeval in Wielsbeke start begin september

Op maandag 2 september start het Agentschap Wegen en Verkeer met herstellingswerken aan de brugleuning en vangrail op de brug van de Expresweg over de Leie in Wielsbeke, die beschadigd raakten na een dodelijk ongeval begin augustus. De werken duren vermoedelijk tot midden september en gebeuren buiten de spits om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

De tijdelijke brugleuning, die geplaatst werd vlak na het ongeval, wordt vervangen door een definitieve leuning uit de depotvoorraad. Deze recuperatieleuning zal hoger zijn dan de oorspronkelijke leuning. Om een uniforme hoogte te behouden, wordt de leuning vervangen over een langer stuk: langs één zijde van de herstelling tot aan het einde van de brug. Later dit jaar of begin volgend jaar zal ook de rest van de leuningen vervangen worden door hogere recuperatieleuningen zodat alle leuningen dezelfde hoogte hebben.

Tegelijkertijd worden ook de beschadigde voetsteunen van de vangrails hersteld, zodat alles klaar is voor de plaatsing van een nieuwe vangrail. Deze herstellingen moeten enkele dagen uitharden waarna de nieuwe vangrail kan geplaatst worden.

Buiten de spits

Deze herstellingswerken zullen ongeveer twee weken duren, tot ongeveer 13 september. Tijdens de herstelperiode worden tijdelijke verkeerslichten ingezet, omdat het verkeer van 2 rijvakken alternerend naar 1 rijvak moet. Dit zal aanzienlijke hinder met zich meebrengen.

Om de impact tijdens de spits te beperken, plaatst de aannemer de werfsignalisatie pas vanaf 9 uur ’s ochtends tot 15 uur in de namiddag.

Na de voltooiing van de herstellingswerken zal het fietsverkeer weer mogelijk zijn aan beide zijden van de brug.

The post Herstel brugleuning en vangrail na dodelijk ongeval in Wielsbeke start begin september is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruben Van Gucht komt terug op ‘vrouwenbenen-incident’: “Voor mij een weet, voor jullie een vraag”

Ruben Van Gucht (37) beleefde een drukke sportzomer, waarin hij maar liefst elf weken in het buitenland doorbracht voor onder andere het EK voetbal en de Olympische Spelen, ver weg van zijn vrouw Blanka (40) en zoontje Mondo. Tijdens een uitzending op Radio2 ontstond er ophef toen onverwacht de benen van een onbekende vrouw in beeld verschenen. In het programma

Lees meer »

Gemeentelijke waardering voor Mooimakers

Vrijwilligers, verenigingen en veel schoolgaande jongeren zorgen er in de gemeente al jaren voor dat de straten, bermen en grachten af en toe een schoonmaakbeurt krijgen. Dit jaar krijgen de Mooimakers voor het eerst een officiële erkenning vanwege het College van Burgemeester en Schepenen. Alle Ardooise scholen die zich inzetten voor het offensief Proper kregen
The post Gemeentelijke waardering

Lees meer »

Kasteeldomein De Woesten nu in boekvorm verkrijgbaar

In de brochurereeks over de Oostkampse kastelen is het derde deel verschenen over het kasteeldomein De Woesten in Waardamme. Eerder verschenen er al boekjes over het kasteel Cellen en over het kasteel De Herten.
The post Kasteeldomein De Woesten nu in boekvorm verkrijgbaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koning Filip gearriveerd aan stadion, fans kijken vooral uit naar Duplantis: “We verwachten er wel veel van”

Het is aftellen naar de Memorial Van Damme, dat voor het eerst gespreid is over twee dagen (vrijdag 13 en zaterdag 14 september) én tal van olympische medaillewinnaars naar Brussel brengt. Ook polsstokspringer Mondo Duplantis is op de afspraak, en wil het publiek opnieuw verwennen met een wereldrecord. “Ik probeer altijd voor het uiterste te gaan, en in mijn geval

Lees meer »

Gratis festival Ratrock verwacht enkele duizenden bezoekers in Harelbeke: “betaalbare drank en goede, originele muziek”

Ratrock is toe aan de 22ste editie en vierde vorig jaar hun 20-jarig bestaan. Wat ooit begon in 2003 als een alternatief rock- en popfestival met 4 groepen: Red Zebra, toen de new wave sensatie in Vlaanderen, Two Russian Cowboys, Traffic Jam en Surf ‘n Turf, is uitgegroeid tot een gerenommeerd festival met duizenden bezoekers.
The post Gratis festival

Lees meer »

Kortrijkse gemeenteraad sleept zich opnieuw naar het einde

De Kortrijkse gemeenteraad sleept zich naar het einde van de legislatuur. Op de interessante discussie over GAS-boetes na was het inhoudelijk (opnieuw) povertjes, persoonlijke en campagnetaal namen dan weer de bovenhand.
The post Kortrijkse gemeenteraad sleept zich opnieuw naar het einde appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Tientallen doden bij aanval op tentenkamp Gaza”, aldus aan Hamas gelieerde media – Israël spreekt van “antiterreuroperatie”

Bij een luchtaanval op Khan Younis zijn volgens artsen en aan Hamas gelieerde media veertig mensen om het leven gekomen. Zestig anderen zijn mogelijk gewond geraakt. Het Israëlische leger meldt dat het een terroristisch commandocentrum heeft aangevallen, volgens de Palestijnse autoriteiten werd vluchtelingenkamp Al-Mawasi getroffen.Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »