Hans Vanaken en Brandon Mechelen moeten eens flink nadenken: ken jij de Belgen die voor de CL-opponenten van Club spelen?

Manchester City, Borussia Dortmund, Juventus, AC Milan, Sporting CP, Celtic, Aston Villa en Sturm Graz. Die acht tegenstanders treft Club Brugge in de competitiefase van de Champions League. Opvallend: bij elk van de opponenten staat een Belg op de loonlijst en Jarno Bertho polste meteen na de loting bij Hans Vanaken en Brandon Mechele of ze wisten om wie het ging. En het duo moest voor sommige namen toch eens diep graven. 

Meer krantenkoppen in België

Wat met Keizer der Junioren? Lichte paniek nadat Koksijdse vzw en voorzitter Pittem Koerst stoppen

Wordt het zaterdag en zondag de laatste Keizer der Junioren? Na deze UCI-tweedaagse wordt de vzw Veloclub Koksijde ontbonden. En Pittem Koerst ziet voorzitter Geert De Meulemeester aftreden. Pittem wil verdergaan met de Keizer. In Koksijde ligt de bal in het kamp van de politiek.
The post Wat met Keizer der Junioren? Lichte paniek nadat Koksijdse vzw en voorzitter

Lees meer »

Vijftiger rijdt 86 per uur in bebouwde kom, maar verkeersbord veroorzaakt discussie: “Schuld van boerenprotest”

M.E. werd in februari aan 86 kilometer per uur geflitst toen hij de bebouwde kom van Pervijze inreed. De 51-jarige man moet zich daarvoor in de politierechtbank verantwoorden, al betwist hij een deel van de feiten. Tijdens de boerenprotesten hing het bord dat de bebouwde kom aanduidt, omgekeerd. Daardoor is het verkeersteken volgens zijn advocaat niet rechtsgeldig en kan hij

Lees meer »

Na nieuw ongeval op de Semois. Ouders van verongelukte David (28) doen emotionele oproep: “Maak reddingsvesten verplicht bij het kajakken”

“Hoeveel leed moet er veroorzaakt worden voor iemand ingrijpt?”, vraagt Annie De Beer (66) zich wanhopig af, nadat dit weekend een kajakker gered moest worden op de Semois. Annie en haar echtgenoot Patrick Verhelst (66) verloren zes jaar geleden hun zoon David (28) bij een afvaart van de Lesse. In een bewogen gesprek praten ze over de gevaren, het rouwproces

Lees meer »

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »

Conflict bij Audi Brussels bereikt kookpunt: vakbonden blokkeren toegang, directie zet werknemers zonder loon thuis

Enkele tientallen arbeiders van de Audi-fabriek in Vorst stonden deze ochtend opnieuw buiten aan de hoofdingang van de site. De vakbonden zijn van plan om een gerechtsdeurwaarder te laten komen om de sluiting van de fabriek vast te stellen. De actie komt nadat het management zondagavond had aangekondigd dat de fabriek gesloten zou blijven totdat de arbeiders ermee instemden om

Lees meer »

Duizenden gedupeerden, ook uit ons land, dagen Nederlands fietsmerk Babboe voor rechter

Het Nederlandse advocatenkantoor Birkway begint namens zeker 14.000 gedupeerden uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland een rechtszaak tegen het de Nederlandse fabrikant van bakfietsen Babboe. Dat maakte advocaat Quirijn Bongaerts bekend in het televisieprogramma Radar. Met de claim wil het kantoor dat de gedupeerden een schadevergoeding krijgen voor de onveilige fietsen van Babboe.

Lees meer »

Elton John weet al wat er op zijn grafsteen moet komen te staan

Elton John weet al wat er na zijn overlijden op zijn grafsteen moet komen te staan. Tijdens de première van zijn autobiografische film ‘Elton John: Never Too Late’ op het Toronto International Film Festival liet de artiest zich ontvallen dat hij op zijn graf niet herdacht wil worden als succesvolle muzikant, maar als betrokken familieman.

Lees meer »

Straks uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

Peruaanse ex-president Alberto Fujimori overleden

De Peruaanse ex-president Alberto Fujimori is overleden op 86-jarige leeftijd. “Na een lange strijd tegen kanker is onze vader, Alberto Fujimori, zonet vertrokken voor een ontmoeting met de Heer”, klinkt het in een bericht in naam van zijn vier kinderen, op een online account van zijn dochter Keiko Fujimori.

Lees meer »