Gesprekken volop aan de gang: Dendoncker ziet terugkeer naar Anderlecht zitten, haalt paars-wit toch (stevige) concurrent voor Coosemans?

Een akkoord is er nog niet, maar de gesprekken tussen Anderlecht, Aston Villa en Leander Dendoncker (29) zijn wel volop aan de gang. De 32-voudige Rode Duivel zou een terugkeer naar het oude nest best zien zitten. Daarnaast zou Anderlecht ook dicht bij de huur van de Duits-Griekse doelman Odisseas Vlachodimos (30) staan, overbodig bij Newcastle. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe 25-jarige gevangene zijn maatschappelijk assistente kon verkrachten. “Hij sloeg toe toen ze rechtstond om een tolk te halen”

Hoe is het mogelijk dat een gedetineerde bínnen de muren van de gevangenis een maatschappelijk assistente kan verkrachten? En dat het een dikke minuut duurt voor cipiers te hulp schieten? Eerst en vooral omdat de alarmknop aan de muur niet aangesloten bleek. Ten tweede, omdat het mobiele alarm aan haar walkietalkie een verkeerde locatie gaf. Reconstructie van opnieuw een zwaar

Lees meer »

De Parette organiseert eerste sneukeltocht in Harelbeke

Dienstencentrum De Parette vond een originele manier om hun werking in de kijker te zetten: al sneukelend de buurt rond lokaal De Parette verkennen en op de tussenstops nader kennismaken met de vrijwilligers van het Dienstencentrum die een woordje uitleg geven over de werking. “Het opzet is van deze eerste editie een jaarlijkse sneukelwandeltocht te maken”, luidt het.
The

Lees meer »

Is verwarmen met gasketel goedkoper dan met warmtepomp nu elektriciteit zo duur is? Wij maken de vergelijking

De (ver)bouwer moet niks meer weten van de warmtepomp. De verkoop ervan is in de eerste zes maanden van het jaar bijna gehalveerd. Dure elektriciteit maakt dat de warmtepomp niet kan opboksen tegen de gascondensatieketel, oordeelt de consument. Is dat ook werkelijk zo? Wij maakten de precieze vergelijking. “Nee, ik heb nog geen spijt van mijn nieuwe warmtepomp, ook al

Lees meer »

Spektakel-musical 14-18 begroet ook Bert Verbeke: “Zo fijn van terug in iets te mogen meespelen dat ik tien jaar geleden heb mogen mee helpen creëren”

De spektakel-musical 14-18 in Puurs blijft nog altijd volle zalen trekken. Ook Bert Verbeke alias Albert speelt nu mee en dat is voor hem zelfs al de tweede keer, want tien jaar geleden was hij ook erbij. “Het is thuiskomen, maar het is tegelijk ook heel nieuw”, stipt hij aan.
The post Spektakel-musical 14-18 begroet ook Bert Verbeke: “Zo

Lees meer »

“Ik heb een platte band, kun je komen?” Hoe een vriendendienst het leven kost aan boezemvrienden Junior (19) en Amel (19)

Ze waren boezemvrienden. Ze kenden elkaar al sinds ze allebei twee maanden oud waren. Voor de families van Junior (19) en Amel (19) is er één schrale troost na het ongeval dat de twee jongemannen het leven kostte: ze stierven allebei naast hun beste vriend. “Die twee deden alles samen, ze waren er altijd voor elkaar. Dat bewijst het ongeval

Lees meer »

Zulte Waregem parkeert overbodige Brüls en Tambedou bij Jong Essevee

Middenvelder Christian Brüls (35) en centrale verdediger Modou Tambedou (21) hebben allebei nog een contract tot 2025 bij Zulte Waregem, maar daar lijkt geen toekomst meer voor hen weggelegd. De club bevestigt donderdag dat beide spelers bij Jong Essevee de conditie moeten onderhouden.
The post Zulte Waregem parkeert overbodige Brüls en Tambedou bij Jong Essevee appeared first on KW.be.

Lees meer »

53-jarige fietser komt om bij aanrijding

In Kontich is vrijdagavond een 53-jarige man om het leven gekomen toen hij op de fiets in aanrijding kwam met een wagen. Dat bevestigt de lokale politiezone Hekla. De 24-jarige bestuurder van de wagen bleef ongedeerd.

Lees meer »

Tien jaar later na ontploffing obus in Ieper met twee doden tot gevolg: twee ondernemingen en twee personen schuldig, maar geen straf

Bij graafwerken op een bedrijventerrein in Ieper ontplofte op 19 maart 2014 een obus uit de Eerste Wereldoorlog. Bij de explosie kwamen twee arbeiders om het leven en vielen twee gewonden. Twee personen en twee ondernemingen werden tien jaar later in beroep schuldig bevonden aan onopzettelijke doding.
The post Tien jaar later na ontploffing obus in Ieper met twee

Lees meer »