FAROEK-reportage over mogelijke getuigen van moord op Gerty Vanhoef (61) levert 7 tips op

Het parket van Limburg heeft tot nu toe al zeven tips gekregen over de moord op Gerty Vanhoef (61). Afgelopen woensdag verspreidden politie en parket via ons opsporingsprogramma FAROEK een oproep naar de bestuurders van één of twee SUV’s die rond het tijdstip van de moord in de buurt gezien zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Centrum Gits helemaal heraangelegd: “Zwakke weggebruiker krijgt meer ruimte”

Op zaterdag 7 september werd in de deelgemeente Gits de heraanleg van het centrum officieel geopend. Naar aanleiding van de noodzakelijke werken om het rioleringsstelsel in het centrum van Gits te scheiden, kreeg de gemeente Hooglede de mogelijkheid om het centrum aan te pakken op vlak van verkeersveiligheid. Daarbij werd meer ruimte vrijgemaakt voor de zwakke weggebruiker om zo een

Lees meer »

13 procent van alle gerookte sigaretten in België is illegaal: overheid loopt 435 miljoen euro aan inkomsten mis

13 procent van alle sigaretten die in België worden gerookt, is illegaal. Dat wijst een rapport van adviesbureau KPMG uit. De consumptie van illegale sigaretten in België en andere Europese landen is aanzienlijk toegenomen, stelt het rapport nog vast. In ons land werden vorig jaar voor het eerst meer dan 1,1 miljard illegale sigaretten geconsumeerd.

Lees meer »

Harelbeke is klaar voor volksfeest tijdens Stadsfestival: “Iedereen vindt er zijn gading”

Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 september vindt het Stadsfestival Harelbeke plaats, in de volksmond nog altijd bekend als Harelbeke Kermis. Het Stadsfestival Harelbeke wordt opnieuw een feestweekend zoals we het kennen: tientallen activiteiten en optredens op veel verscheidene plaatsen met hapjes en drankjes op terrasjes langs het braderieparcours. En net als vorig jaar mag er sterke drank

Lees meer »

Ramenwasser toont hoe een doordeweekse werkdag op 180 meter boven de grond eruitziet

De arbeiders die instaan om de honderden ruiten van de wolkenkrabbers in de Thaise hoofdstad Bangkok te wassen, moeten over een flinke dosis lef beschikken en mogen alvast geen hoogtevrees hebben. Dat blijkt uit de duizelingwekkende beelden die een ramenwasser begin augustus maakte tijdens een doordeweekse werkdag. Hij en zijn collega’s bengelen zonder verpinken 180 meter boven de grond om

Lees meer »

Ex-burgemeesters bovenaan lijst Open VLD-De Merlaan in Maldegem

Open VLD en De Merlaan trekken op 13 oktober samen naar de kiezer. De lijst wordt getrokken door ex-burgemeester Bart Van Hulle en op de tweede plaats prijkt ex-burgemeester Marleen Van den Bussche. Op drie staat voormalig schepen Jason Van Landschoot en op vier voormalig schepen Stefaan Heyndrikx. Voormalig schepen Geert De Roo is lijstduwer.
The post Ex-burgemeesters bovenaan

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Starfighter

Zelfs na twintig jaar blijft het toch nog altijd een béétje schrikken wanneer je zonder argwaan de rotonde nadert. Daar, een paar honderd meter voor je en vanuit vier windrichtingen tegelijk, doemt namelijk plots die metaalgrijze straaljager op. Hoog op een pyloon die weliswaar stevig lijkt, maar je weet maar nooit. Het vastgeprikte toestel is na al die tijd aan

Lees meer »

Bart Minne is de nieuwe Sint-Elooisdeken Middenstand

Zoals de traditie het voorschrijft wordt met Meulebeke kermis de Sint-Elooisdeken van de Middenstand in de bloemen gezet. Dit jaar valt de eer te beurt aan Bart Minne, die hiermee Pascal Warlop opvolgt. Deze feestelijke plechtigheid vindt plaats op zaterdag 21 september.
The post Bart Minne is de nieuwe Sint-Elooisdeken Middenstand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen lonen meer voor personeel van Audi Brussels, vakbonden verstoppen sleutels van auto’s: wie is in fout en komt het ooit nog goed?

De situatie bij Audi Brussels is ontploft. Werkwillige werknemers mochten maandagochtend van de directie de fabriek niet meer binnen zolang vakbonden de hoofdingang blokkeren en de sleutels van afgewerkte wagens verstoppen. Het personeel ontvangt intussen geen loon meer. Gaat een van de partijen hier in de fout en kan hier nog een gezamenlijke oplossing worden gevonden?

Lees meer »