Dieven aan de haal met 1.000 euro drank van vzw Wielsbeke 4 Life: “Het moet haast iemand geweest zijn met een grote bestelwagen”

Onbekende dieven zijn in de nacht van woensdag op donderdag aan de haal gegaan met zowat de helft van de drankvoorraad van Wielsbeke Fuift, de fuif die vrijdagavond doorgaat. De organisatie kon nog op tijd nieuwe drank inslaan maar de ontgoocheling is groot. “We kunnen alleen maar hopen dat er extra veel volk naar fuif komt en dat ze allemaal een pintje meer drinken”, zegt Vicky Nocon van Wielsbeke 4 Life.

In Wielsbeke vinden dit weekend de Wielsbeekse feesten plaats. Op vrijdagavond is er een avondmarkt met vanaf 21:00 uur de tweede editie van Wielsbeke Fuift in een tent op een veldje langs de Molenstraat. Woensdagavond stond daar reeds de drank klaar voor de fuif. Een dag later ontdekten de vrijwilligers van Wielsbeke 4 Life echter dat er maar liefst 38 bakken verdwenen waren, bijna de helft van hun voorraad.

Tent te laat geleverd

“Door omstandigheden werd de tent waar de fuif in doorgaat een dag te laat geleverd”, zegt Vicky Nocon van de organisatie. “Daarom stond onze drank buiten op het veldje op palletten. Die waren wel stevig in plastic gewikkeld en overdekt met een zwart zeil. Iemand heeft in de nacht van woensdag op donderdag het plastic gewoon opengesneden en heeft willekeurig heel wat drank meegenomen.”

“Het moet haast iemand geweest zijn met een grote bestelwagen. De biervaten hebben ze laten staan maar verder hebben ze 38 bakken drank meegenomen: alle gewone cola, de helft van de cola zero, heel wat bakken bier, een karton cava… We zijn tussen de 700 en 1.000 euro kwijt. Gelukkig kon de brouwer ons vandaag nog uit de nood helpen maar niet gratis natuurlijk.”

Ontgoocheld

“We hebben een groot deel van onze drank nu dubbel betaald. De algemene werking van onze vereniging zal hiermee nu niet in het gedrang komen maar het is toch een financiële tegenslag. De ontgoocheling is groot bij onze vereniging. Wielsbeke 4 Life bestaat uit zeven vrienden die vrijwillig dingen organiseren om Wielsbeke wat te laten leven en vooral om andere verenigingen te steunen. Vooral dat maakt het extra jammer.”

“De politie heeft uitgebreid de vaststellingen gedaan maar voorlopig is er geen spoor van de daders. We kunnen enkel hopen dat we veel steun krijgen van de mensen en dat iedereen vanavond een pintje extra drinkt op de fuif.”

Wielsbeke Fuift vindt plaats op het veldje ter hoogte van Molenstraat 36 en begint om 21:00 uur. De inkom is gratis.

The post Dieven aan de haal met 1.000 euro drank van vzw Wielsbeke 4 Life: “Het moet haast iemand geweest zijn met een grote bestelwagen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

ZoWe verpleegkunde heeft nieuwe directeur

Op 2 september zijn ruim 460 studenten gestart aan de graduaatsopleiding tot verpleegkundige bij ZoWe. Ook voor de nieuwe directeur Eva Teetaert (47) was het haar eerste schooldag. Ze volgt Ingrid Lingier (65) op die veertien jaar aan het hoofd van de school in de Barrièrestraat stond.
The post ZoWe verpleegkunde heeft nieuwe directeur appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hinder bij heraanleg kruispunt Afrikalaan en Vliegtuiglaan in de aanloop naar de nieuwe Verapazbrug in Gent  

In Gent starten vandaag voorbereidende werken voor de heraanleg van het kruispunt van de Afrikalaan en de Vliegtuiglaan. Het Agentschap Wegen en verkeer waarschuwt bestuurders voor hinder. Het kruispunt krijgt extra afslagstroken en bredere fiets- en voetpaden. De werken moeten begin 2025 afgerond zijn, voor de nieuwe Verapazbrug in gebruik genomen wordt die de ring langs het nieuwe kruispunt zal

Lees meer »

Diamanten Martin Storme en Marie-Rose Demeulemeester kennen elkaar al van kindsbeen af

Marie-Rose Demeulemeester en Martin Storme hebben onlangs hun zestigste huwelijksverjaardag gevierd. Marie-Rose en Martin zijn beiden geboren en getogen Houtavenaars. “We kennen elkaar al van kindsbeen af. Martin was goed bevriend met mijn broers en we zijn ook allebei naar school geweest in Houtave. Ik naar de nonnenschool en Martin naar de jongensschool”, vertelt Marie-Rose.
The post Diamanten Martin

Lees meer »

Astronauten SpaceX na historische ruimtewandeling terug op aarde

Astronauten van de SpaceX-missie Polaris Dawn zijn na hun historische ruimtewandeling teruggekeerd op aarde. Op een livestream was te zien hoe hun capsule met parachutes afdaalde en neerkwam voor de Amerikaanse kust. “Splashdown van de Dragon bevestigd. Welkom terug op aarde”, meldde ruimtevaartbedrijf SpaceX op berichtendienst X.

Lees meer »

“Wat als ik niet Tyreek Hill was? Was dan het ergste gebeurd?”: bodycambeelden tonen hoe NFL-ster hardhandig wordt geboeid en wat de aanleiding was

De politie van Miami heeft bodycambeelden vrijgegeven die meer duidelijkheid brengen over de confrontatie van American Football-vedette Tyreek Hill (30) met de politie. De speler van Miami Dolphins werd zondag op weg naar het stadion voor de openingsmatch staande gehouden omdat hij zijn gordel niet droeg en te snel reed. Al snel escaleerde de situatie. “Wat als ik niet Tyreek

Lees meer »