De docu over zaak-De Pauw was de druppel: wat leidde tot het ontslag van Ricus Jansegers en Lotte Vermeir?

Exit Ricus Jansegers en Lotte Vermeir. De VRT zet haar directeur content én netmanager na maandenlange interne spanningen aan de deur. De heisa rond de docu ‘Het proces dat niemand wou’ bleek de druppel. Intern neemt de druk op CEO Frederik Delaplace toe.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse premier licht plannen toe: asielcrisis wordt uitgeroepen en gratis schoolmaaltijden blijven behouden

De Nederlandse premier Dick Schoof heeft de plannen van de nieuwe regering toegelicht op een persconferentie. Veel voorstellen waren al aangekondigd in het coalitieakkoord of uitgelekt via media. De coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB beslisten onder meer om het noodrecht te activeren door een asielcrisis uit te roepen en om ook de komende jaren geld vrij te maken voor

Lees meer »

Wandelaars moeten weglopen wanneer plots gigantische rotsblokken naar beneden vallen

Een man heeft zondag veel geluk gehad toen hij tijdens een wandeling in Bageshwar, India enkele vallende rotsblokken kon ontwijken. Het land heeft de laatste tijd te kampen gehad met zware regenval, wat heeft geleid tot aardverschuivingen en overstromingen. Autoriteiten gaven al het advies om extra waakzaam te zijn en indien nodig te evacueren wanneer huizen het risico lopen op

Lees meer »

“Wat als ik niet Tyreek Hill was? Was dan het ergste gebeurd?”: bodycambeelden tonen hoe NFL-ster hardhandig wordt geboeid en wat de aanleiding was

De politie van Miami heeft bodycambeelden vrijgegeven die meer duidelijkheid brengen over de confrontatie van American Football-vedette Tyreek Hill (30) met de politie. De speler van Miami Dolphins werd zondag op weg naar het stadion voor de openingsmatch staande gehouden omdat hij zijn gordel niet droeg en te snel reed. Al snel escaleerde de situatie. “Wat als ik niet Tyreek

Lees meer »

Dominique Pélicot zal na twee dagen afwezigheid morgen voor het eerst getuigenis afleggen over de tientallen verkrachtingen van zijn echtgenote

Voor de tweede dag op rij was Dominique Pélicot (71), de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pélicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, niet aanwezig op het ophefmakende verkrachtingsproces. De zeventiger werd naar het ziekenhuis gebracht voor een medische behandeling, maar zal woensdag terugkeren naar het proces en zal ondervraagd kunnen worden. Dat heeft de rechtbankvoorzitter

Lees meer »

Stuk van beschermde gevel in Brugge valt en doorboort voorruit van auto

In de Gulden Vlieslaan in Brugge is woensdagochtend een stuk van een beschermde gevel van grote hoogte naar beneden gevallen. Het grote geluk is dat er dat moment niemand passeerde. Een geparkeerde wagen liep wel grote schade op.
The post Stuk van beschermde gevel in Brugge valt en doorboort voorruit van auto appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gewezen Ligacoach Geert Van Den Berge aan de slag bij Jumpers Middelkerke: “Ik hoop dat ze openstaan voor mijn adviezen”

Komend weekend start voor de meeste ploegen van Jumpers Middelkerke de competitie. De ploeg van voorzitter Jurgen Faillie blijft niettegenstaande de degradatie van het fanionteam naar Promo 3 ambitieus en verrast meteen het regionale volleybalwereldje met het aantrekken van een Ligacoach als mentor en begeleider van de verschillende trainers.
The post Gewezen Ligacoach Geert Van Den Berge aan de

Lees meer »

Meubelen & Keukens Crack viert gouden jubileum: “De werklust van iedereen heeft Crack groot gemaakt”

Stichter en sportmecenas André Ollevier mag dan wel drie jaar geleden overleden zijn, met een groot portret was hij wel prominent aanwezig op de viering van 50 jaar Meubelen & Keukens Crack. Een halve eeuw van ups-and-downs, maar ook van groei en innovatie.
The post Meubelen & Keukens Crack viert gouden jubileum: “De werklust van iedereen heeft Crack groot

Lees meer »

Stromae laat voor het eerst in maanden van zich horen: “Tot snel”

Stromae (39) worstelt nog steeds met zijn gezondheid, nadat hij vorig jaar zijn ‘Multitude’-tournee moest annuleren. Maar toch wil hij zijn fans bedanken voor de onvoorwaardelijke steun die de Brusselse zanger al mocht ontvangen. Daarom verrast hij hen met een film van zijn liveshows. “Ik wil jullie de kans geven om toch te genieten.”

Lees meer »

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »

“In een volwaardige regering was het na de verkrachting in de Antwerpse gevangenis alle hens aan dek”

“De overbevolking in de gevangenissen is een reëel probleem, maar is in het verhaal van de brutale verkrachting van een maatschappelijk werker eerder een dooddoener. Hoe durft men zo’n laks veiligheidsbeleid hanteren? Het is karikaturaal dat na dit majeure incident blijkt dat meerdere ‘panic buttons’ niet werken. Dat moet voor veel paniek zorgen”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

Waterbedrijven: “onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen”

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »