Cindy Depoorter vervangt Ann Bryon in gemeenteraad van Bredene

Door haar verhuizing naar Oudenburg moet gemeenteraadslid Ann Bryon (Open VLD) de gemeenteraad van Bredene verlaten. Ze wordt vanaf 27 augustus opgevolgd door Cindy Depoorter, die als onafhankelijke zal zetelen. Depoorter is vrijwilliger en administratief medewerker bij de MS-Liga Oostende.

Depoorter stond in 2018 op de kartellijst N-VA/Open VLD en haalde vanop een zevende plaats 136 voorkeurstemmen. “Ik was de eerste opvolger na Ann Bryon en zal nog aan de laatste drie gemeenteraden van deze legislatuur deelnemen”, legt Cindy Depoorter uit. Ze zal zetelen als onafhankelijke. “Omdat ik straks kandidaat ben voor Alternatief24 bij de komende verkiezingen, vond ik dat maar netjes zo.”

Sociale sector

Cindy Depoorter is 48 jaar, al 23 jaar gehuwd en mama van drie pubers. Ze is naar eigen zeggen een bezige bij, open van geest en recht voor de raap. Van opleiding is ze maatschappelijk assistent. Ze werkte zowel in de sociale sector met jongeren (met en zonder beperking) en ouderen als in de dienstensector.

Rolstoelgebruiker

Als MS-patiënte en rolstoelgebruiker zette ze zich de voorbije jaren onder meer in voor een betere toegankelijkheid van openbare en publieke gebouwen voor mensen met een beperking. Depoorter is vandaag vrijwilliger en administratief medewerker bij de MS-Liga Oostende.

The post Cindy Depoorter vervangt Ann Bryon in gemeenteraad van Bredene is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Schoolrestaurant De Brug in Torhout wint prestigieuze prijs Gault & Millau

Het schoolrestaurant De Brug van de Torhoutse Scholengroep Sint-Rembert heeft de prestigieuze Innovation in Catering Award van Gault & Millaut gewonnen. Maandag werd de prijs op de mooie site van Maison de la Poste in Brussel uitgereikt.
The post Schoolrestaurant De Brug in Torhout wint prestigieuze prijs Gault & Millau appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Al in de kleuterklas was het liefde op het eerste gezicht”: Maria en Léon uit Roeselare vieren 70ste huwelijksverjaardag

Maria Wallays (95 jaar), afkomstig uit Ruiselede, en Léon Vertriest-Vandeputte (93 jaar) uit Roeselare vierden op zaterdag 7 september op het stadhuis van Roeselare hun 70ste huwelijksverjaardag, een platina jubileum. Ze huwden op 8 september 1954.
The post “Al in de kleuterklas was het liefde op het eerste gezicht”: Maria en Léon uit Roeselare vieren 70ste huwelijksverjaardag appeared first

Lees meer »

Kasteeldomein De Woesten nu in boekvorm verkrijgbaar

In de brochurereeks over de Oostkampse kastelen is het derde deel verschenen over het kasteeldomein De Woesten in Waardamme. Eerder verschenen er al boekjes over het kasteel Cellen en over het kasteel De Herten.
The post Kasteeldomein De Woesten nu in boekvorm verkrijgbaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruben Van Gucht komt terug op ‘vrouwenbenen-incident’: “Voor mij een weet, voor jullie een vraag”

Ruben Van Gucht (37) beleefde een drukke sportzomer, waarin hij maar liefst elf weken in het buitenland doorbracht voor onder andere het EK voetbal en de Olympische Spelen. Tijdens een uitzending op Radio 2 ontstond er ophef toen onverwacht de benen van een onbekende vrouw in beeld verschenen. In het programma ‘Café congé’ blikt de sportjournalist nu terug op dat

Lees meer »

Vakbonden en werkgevers sturen samen brief naar onderhandelaars: “Nota’s van Bart De Wever bevatten nog niet het antwoord op de sociaal-economische uitdagingen van België”

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) heeft de drie partijen die onderhandelen over een Vlaamse regering (N-VA, Vooruit en CD&V) donderdag uitgenodigd voor een overleg in de centrale werkgroep, met de drie partijen samen dus. CD&V en Vooruit hebben telefonisch ook aangegeven dat ze daartoe bereid zijn. En de vakbonden en werkgeversorganisaties hebben donderdag samen een brief geschreven aan de vijf

Lees meer »

12 zwaar verwaarloosde miniatuurpaardjes in beslag genomen in Nijlen: “Hoeven zo vergroeid dat zelfs erop staan pijnlijk is”

In Nijlen zijn 12 miniatuurpaardjes in beslag genomen die ernstig verwaarloosd waren. Dat gebeurde in opdracht van de dienst Dierenwelzijn. De paardjes waren ondervoed, zaten vol ongedierte en hadden niet de nodige verzorging. Bij één van de paarden zijn de hoeven zo uitgegroeid dat erop lopen of staan pijnlijk is. De dieren zitten nu in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in

Lees meer »

Ex-Rode Duivel Vital Borkelmans voor rechter wegens rijden onder invloed

De ex-Rode Duivel Vital Borkelmans (61) stond woensdagochtend terecht voor de Brugse politierechtbank voor het rijden onder invloed van alcohol. De voormalige voetballer en huidige voetbaltrainer liep eind vorig jaar in Knokke tegen de lamp. Opvallend: de man stapte zelf uit zijn wagen en gaf meteen toe aan de agenten dat hij te veel gedronken had.

Lees meer »

“Brigitte Macron bestaat niet”: 2 vrouwen veroordeeld voor verspreiden van nepnieuws over Franse first lady

In Frankrijk zijn 2 vrouwen veroordeeld die transfobe geruchten verspreid hebben over Brigitte Macron, de echtgenote van de Franse president Emmanuel Macron. Ze beweerden op sociale media dat de first lady als man geboren zou zijn. Volgens hen bestond Brigitte Macron helemaal niet en is ze in werkelijkheid haar broer Jean-Michel Trogneux die van geslacht veranderd is.

Lees meer »