Beverhuys opent de deuren: 700 bewoners zijn er bij

In het bijzijn van zo’n 700 Bevernaars openden het stadsbestuur en de vrijwilligers van vzw Beverhuys donderdagavond het nieuwe wijkhuis in de Roeselaarse deelgemeente Beveren. “Er zijn inmiddels al reservaties voor 2027.”

De Roeselaarse deelgemeente Beveren beschikt met het Beverhuys voortaan over een nieuw wijkhuis waar zowel verenigingen als bewoners terecht kunnen voor hun evenementen en activiteiten. “Met de opening van het Beverhuys en vorig jaar Beythem Kerke in Beitem investeren we in een moderne wijkinfrastructuur voor onze stad en haar inwoners”, aldus schepen van patrimonium Nathalie Muylle (CD&V). Aan de bouw van het nieuwe wijkhuis is een prijzenkaartje van 2,7 miljoen verbonden. “Dit bouwproject was misschien wel het gemakkelijkste in mijn periode als schepen. Alles is erg goed verlopen. Momenteel zijn we nog bezig met de omgevingsaanleg, maar vanaf het nieuwe plantseizoen komt er nog groen bij.”

Het Beverhuys kwam er op vraag van de Bevernaars. “Zes jaar geleden kwam vanuit Beveren de vraag voor een nieuw wijkhuis. We hebben onder andere naar de verenigingen geluisterd. Nu geven we het Beverhuys terug aan de bevolking”, aldus burgemeester Kris Declercq (CD&V). Net zoals in Beitem ontfermt een vzw zich over de uitbating van het wijkhuis. “Ondertussen zijn we met zestien, maar nieuwe mensen zijn nog steeds welkom. De reservaties lopen vlot binnen. Zo staat de maand september al goed vol en zijn er inmiddels reservaties voor 2027”, aldus Patrick Haeck, voorzitter van de vzw Beverhuys.

Mooie realisatie

Maandag houdt de plaatselijke Okra-afdeling er een eerste activiteit. “De voorbije jaren maakten we gebruik van het parochiaal centrum aan de overkant van de straat. Dat gebouw is stokoud. Deze nieuwe mooie plek is modern en ruim. Een mooie realisatie”, aldus Linda Pollet, bestuurslid bij Okra. Eind september houdt het straatcomité van de Diederik van Assenedestraat en Beatrijsstraat er hun wijkfeest. “Ons comité bestaat tien jaar en dat leek het ideale moment om eens iets op locatie te doen. De opening van het nieuwe wijkcomité komt als geroepen. Als vereniging kan je ook kiezen van welke zaal je gebruik maakt”, aldus Christophe Gardin van het straatcomité.

Het Beverhuys bevat een grote zaal voor 200 personen, maar voor kleinere feestjes kan men gebruik maken van een kleinere ruimte. “Op vraag van verschillende bewoners en verenigingen is er ook een keuken”, voegt schepen Muylle toe. Ook de plaatselijke afdeling van het kenniscentrum ARhus neemt binnenkort haar intrek in het gebouw. Normaal gezien zal dat in oktober zijn.

Meer informatie omtrent het nieuwe wijkhuis is te vinden op www.beverhuys.be.

The post Beverhuys opent de deuren: 700 bewoners zijn er bij is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dries Vanhegen stelt ‘Ensor is zot’ voor in café De Zwaan: “Grove klodders, maar toch verfijnd”

Dries Vanhegen (57), die zijn jeugd doorbracht in de Mokker, stelde onlangs in café De Zwaan zijn nieuwste voorstelling ‘Ensor is zot’ voor. Het dorp waar de kiem voor zijn acteercarrière werd gelegd, blijft belangrijk voor hem.
The post Dries Vanhegen stelt ‘Ensor is zot’ voor in café De Zwaan: “Grove klodders, maar toch verfijnd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe functie voor de Heidekapel?

Kerkfabriek Sint-Clemens heeft de intentie om de kapel bij de Heideschool van de hand te doen. Het schoolbestuur zou de nieuwe eigenaar worden. “Op die manier kunnen we de kapel, toch een beeldbepalend element op Vosseslag, vrijwaren voor de toekomst”, klinkt het.
The post Nieuwe functie voor de Heidekapel? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.
The post Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Knokke-Heist waarschuwt voor frauduleuze e-mails van het AGSO: “Typisch voorbeeld van phishing”

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist waarschuwt voor frauduleuze e-mails die in omloop zijn. De mails lijken afkomstig van een medewerker van AGSO Knokke-Heist waarin om een betaling wordt gevraagd. In werkelijkheid gaat het om oplichters.
The post Knokke-Heist waarschuwt voor frauduleuze e-mails van het AGSO: “Typisch voorbeeld van phishing” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Gooi jouw strips maar weg, niet de mijne”: verhuisstress zorgt voor gekibbel tussen Staf en Monique in ‘Camping Coppens’

De familie Coppens verhuist in het vierde seizoen van ‘Camping Coppens’ van het platteland naar de stad en dat brengt heel wat inpakstress met zich mee. Het blijkt voor Staf (43) en Monique (51) soms moeilijk om overeen te komen: wat mag er mee naar het nieuwe huis en wat gaat er naar de container? Het begin van vele dilemma’s…

Lees meer »

Rome overweegt toegangsgeld voor Trevifontein

Steden moeten steeds meer het hoofd bieden aan de gevolgen van het massatoerisme. Zo ook Rome. Het gebied rond de beroemde Trevifontein wordt zodanig overspoeld door toeristen dat de Italiaanse hoofdstad overweegt om toegangsgeld in te voeren.

Lees meer »

“Zijn woorden waren allesbehalve gepast en zeker niet die van een leider”: Kylian Mbappé onder vuur in Frankrijk

Druppelt het in België rond de Rode Duivels en hebben we dringend nood aan een portie feelgood, zoals onze chef voetbal schrijft, dan regent het in Frankrijk. Na een teleurstellend EK onderuit tegen Italië vrijdagavond. Zo kreeg de je-m’en-foushouding van Kylian Mbappé (25), op de persconferentie een dag voor die Nations League-match, extra weerklank. De Franse analisten zetten zich schrap:

Lees meer »

Dexter-prequel verschijnt op 13 december

De serie ‘Dexter: Original Sin’, die zich afspeelt voor de gebeurtenissen van de serie ‘Dexter’, verschijnt in december. Dat heeft Paramount donderdag aangekondigd. De eerste aflevering is vanaf 13 december te streamen op Paramount+.

Lees meer »

Vijftiger rijdt 86 per uur in bebouwde kom, maar verkeersbord veroorzaakt discussie: “Schuld van boerenprotest”

M.E. werd in februari aan 86 kilometer per uur geflitst toen hij de bebouwde kom van Pervijze inreed. De 51-jarige man moet zich daarvoor in de politierechtbank verantwoorden, al betwist hij een deel van de feiten. Tijdens de boerenprotesten hing het bord dat de bebouwde kom aanduidt, omgekeerd. Daardoor is het verkeersteken volgens zijn advocaat niet rechtsgeldig en kan hij

Lees meer »

Eerste verkoopfase De Lange Thuyn opgestart

De eerste verkoopfase van woonproject De Lange Thuyn is opgestart. De West-Vlaamse Intercommunale realiseert er samen met het lokaal bestuur en woonmaatschappij Zetus een nieuwe woonbuurt met zo’n 239 wooneenheden.
The post Eerste verkoopfase De Lange Thuyn opgestart appeared first on KW.be.

Lees meer »