5 boekentips voor het najaar

16:02 Van de gedoemde liefde tussen twee mensen die elkaar nooit hadden mogen ontmoeten tot Ali Smith die zichzelf uitdaagt: dit zijn de aanraders van de cultuurredactie van De Tijd. 

Meer krantenkoppen in België

Oldtimers en tram op Open Monumentendag

De Europese Open Monumentendag spitste zich in Gistel toe op drie elementen. Mensen konden zelf op pad gaan en een bezoek brengen aan Abdij Ten Putte, het Godelievemuseum en de volledige Oostmolensite. Blikvangers waren echter een rondrit met den oeden tram, een – jawel – oud tramstel dat werd voortgetrokken. Het rijstel deed onder meer
The post Oldtimers en

Lees meer »

Twee vrouwen naar het ziekenhuis na frontale botsing in Staden

Maandagavond zijn twee vrouwen die samen in de auto zaten, gewond geraakt bij een zwaar ongeval op de N36 in Staden. De bestuurster wilde plots links afslaan, maar had niet gezien dat er een tegenligger kwam aangereden. Het kwam tot een frontale botsing tussen de twee voertuigen.
The post Twee vrouwen naar het ziekenhuis na frontale botsing in Staden

Lees meer »

15 cursisten Eerste Hulp Verlener Rode Kruis en drie simulanten krijgen brevet

De afgelopen maanden organiseerde het Rode Kruis een basiscursus EHBO, die op de nodige belangstelling kon rekenen. Op de brevetuitreiking benadrukte afdelingsvoorzitter van Rode Kruis Hinterland Dieter Debacker het belang van deze vrijwilligers, die zich niet alleen engageren tot het volgen van de cursus maar ook steeds aanwezig zijn op evenementen allerhande en altijd paraat
The post 15 cursisten

Lees meer »

Verschillende doden bij Israëlische aanvallen in Syrië

Er zijn zeker 14 doden gevallen na Israëlische luchtaanvallen in Syrië, volgens gegevens van het officiële persagentschap Sana. Er vielen ook 43 gewonden. De aanvallen waren gericht tegen 5 militaire sites in het centrum van het land, waaronder een wetenschappelijk onderzoekscentrum.

Lees meer »

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) komt met derde en ultiem compromisvoorstel: “Liever paar grote vissen dan borrelnootjes”

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) roept Vooruit en CD&V morgen apart terug rond de onderhandelingstafel. Daar legt hij zijn derde en ultieme compromisvoorstel neer, zo vernam HLN. De tijd dringt, want de lokale verkiezingen komen snel dichterbij. De discussie draait nu om 3 miljard euro aan nieuw beleid dat in de steigers staat. Geef je dat geld best uit aan

Lees meer »

Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie aanwinst”

Het zonnetje en zes marktkramers waren van de partij, maar ook de klanten bleven zaterdagvoormiddag tijdens de eerste marktdag ooit in Krottegem niet achterwege. Het initiatief, dat groeide uit een vraag van de lokale bevolking, valt duidelijk in de smaak bij de inwoners.
The post Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie

Lees meer »