Youro Trip brengt showski-spektakel

Tijdens het weekend van 6, 7 en 8 september organiseert vzw H2O Show Productions, in samenwerking met het West-Vlaams Showteam voor het eerst de Youro Trip in België. Dit evenement op het Klein Strand in Jabbeke is een primeur en heeft als doel het niveau van showskiën in Europa te verhogen.

Na een succesvolle start in Örnsköldsvik, Zweden, vindt het tweede en laatste weekend van de Youro Trip dit jaar plaats in ons land, aan het Klein Strand in Jabbeke. “Het evenement belooft een internationale ervaring te worden met deelnemers uit Zweden, Duitsland en België. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september worden er verschillende clinics georganiseerd, waar deelnemers op hun eigen tempo kunnen trainen onder begeleiding van een team van topcoaches”, vertelt Grace Hardy, projectcoördinator van de verschillende showdisciplines.

Onder de topcoaches bevinden zich gerenommeerde namen zoals Garrett Bouley en Sean Hyatt (VS), Ine Vandeweghe, Lieven Hardy en Joyce Hardy enSabineDeclercq (BEL) die allen uitgebreide ervaring hebben in het showskiën.

Leren van elkaar

Zondag 8 september staat in het teken van de individuele competitie, waarin skiërs het tegen elkaar opnemen in de disciplines jump, swivel, doubles en swivel pairs. Het belooft een spannende strijd te worden. De dag wordt om 17 uur afgesloten met de bekende show, waarin skiërs van alle nationaliteiten die gedurende het weekend hebben deelgenomen, hun kunsten zullen vertonen. Het weekend heeft tevens als doel om van elkaar te leren en vriendschappen op te bouwen. “Daarom willen we de Youro Trip naar volgend jaar toe uitbreiden met bijvoorbeeld Duitsland”, zegt Sabine Declercq.

Zomerbar Kapotski

“In Oostenrijk zijn er reeds gesprekken geweest en ook in Frankrijk proberen we deelnemers te ontmoeten. Want naast het klassieke waterskiën willen we ook het showskiën onder de aandacht brengen.”

De toegang gedurende het volledige weekend is gratis. “We vragen toch om even halt te houden in de Kapotski, onze zomerbar, op het Klein Strand”, besluit Lieven Hardy. (ACR)

The post Youro Trip brengt showski-spektakel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dertiger krijgt na 4 maanden cel grotendeels voorwaardelijke celstraf voor steekpartij op studio in Roeselare: “Verraad van mijn enige en beste vriend”

“Mijn beste en enige vriend bleek dan toch niet zo oprecht en ik verloor de controle.” Een 34-jarige man uit Roeselare riskeerde voor de rechtbank in Kortrijk 4 jaar cel omdat hij zijn vriend met een zakmes 5 keer in de benen en de hals stak. “Een tikkende tijdbom”, vond de openbare aanklager. Maar hij kwam er goedkoper vanaf, met

Lees meer »

De Rysselende Molen opent ultrasnel oplaadpunt voor elektrische wagens op parking: “Bestuurders kunnen hier 24 uur op 24 vrijblijvend terecht”

Vanaf 10 september kunnen bestuurders van elektrische auto’s op de parking van restaurant-hotel de Rysselende Molen langs de Brugsesteenweg 2 in Ardooie hun auto in een goed kwartier volledig opladen. “Ondertussen kunnen ze misschien even lunchen in ons restaurant, maar je kan hier evengoed 24 uur op 24 vrijblijvend terecht om jouw auto op te laden via een laadkaart of

Lees meer »

Hoe dode vis kan zwemmen en zoogdieren door hun anus kunnen ademen: dit zijn de winnaars van de Ig Nobelprijzen

Afgelopen nacht zijn de Ig Nobels 2024 uitgereikt, een knipoog naar de echte Nobelprijzen die vanaf volgende maand worden uitgedeeld. Tien merkwaardige onderzoeken kregen er een speciale vermelding. Groeit hoofdhaar op het zuidelijk halfrond in een andere richting? Wat klopt er van beweringen over mensen die buitengewoon oud worden? En wat is het nut van kunnen ademen door je anus?

Lees meer »

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Brussel. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »

OPINIE – Hoe zot mag het worden? Flagrante leugens verspreiden als politicus: dat kan niet

‘Ik ben geen racist.’ Dat wil Jackie Vercamer duidelijk gezegd hebben in deze krant. Jackie is 74, woont in Houthulst en wil de allereerste Vlaams Belang-burgemeester van het land worden. Op 13 oktober trekt de elektricien op rust de VB-lijst in de plattelandsgemeente naast Diksmuide. Het is de eerste keer ooit dat hij deelneemt aan de lokale verkiezingen, ‘voor het

Lees meer »