“Wie Rumbeke klopt, promoveert”: vier regionale eersteprovincialers blikken vooruit op seizoensstart

Club Roeselare was gastheer voor een gezellig samenzijn tussen de vier regionale eersteprovincialers. Samen met KVC Ardooie, KSV Rumbeke en KSK Oostnieuwkerke werd kort terug- én vooruitgeblikt. Over één iets was iedereen het eens: wie voor titelfavoriet Rumbeke eindigt, promoveert.”

“Vorig seizoen zagen we KSV Rumbeke matig starten”, opent ondervoorzitter en moderator Bart Wenes. “Uiteindelijk namen we de moeilijke beslissing om een trainerswissel door te voeren. Sinds de komst van Fanny Schamp werd een stevige remonte ingezet, ondanks een beperkte kern. Finaal zijn we derde geëindigd, waarna we in de eindronde maar één keer verloren. Iedereen hoopte alsnog te promoveren naar het nationaal voetbal, maar het mocht niet zijn. Vandaar dat we toch met gemengde gevoelens achter blijven.”

Ambities

De Ardooise sportief manager Dieter Devos zag zijn team bij hun debuut in eerste provinciale rustig meedraaien. “Ondanks een heel jonge kern hebben we netjes het behoud kunnen vieren met een tiende plaats. Nu mikken we iets hoger.”

Club-kapitein Arne Hélin zit nog altijd met een glimlach wanneer hij terugblikt op vorig seizoen. “Het was een topjaar waarin we nooit uit de top vijf waren. Desondanks besliste het bestuur om net voor de eindronde ook een trainerswissel door te voeren. Aanvankelijk zorgde dit voor commotie, maar in de nacompetitie was daar niks meer van te merken. Meer nog, we speelden ons beste matchen en wonnen overtuigend de eindronde. Daardoor staan we nu in de lang beoogde eerste provinciale.”

Wim Acke is sinds vorig jaar de hoofdcoach bij KSK Oostnieuwkerke. Hij leidde zijn troepen naar het behoud. “Ons eerste doel elk jaar is zorgeloos overleven. De voorbije vier jaar zijn we daar steeds in geslaagd, maar zonder veel overschot. Nu willen we toch stappen voorwaarts zetten en rustig in de middenmoot eindigen.”

Voorbereiding

Sportief verantwoordelijke Peter Degryse (KSKO) ziet ondertussen een positieve trend in de prestaties en de uitslagen van zijn team. Al is er toch een maar. “We moeten al twee titularissen missen. Grady Hoflack wordt geopereerd aan de buikspieren en is buiten strijd tot na Nieuwjaar, Amin Adash sukkelt met een voetblessure en zal de eerste maand zeker missen. Sinds de komst van enkele talentvolle jongeren van SK Roeselare is er echter voldoende concurrentie om dit op te vangen.”

Christ Vandevijvere is aan zijn eerste weken bezig als hoofdcoach van Club Roeselare. “In de voorbereiding kreeg iedereen de kans om zich te bewijzen. Dat zorgde soms voor wisselvallige uitslagen, maar de laatste twee weken is er een positieve tendens. Ik voel aan dat de groep wel hunkert naar de competitiestart. Ons doel is een vaste certitude in eerste te worden.”

Speler Vadim Vanneste kreeg vertrouwen tijdens de voorbereiding. “Ik merk dat we vooral aanvallend sterker zullen staan. De komst van Jari Bourgeois is ongetwijfeld een meerwaarde. Werkelijk iedereen zal moeten knokken voor zijn plekje en dat kan de uitslagen alleen maar ten goede komen.”

Ook Robinson Woodruff van KSV Rumbeke wrijft zich de handen warm. “Nog nooit hebben we zo’n sterke kwalitatieve spelerskern gehad. Vandaar dat we ons niet moeten wegsteken. We moeten voluit voor de prijzen gaan.”

Competitiestart

“Het bestuur wist enkele namen bij te halen voor de plekken waar het wel nodig was”, beseft Fanny Schamp, hoofdcoach van KSV Rumbeke. “Nu zal natuurlijk moeten blijken of het effectief goeie transfers zijn. Eén ding is zeker: de onderlinge concurrentie is groot. We starten zaterdag in Zedelgem, ontvangen Marke om daarna naar Jong Male af te reizen. Twee nieuwkomers, maar als één van de uitgesproken titelkandidaten kunnen we ons niet wegsteken.”

Selim Sahnoune krijgt met KVC Ardooie direct twee derby’s voorgeschoteld met Club Roeselare en Oostnieuwkerke. “Als je direct wil mee zijn, moet je zeker vier op zes halen. Vooral de match tegen Club is toch wel iets speciaals.”

De kalendermaker spaarde Oostnieuwkerke niet voor de start. “We hebben de titelfavorieten Boezinge, Rumbeke en Bredene in de eerste vijf matchen. Zaak zal zijn om zoveel mogelijk punten te halen in die matchen”, beseft trainer Wim Acke.

Christ Vandevijvere van Club Roeselare beseft ook dat zijn team direct bij de les zal moeten zijn. “Hoewel ik van mening ben dat het niveau verzwakt is in vergelijking met tien jaar geleden, blijft het een heel mooie reeks waarin de start heel belangrijk is.”

Titelkandidaten? Dieter Devos kleeft er meteen namen op: “Bredene, RC Waregem en als outsider Zwevegem en Wevelgem.” Dezelfde namen horen we ook bij Arne Hélin en Wim Acke, maar finaal is iedereen het aan de tafel eens: “Wie voor KSV Rumbeke eindigt, zal zeker promoveren.”

The post “Wie Rumbeke klopt, promoveert”: vier regionale eersteprovincialers blikken vooruit op seizoensstart is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duizenden vrouwen op straat in Frankrijk om Gisèle Pelicot hart onder de riem te steken, ook in ons land demonstratie

In een dertigtal steden in Frankrijk zijn duizenden vrouwen en mannen op straat gekomen om steun te betuigen aan Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht. Pelicot is in korte tijd uitgegroeid tot nationaal symbool in de strijd tegen seksueel misbruik. Ook in ons land vond een steunbetoging plaats.

Lees meer »

“Er zijn voor de ander, daar draait het hier om”: Zorghuis Oostende geeft kankerpatiënten al 15 jaar de kans om tot rust te komen

Even terug op adem komen tijdens of na een intensieve kankerbehandeling: die mogelijkheid biedt Zorghuis Oostende intussen al 15 jaar, op een zo betaalbaar mogelijke en laagdrempelige manier. “En de nood aan dit soort zorgverlening wordt steeds groter”, aldus Hanne Stael die er het dagelijkse reilen en zeilen coördineert.
The post “Er zijn voor de ander, daar draait het

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur.

Lees meer »

Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat voluit voor vernieuwing met 23 nieuwe gezichten: “Wij willen af van die oude politieke cultuur”

Met een lijst van 23 volledig nieuwe namen kiest VoeVeurne bewust om volop voor vernieuwing te gaan. VoeVeurne vindt dat er best wel wat spoeling mag zitten in de Veurnse gemeenteraad, waar al decennialang dezelfde mensen de plak zwaaien. Nieuwe mensen met nieuwe ideeën kunnen de vlam weer in de politieke pan krijgen.
The post Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat

Lees meer »

Onze man geeft ‘Jani & James doen-het-zelf’ 7 op 10: “Schuine moppen combineren met ontroerende tv, niet iedereen komt ermee weg”

“Op vlak van opruimen is m’n vriend nooit volwassen geworden. Maar de seks is wél goed.” Aan schuine moppen geen gebrek in ‘Jani & James doen-het-zelf’, maar slagen de boezemvrienden er ook in om goeie tv te maken? Het duo probeerde u daar alvast van te overtuigen door enkele dagen mee te draaien in de thuiszorg. Een carrière die de

Lees meer »