Waarom UAntwerpen samenwerking met Israëlische universiteit niet stopzet, ondanks negatief advies: “We zouden onszelf in de voet schieten”

Het bestuurscollege van de Universiteit Antwerpen heeft beslist om de samenwerking met de Israëlische Hebrew University of Jerusalem verder te zetten. Nochtans was het advies van de eigen Ethische Commissie Mensenrechten negatief.

 

Meer krantenkoppen in België

Seriemoordenaar Staf “Vampier van Muizen” Van Eyken mag gevangenis dag verlaten van minister: “Hij is en blijft zelf ook een mens”

Staf Van Eyken (73) – beter bekend als de ‘Vampier van Muizen’ – mocht maandag de gevangenis voor het eerst in acht jaar verlaten. Dat besliste minister van Justitie Paul Van Tigchelt. Van Eyken vermoordde en verkrachtte in de jaren 70 drie vrouwen en zit al 53 jaar in de gevangenis. Toch mocht hij de begrafenis van een vriend bijwonen,

Lees meer »

Trump reageert tevreden: “Dit was mijn beste debat”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump reageert “heel tevreden” na afloop van het felle debat met de Democratische kandidaat Kamala Harris. Politieke analisten stellen nochtans dat Harris het debat met vlag en wimpel heeft gewonnen. “Ik vond haar zwak”, aldus Trump.

Lees meer »

Ex-Rode Duivel Vital Borkelmans voor rechter wegens rijden onder invloed

De ex-Rode Duivel Vital Borkelmans (61) stond woensdagochtend terecht voor de Brugse politierechtbank voor het rijden onder invloed van alcohol. De voormalige voetballer en huidige voetbaltrainer liep eind vorig jaar in Knokke tegen de lamp. Opvallend: de man stapte zelf uit zijn wagen en gaf meteen toe aan de agenten dat hij te veel gedronken had.

Lees meer »

“Zijn woorden waren alles behalve gepast en zeker niet die van een leider”: Kylian Mbappé zwaar onder vuur

Druppelt het in België rond de Rode Duivels en hebben we dringend nood aan een portie feelgood, zoals onze chef voetbal schrijft, dan regent het in Frankrijk. Na een teleurstellend EK onderuit tegen Italië vrijdagavond. Zo kreeg de je-m’en-fous-houding van Kylian Mbappé (25), op de persconferentie een dag voor die Nations League-match, extra weerklank. De Franse analisten zetten zich schrap:

Lees meer »

Ze reden rond in dure wagens en woonden in een statig herenhuis, maar het was één leugen: oplichtersduo aan de haal met honderdduizenden euro’s

De wereld leek aan de voeten van Werner D.G. (63) en Sabah A. (44) te liggen. Met veel sier ontvingen ze bedrijfsleiders in hun statig herenhuis in de miljardairssquare in Brussel en beloofden hen miljoeneninvesteringen. Maar het was schone schijn. Het koppel wilde enkel het vertrouwen winnen van hun overdonderde slachtoffers, die ze vervolgens voor honderdduizenden euro’s beroofden.

Lees meer »

Gerenoveerde Kapittelzaal doet Paterskerk in Izegem stukje herleven

Twee jaar na de sloop van de Paterskerk krijgt met de renovatie van de voormalige kapittelzaal een stukje van het historische gebouw toch een tweede leven. Woonzorgcentrum ’t Pandje laat ze ombouwen tot een polyvalente ruimte, met respect voor het verleden. Zo zal een deel van het interieur, met de kenmerkende banken, bewaard blijven.
The post Gerenoveerde Kapittelzaal doet

Lees meer »

Zal de oorlog zich uitbreiden naar hier? Kolonel Housen geeft antwoord op vragen van onze lezers: “De komende weken worden cruciaal voor Oekraïne”

De komende weken worden cruciaal voor de oorlog in Oekraïne. Het Russische leger zal proberen om nog zo veel mogelijk grondgebied te veroveren voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van begin november, maar wat gebeurt er daarna? Wanneer komt er vrede? Waarom grijpt de NAVO niet harder in? Onze lezers stuurden ons de voorbije dagen tientallen vragen over het conflict. Onze defensie-expert,

Lees meer »