Waarom opent Israël nu een ‘derde front’ op de Westelijke Jordaanoever?

Het Israëlische leger voert nu ook een grootscheepse lucht- en grondoperatie uit op doelwitten op de Westelijke Jordaanoever. De opening van een zogenaamde ‘derde front’ lijkt daarmee een feit. Waarom doet Israël dat? Waarom nu? En kan het land dat militair wel aan? 

Meer krantenkoppen in België

Marc Degryse herbekijkt Frankrijk-België en snapt de ergernis bij Kevin De Bruyne: “Maar of hij die ook juist geuit heeft?”

Nieuw huizenhoog probleem voor Domenico Tedesco: de negatieve lichaamstaal en vooral het ontluisterende interview van Kevin De Bruyne na het verlies van de Rode Duivels in Frankrijk. Onze analist Marc Degryse herbekeek de interland en kadert de fouten die tot grote frustraties bij De Bruyne leidden. Degryse: “Of hij die ergernis juist uitte, is een andere vraag. Maar als Tedesco

Lees meer »

Word voor één jaar buikschieter van Vichte tijdens het kermisweekend

Vichte Kermis komt eraan. Van 14 tot 17 september 2024 wordt de Vichteplaats en omgeving het kermistoneel met tal van attracties. ‘Vichte leeft!’, getuige de vele randactiviteiten om en rond het dorp met als hoogtepunt Vichte Koerse (Textielprijs 2024).
The post Word voor één jaar buikschieter van Vichte tijdens het kermisweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer studenten kiezen leraren- of zorgopleiding bij Vlaamse hogescholen: “Tegemoetkomen aan nood op arbeidsmarkt”

Een week voor de start van het nieuwe academiejaar tekenen zich duidelijke trends af: leraren- en zorgopleidingen blijken bijzonder in trek. Dat stellen zo’n 10 Vlaamse hogescholen vast na een tussentijdse analyse van de inschrijvingen. Daarnaast zien alle hogescholen een stijging van het aantal inschrijvingen in vergelijking met hetzelfde moment vorig jaar.

Lees meer »

Nestlé Waters treft schikking van 2 miljoen euro met Franse gerecht

Nestlé Waters gaat een boete van 2 miljoen euro betalen. Het bedrijf heeft een schikking getroffen met het parket. Dat heeft de procureur van het Franse Epinal gemeld. Nestlé Waters moet die boete betalen, nadat aan het licht kwam dat flessenwater van merken als Perrier en Contrex niet aan de eisen voldeed van puur mineraalwater.

Lees meer »

53-jarige fietser komt om bij aanrijding

In Kontich is vrijdagavond een 53-jarige man om het leven gekomen toen hij op de fiets in aanrijding kwam met een wagen. Dat bevestigt de lokale politiezone Hekla. De 24-jarige bestuurder van de wagen bleef ongedeerd.

Lees meer »

Hoe 25-jarige gevangene zijn maatschappelijk assistente kon verkrachten. “Hij sloeg toe toen ze rechtstond om een tolk te halen”

Hoe is het mogelijk dat een gedetineerde bínnen de muren van de gevangenis een maatschappelijk assistente kan verkrachten? En dat het een dikke minuut duurt voor cipiers te hulp schieten? Eerst en vooral omdat de alarmknop aan de muur niet aangesloten bleek. Ten tweede, omdat het mobiele alarm aan haar walkietalkie een verkeerde locatie gaf. Reconstructie van opnieuw een zwaar

Lees meer »

Audi zet 3.000 mensen zonder loon: hoe de werkgever ook kan staken

De fabriek van Audi in Vorst is gesloten door een ‘lock-out’: niemand kan er in of uit. Vakbondsleden hebben de sleutels van een tweehonderdtal afgewerkte auto’s gestolen en verstopt “op een veilige plaats”. Sindsdien escaleert het conflict tot een open oorlog, met de ‘lock-out’ als hoogtepunt. Alle 3.000 werknemers zitten nu tijdelijk zonder werk, en ook zonder loon. “Audi heeft

Lees meer »

Ferm Woesten sluit sportieve zomer af

De dames van Ferm Woesten trokken er tijdens de zomermaanden 17 woensdagen lang met de fiets op uit, goed voor 9.800 km.
The post Ferm Woesten sluit sportieve zomer af appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ons zelfbehoud is in gevaar”: Mario Draghi luidt alarmbel over concurrentievermogen EU

“Voor het eerst sinds de Koude Oorlog moeten we vrezen voor ons zelfbehoud.” In zijn langverwacht rapport over de toekomst van het Europese concurrentievermogen trekt oud-ECB-voorzitter en voormalig Italiaans premier Mario Draghi aan de alarmbel. Hij heeft een rist voorstellen klaar om de EU snel weer competitiever te maken op het wereldtoneel, maar zoals verwacht breekt hij daarbij ook een

Lees meer »