Tweede vergroeningsfase in Genk van start: na Grote Markt wordt nu Sint-Martinusplein vergroend

In Genk starten in september de werken voor de vergroening van het Sint-Martinusplein. Daardoor krijgen 37 marktkramen vanaf 12 september een nieuwe locatie. De werken op het plein moeten in januari klaar zijn. Eerder werd ook al de Grote Markt in Genk groener gemaakt. 

Meer krantenkoppen in België

“We herkenden elkaar niet meer op het einde van de avond”: Nainggolan blikt in podcast terug op nachtelijke escapades met Brozovic

Met Radja Nainggolan (36) is het nooit saai. In de podcast Gurulandia sprak de voormalige Rode Duivel openhartig over zijn periode in Italië. Ook het uitgaansleven kwam uitvoerig aan bod. Vooral met Marcelo Brozovic maakte de ex-speler van onder meer Inter, AS Roma en Antwerp heel wat mee. “We herkenden elkaar niet meer op het einde van de avond”, klinkt

Lees meer »

Spaans gerecht blijft bij weigering om Puigdemont amnestie te verlenen

Het Spaanse Hooggerechtshof heeft dinsdag opnieuw geweigerd om de eerder dit jaar goedgekeurde amnestiewet toe te passen voor Carles Puigdemont, de separatistische oud-premier van Catalonië. De rechtbank blijft bij het vonnis dat begin juli al werd uitgesproken: de amnestieregeling is niet van toepassing voor verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen de in België verblijvende Puigdemont blijft daarmee van kracht.

Lees meer »

“Verenigd Rusland” van Poetin claimt overwinning bij regionale verkiezingen

De partij “Verenigd Rusland” van president Vladimir Poetin heeft de overwinning opgeëist bij de regionale verkiezingen in het land die afgelopen weekend plaatsvonden in 83 regio’s in het land. Tijdens een persconferentie heeft de interim-secretaris van het algemeen comité van de partij, Vladimir Jakoesjev, gezegd dat de kandidaten van de partij alle 25 mandaten voor regionale leiders die op het

Lees meer »

Acht migranten omgekomen bij poging om Kanaal over te steken

Afgelopen nacht zijn 8 migranten omgekomen bij een poging om het Kanaal over te steken en het Verenigd Koninkrijk te bereiken. Dat meldt de Franse maritieme prefectuur van het Kanaal en de Noordzee. 6 overlevenden, onder wie een baby, zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. In totaal zijn er dit jaar al minstens 46 migranten verdronken in het Kanaal.

Lees meer »

Werkdruk en emotionele belasting leraren gedaald, maar werkstress blijft

De werkdruk en emotionele belasting bij leraren is in 2023 gedaald na de piek van 2019, maar dat heeft zich nog niet vertaald in een daling van werkstress en burn-outklachten. Dat blijkt uit de Werkbaarheidsmonitor van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), een grootschalige werkbaarheidsmeting die de kwaliteit van jobs in Vlaanderen om de vier jaar in kaart brengt.

Lees meer »

Dit is waarom ‘Lili en Marleen’ ondanks grote vraag niet meer wordt uitgezonden

Hoewel ‘Lili en Marleen’ een groot succes was, moeten fans het sinds 2019 zonder hun geliefde personages zoals Jefke, Ida, moeder Lisa, Pierre en Marleentje doen. In tegenstelling tot andere populaire series zoals ‘F.C. De Kampioenen’, wordt ‘Lili en Marleen’ momenteel niet heruitgezonden en is het niet beschikbaar via streaming. Producent René Vlaeyen legt uit waarom dat het geval is.

Lees meer »