Troffen ploegmaats O’Connor schuld bij val Carapaz? Van Aert vindt van niet: “Het was gewoon een ongeluk”

De wedstrijdjury van de Vuelta heeft na de elfde etappe drie ploegmaats en de ploegleider van rodetruidrager Ben O’Connor (Decathlon AG2R La Mondiale) bestraft met een gele kaart omdat ze hun concurrenten de weg versperden tijdens het ontstaan van de vroege vlucht. O’Connor protesteerde daartegen op sociale media, ook Wout van Aert zag er weinig graten in. “Naast elkaar rijden is deel van wielrennen.” EF Education-ploegleider Jonathan Vaughters van slachtoffer Carapaz is een andere mening toegedaan. 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf 22 september hinder door werken op E40 tussen Oostduinkerke en Veurne

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt van zondagavond 22 september tot zaterdag 28 september op de E40 tussen Oostduinkerke en Veurne. Daar wordt vier kilometer wegdek vernieuwd. Tijdens de werken zal er hinder zijn voor het verkeer in beide richtingen. Er worden ook op- en afritten afgesloten.
The post Vanaf 22 september hinder door werken op E40 tussen Oostduinkerke

Lees meer »

Nummer dertien voor bewoners ‘t Schuttershof in Ingelmunster

De bewoners van ’t Schuttershof kwamen voor de 13de keer bijeen in een tent, die stond opgesteld in de straat. Wegens het slechte weer kon men de tuin van Jacques en Hilde Gits niet gebruiken.
The post Nummer dertien voor bewoners ‘t Schuttershof in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeentebestuur wil hoeve Pruvost in Leffinge kopen

Het gemeentebestuur van Middelkerke heeft 550.000 euro veil om de hoeve Pruvost en de aanpalende gronden in Leffinge aan te kopen. De gemeenteraad moet wel nog het licht op groen zetten voor deze aankoop. In het verleden leken verschillende geplande vastgoedprojecten er onhaalbaar of stootten ze op publieke protest.
The post Gemeentebestuur wil hoeve Pruvost in Leffinge kopen appeared

Lees meer »

Dodentol na Israëlische aanvallen in Syrië loopt op tot 14

In de Syrische provincie Hama zijn na de reeks Israëlische aanvallen in de nacht van zondag op maandag al veertien doden geteld. Dat meldt het officiële agentschap Sana. Er vielen ook 43 gewonden. De Israëlische aanvallen waren naar verluidt gericht tegen vijf militaire sites in het centrum van het land.Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

De balans | Michèle George, amazone

18:30 Op de Paralympische Spelen in Parijs won amazone Michèle George (50) twee gouden medailles. Daarmee werd ze voor de vierde keer op rij kampioen, goed voor zeven gouden medailles. Hier maakt de strafst…

Lees meer »

Heeft Bart De Wever gelijk dat het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” zijn die voor problemen zorgen? Dit zeggen de cijfers en een expert

Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” die geweld plegen tegen wie de overheid vertegenwoordigt. Heeft hij gelijk of is het – zoals sommigen hem verwijten – een makkelijke poging om stemmen te winnen? Wij gingen op zoek naar de cijfers en klopten aan bij jeugdcriminoloog Johan Deklerck (KU Leuven). “Ze doen

Lees meer »

936 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik achter het stuur op drie maanden tijd: “Een gemiddelde van 10 per dag”

Op drie maanden tijd werden er al 936 rijbewijzen ingetrokken in West-Vlaanderen van autobestuurders, die hun gsm gebruiken tijdens het rijden. Dat was al langer verboden, maar sinds 1 juni 2024 wordt onmiddellijk het rijbewijs ingetrokken voor een periode van 15 dagen en moet de autobestuurder verschijnen voor de politierechtsbank.
The post 936 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik achter het

Lees meer »

Sportcenter Get Fit in Waregem bestaat tien jaar: “Geen traditionele fitness met een fabrieksgevoel”

In het Waregem Sport Center in de Bergstraat kun je niet naast Get Fit om. In de imposante inkomhal vind je links de mooie fitnessruimte die veel ruimte biedt aan sportievelingen die hun conditie willen verbeteren en/of op peil houden. Zaakvoerders Aaron en moeder Judith zijn trots op hun zaak die in combinatie met de zusterclub in Nazareth inmiddels tien

Lees meer »