Steven Van Gucht over nieuwe vaccinatieronde tegen corona: kan iedereen (gratis) een vaccin krijgen? En waarom is het nodig?

Twee miljoen: zoveel coronavaccins liggen klaar om de komende maanden hun weg naar Belgische bovenarmen te vinden. Voor risicogroepen is een nieuw prikje aanbevolen, maar wat als je jong en gezond bent? Hoeveel immuniteit heb je op dit moment nog? En moeten we een nieuwe coronagolf vrezen? Experts Joris Moonens en Steven Van Gucht beantwoorden 11 vragen. “Voor deze tijd van het jaar gaat er vrij veel coronavirus de ronde.” 

Meer krantenkoppen in België

Ook morgen geen vluchten op luchthaven Charleroi: 30.000 passagiers getroffen

De staking op de luchthaven van Charleroi gaat ook morgen door. Dat bevestigt de luchthaven donderdagavond. Uit voorzorg zijn daarom alle vluchten van vrijdag, zowat 200 in totaal, geannuleerd. Bijna 30.000 passagiers zijn getroffen. Het verzoeningsoverleg tussen vakbonden en directie, van morgen, is ook geschrapt. Er is wel een intern overleg morgenvroeg.

Lees meer »

De herfst roept: soms intense en onweerachtige buien vandaag, en maar 14 graden

Vandaag voert een depressiekern boven de Noorse Zee polaire en onstabiele zeelucht naar onze streken. Hierin ontwikkelen er zich buien die soms intens en onweerachtig kunnen zijn. Het KMI verwacht daarbij vrij frisse maxima voor de tijd van het jaar, rond 14 graden. Vrijdagochtend vormt er zich stilaan een hogedrukkern in de omgeving van Bretagne. Die zal pas tijdens het

Lees meer »

“En nu? interesse zat. Misschien word je een bepalende factor om Evenepoel te verwelkomen”: Michel Wuyts over de toekomst van Sven Vanthourenhout

Sven Vanthourenhout (43) zet na het WK van eind september een punt achter zijn job als bondscoach. En dat na jaren vol succes, met de dubbele olympische triomf van Remco Evenepoel als jongste (en laatste?) hoogtepunt. Onze analist Michel Wuyts staat stil bij de ontbolstering van een dienstvaardig hulpje in de cross, kijkt al vooruit en ziet een opportuniteit bij

Lees meer »

“Als Rik moet afbellen, kan ik dat moeilijk relativeren”: Rik Verheye en Pedro Elias zijn al tien jaar beste vrienden

Ondanks een ‘dikke’ Porsche met 700 PK werden boezemvrienden Rik Verheye (37) en Pedro Elias (49) al na één dag gevat in ‘Celebrity Klopjacht’. Hun deelname was geen succesverhaal, in tegenstelling tot hun vriendschap. Al tien jaar zijn ze onafscheidelijk, ook al blijkt de vriendschap onderhouden soms moeilijk. “Rik heeft zo zijn eigenaardigheden.”

Lees meer »

Artistiek directeur Opera Ballet Vlaanderen over opvoering van ‘Rain’ van Anne Teresa De Keersmaeker: “Geen voorstander van cancel culture”

"Ik ben geen voorstander van cancel culture, maar dit is wel een moment voor ons als sector om na te denken over wat welzijn en welbevinden is binnen zo’n organisatie." Dat zegt Jan Vandenhouwe, artistiek directeur van Opera Ballet Vlaanderen, naar aanleiding van de herneming van ‘Rain’, een voorstelling van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker die vlak voor de zomer

Lees meer »

Welkom in de proeftuin in Klerken

Op vrijdag 6 september werd in Houthulst, meer bepaald in deelgemeente Klerken, een zogenaamde proeftuin geopend. Inwoners mogen er fruit, bloemen en noten komen plukken, rapen en proeven.
The post Welkom in de proeftuin in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »