Seksuele handelingen en onnodig geweld: 3 Hasseltse cipiers in opspraak na incidenten in gevangenis

Het gevangeniswezen bevestigt dat drie cipiers in de Hasseltse gevangenis momenteel aan een onderzoek onderworpen worden na verschillende incidenten. Zo wordt een vrouwelijke cipier ervan beticht seksuele handelingen te hebben gesteld met een gedetineerde en loopt er een onderzoek naar twee mannelijke cipiers die onnodig geweld gebruikt zouden hebben ten aanzien van een gevangene. 

Meer krantenkoppen in België

Vijftien jaar cel voor Tsjetsjeen (26) uit Menen die terreuraanslag wilde plegen in ons land

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 26-jarige Tsjetsjeen uit Menen veroordeeld tot vijftien jaar effectieve gevangenisstraf en tien jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank (TBS) voor poging tot terroristische moord. Abubakar S. wilde samen met zijn vrouw, die acht jaar cel kreeg, een aanslag plegen in de joodse buurt en op een LGBTQ-bar in Antwerpen. Het openbaar ministerie had achttien jaar

Lees meer »

Ook gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe stopt met politiek in Zonnebeke: “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over”

Na zes jaar zegt huidig gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe (50) de politiek vaarwel. Beroepsbezigheden verplichten haar tot deze keuze. “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over voor mijn politieke activiteiten.”
The post Ook gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe stopt met politiek in Zonnebeke: “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over” appeared first on KW.be.

Lees meer »

242.000 euro kwijt in amper enkele weken: hoe Bulgaarse criminelen bedrijf oplichtten met amper één telefoontje

In de Kortrijkse rechtbank werd een celstraf van acht maanden gevraagd voor drie Bulgaren die beticht worden van oplichting. In 2017 legden ze een bedrijf in de luren, waarna ze in drie stortingen 242.000 euro overschreven op een valse rekening. “We probeerden het geld nog te blokkeren, maar het was al weg.”
The post 242.000 euro kwijt in amper

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond en morgen Memorial Van Damme in Brussel. Een van de topatleten die je er aan het werk kan zien is polsstokspringer Mondo Duplantis.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kasteeldomein De Woesten nu in boekvorm verkrijgbaar

In de brochurereeks over de Oostkampse kastelen is het derde deel verschenen over het kasteeldomein De Woesten in Waardamme. Eerder verschenen er al boekjes over het kasteel Cellen en over het kasteel De Herten.
The post Kasteeldomein De Woesten nu in boekvorm verkrijgbaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schoenenketen Bristol failliet verklaard: 160 jobs gaan verloren

Het doek is zoals verwacht gevallen over de schoenenketen Bristol. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft donderdag het faillissement uitgesproken van Euro Shoe Group, de vennootschap achter de keten. Dat meldt vakbond ACV Puls en het bedrijf bevestigt het nieuws. Een 160-tal mensen op de hoofdzetel en het logistiek centrum in Beringen verliezen hun baan.

Lees meer »

Hulpverleners getuigen na verkrachting in Antwerpse gevangenis: “Hoe kunnen we ons nog veilig voelen?”

Voor de hulpverleners in onze gevangenissen is het duidelijk, na de verkrachting in de Antwerpse gevangenis: “De omstandigheden zijn onaanvaardbaar. Waar mensenrechten geschonden worden, is welzijnswerk onmogelijk.” Want hoe kan je uw job veilig uitoefenen als de alarmknoppen niet werken, een gedetineerde onder hoge stress staat of zijn voorgeschiedenis onduidelijk is? Lars (39) en Kaat (29), twee hulpverleners, getuigen over

Lees meer »

Gemeenteraadslid Dino Lateste trekt lijst Groen

Ook Groen maakt zich op voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. De lijst van de partij wordt getrokken door gemeenteraadslid Dino Lateste. Schepen Stefaan Standaert staat op de derde plaats en Filip Standaert wordt lijstduwer. “Levendige en zorgzame dorpskernen, het streven naar een sociaal Maldegem en klimaatveiligheid zijn onze speerpunten”, zegt voorzitter Peter Timmerman. “Met
The post Gemeenteraadslid Dino

Lees meer »

Nestlé Waters treft schikking van 2 miljoen euro met Franse gerecht

Nestlé Waters gaat een boete van 2 miljoen euro betalen. Het bedrijf heeft een schikking getroffen met het parket. Dat heeft de procureur van het Franse Epinal gemeld. Nestlé Waters moet die boete betalen, nadat aan het licht kwam dat flessenwater van merken als Perrier en Contrex niet aan de eisen voldeed van puur mineraalwater.

Lees meer »