Renewi Tour start dit weekend voor het eerst in Menen: “Ook Lauwe en Rekkem zullen mee kunnen genieten van dit feest”

Een koersunicum! Voor het eerst in de geschiedenis van Menen vormt het centrum het decor voor de start van een Worldtour rit. De slotfase van de Renewi Tour zal op de Grote Markt zichzelf op gang trekken, goed voor meteen een wielerspektakel. “Zowel Menen, Lauwe als Rekkem zullen mee kunnen genieten van dit feest!”

Grote namen

Koers? Dat is sport, animatie en vooral promotie. Ritten uit de Worldtour worden wereldwijd uitgezonden, waardoor steden vaak administratieve veldslagen leveren om toch maar de start of finish in hun postcode te krijgen. “En Menen is erin geslaagd, voor het eerst in de geschiedenis van de stad”, glunderde een fiere burgemeester Eddy Lust (Open VLD). “Alle grote namen van het moment zullen hier de revue passeren. Dan denk ik aan Mathieu van der Poel of Biniam Girmay. Op zondag 1 september zullen alle renners, vanaf 9 uur, aan het publiek worden voorgesteld. Dit alles zal doorgaan op de Groentemarkt, waardoor we hier flink wat volk verwachten. De horeca zal een topweekend kennen. Ook het ploegbussendorp, dat opgesteld wordt in de Oude Leielaan, zal een publiekstrekker van formaat worden.”

Mooie reclame

Een stevige investering, maar meteen ook een onschatbare reclamecampagne voor de gemeente. “Zowat alle trekpleisters van de stad worden in beeld gebracht en we houden het niet alleen beperkt tot het centrum van Menen zelf. Ook Lauwe en wielerparadijs Rekkem worden bij het spektakel betrokken. De renners starten op de Grote Markt en zullen eerst een lokale ronde rijden, waarbij de twee deelgemeenten ook in het parcours werden opgenomen. Toeschouwers zullen misschien ook wel het laatste sprintspektakel van de ronde zien, aangezien het vanaf hier dan enkel nog maar klimmen zal worden.”

Sport en sensatie dus, al zal het voor één schepen een erg bijzonder moment worden. “Weinig mensen die weten dat schepen Mieke Syssauw (Open VLD) een enorme fan is van Belgisch Kampioen Arnaud De Lie. Ook hij zal hier aanwezig zijn en natuurlijk gaan we alles zetten om een ontmoeting geregeld te krijgen.”

The post Renewi Tour start dit weekend voor het eerst in Menen: “Ook Lauwe en Rekkem zullen mee kunnen genieten van dit feest” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Ambetanterik’ krijgt schoppen op hoofd tijdens gevecht aan danscafé: duo riskeert celstraf

Een 32-jarige man uit Alveringem en een 20-jarige man uit Koksijde riskeren een celstraf voor een zware vechtpartij aan danscafé De Viking in Oostduinkerke. Een man, die zich naar verluidt gedroeg als een echte ‘ambetanterik’ kreeg er kopstoten en schoppen op het hoofd. De Alveringemnaar staat in een tweede zaak ook terecht voor weerspannigheid tegen zes politiemensen, die elk 400

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

Wytewa dames One ambieert middenmoot

In tweede landelijke A hopen de dames One van Wytewa Roeselare op een beter seizoen dan vorig jaar waarin het tegen degradatie vocht. Met de bijgekomen versterkingen ambieert coach Roeland Goddaert nu de middenmoot.
The post Wytewa dames One ambieert middenmoot appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier Zwaantjes mikken op medailles in het WK skeeleren in Italië: “We hebben de parabolische bochten goed geoefend”

Vanaf dit weekend nemen vier renners van Zwaantjes Roller Club Zandvoorde aan het wereldkampioenschap skeeleren deel. Al ruim een week geleden reisden ze al naar Italië zodat ze zich optimaal konden voorbereiden. Bondscoach Remi Hubert nam junior Lyssa Vansteenkiste en de seniores Indra Médard, Fran en Stien Vanhoutte in zijn tienkoppige selectie op. Fran Vanhoutte en Indra Médard zijn algemeen

Lees meer »

Onze correspondent volgde debat tussen Harris en Trump in Brooklyn: “Ik had gehoopt dat hij zich vaker in de voet zou schieten”

Op dinsdagavond ontmoetten ex-president Donald Trump en huidig vicepresident Kamala Harris elkaar voor het eerst tijdens hun langverwachte debat in Philadelphia. Wij trokken naar Café Erzulie, een Haïtiaans café in Bedford-Stuyvesant, een buurt in Brooklyn van groot historisch belang voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap in New York. Daar had de NAACP, een van de oudste burgerrechtenorganisaties in de Verenigde Staten, een

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

Feest bij Scholengemeenschap Guldenberg

Niet minder dan twintig leerkrachten van de scholengemeenschap Guldenberg vertrokken vorig schooljaar op pensioen. Ze kregen een passend afscheid van hun collega’s van Bamo, De Gulleboom, SPWe basis, VBS Wijnbergschool en De Posthoornschool.
The post Feest bij Scholengemeenschap Guldenberg appeared first on KW.be.

Lees meer »