Remko Vandamme vindt makkelijk de weg naar doel bij Sassport Boezinge A

Bekerhouder Sassport Boezinge A kon zich plaatsen voor laatste 16 in de Beker van West-Vlaanderen. Zaterdag volgt het echte werk, met de start van de competitie. Net als de voorbije jaren is de eerste match tegen SK Oostnieuwkerke.

In de beker kon Remko Vandamme twee keer scoren in de 1-4-zege bij tweedeprovincialer KV Diksmuide-Oostende B. “Bij de rust stonden we nog achter, maar uiteindelijk zetten we in de tweede helft de scheve situatie recht. Als titelverdediger in de beker willen we opnieuw een gooi doen naar bekerwinst.”

Titularisrol

Remko Vandamme is bezig aan zijn tweede seizoen bij Sassport Boezinge. De 22-jarige Geluwenaar was voordien actief bij Rumbeke, Gullegem en Geluwe. “Bij Geluwe zette ik mijn eerste voetbalpasjes. Op mijn negende stapte ik over naar FC Gullegem. Daar stroomde ik door tot in de eerste ploeg.”

De aanvaller was vorig jaar vooral bankzitter. “Een voetballer wil zoveel mogelijk spelen en ik hoop dat ik dit seizoen wel een titularisrol zal hebben. De voorbereiding was alvast veelbelovend. Ik zit goed in mijn vel en dat uit zich op het veld. Ik kon elf keer scoren, al zijn statistieken voor mij niet het belangrijkste. Het collectieve gaat voor op alles, maar het is natuurlijk fijn dat ik mijn steentje kan bijdragen.”

Competitiestart tegen Oostnieuwkerke

Zaterdag opent Sassport Boezinge A de competitie tegen Oostnieuwkerke. “De voorbije weken hebben we gewerkt aan de automatismen, want de ploeg is fel vernieuwd. De frisse wind ervaar ik positief en ik kijk uit naar zaterdag. Hopelijk mag ik opnieuw starten, maar die keuze wordt door de trainer gemaakt. Ik zal er alleszins keihard voor werken. Vorig jaar openden we ook al tegen Oostnieuwkerke. Toen werd het 7-1 in Boezinge, maar in de terugronde haalden we met moeite een gelijkspel. Het is dus zaak om ons vanaf het eerste fluitsignaal in te zetten. Inzet en mentaliteit was vorig seizoen regelmatig een werkpunt. Ik denk dat we daar wel stappen in gezet hebben”, aldus Remko, die zowel als flankaanvaller of diep in de spits uit de voeten kan. “Het hangt af in welke opstelling we spelen. Het is een voordeel dat we verschillende spelsystemen kunnen spelen.”

Zaterdag 31 augustus om 18.30 uur: Sassport Boezinge A SK Oostnieuwkerke.

The post Remko Vandamme vindt makkelijk de weg naar doel bij Sassport Boezinge A is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Alain en Patrick maken dé perfecte stoel voor pausbezoek: “Hebt ge een propere jeans aan? Geen balpen in de achterzak? Allez, dan moogt ge hem héél eventjes uittesten”

Paus Franciscus zal tijdens zijn bezoek aan België met zijn gat in de boter vallen. Houtbewerker Alain (56) en stoffeerder Patrick (53) maakten voor hem geen ‘pimped out, chromed out’ troon om op te zitten, wel een neutrale strakke zetel van dertien in een dozijn, zo líjkt het. Tot je erop gaat zitten. Hemeltje. “De Kerk is zelfs al komen

Lees meer »

Vooruit, N-VA en CD&V vandaag weer rond de tafel, maar kindergeld en kinderopvang blijven twistpunten

Formateur Matthias Diependaele (N-VA) haalt zijn slag thuis, want onverhoopt snel krijgt hij N-VA, Vooruit en CD&V vanmiddag rond dezelfde tafel. Maar dat zal vooral zijn om de opgelopen schade op te meten, niet om inhoudelijke doorbraken af te kloppen. Want de gemoederen zijn dan wel bedaard, de strijdpunten zijn pijnlijk aan de oppervlakte gekomen. Wat is de inzet van

Lees meer »

Klaas Lievrouw versterkt SV Moorsele: “Hier is veel kwaliteit”

SV Moorsele opende het nieuwe seizoen met een 1-0-zege tegen Komen-Waasten. Met dezelfde cijfers trokken de jongens van T1 Kevin Vandecasteele vorig weekend op Zonnebeke aan het kortste eind. Eén doelpunt uit twee wedstrijden! Zou het kunnen dat het Moorsele ontbreekt aan scherpte voorin? “Helemaal niet. Eenmaal we op topsnelheid komen zullen die goals wel komen”, maakt nieuwkomer Klaas Lievrouw

Lees meer »

Beugnies Les Chocolats en V-Chocolatier by Sweertvaegher opnieuw opgenomen in Gault&Millau Chocolatier

Gault&Millau maakt voor de negende keer een selectie van de beste chocolatiers bekend. Sinds het begin van de uitgave staan V-Chocolatier by Sweertvaegher in de ‘Finest Chocolatiers in Belgium and Luxembourg 2025’-gids en Beugnies Les Chocolats uit Marke voor een zesde jaar op rij. “Hartelijk dank aan ons team voor de inzet en aan Gault&Millau Belgium voor de erkenning. Let’s

Lees meer »

Politiezone Vlas en De Lijn doen nieuwe gezamenlijke controleacties op overlast en zwartrijden door busreizigers

Zowel op vrijdagnamiddag 6 september, vlak na school, als op dinsdagmorgen 10 september, vlak voor school, voerden de politiezone Vlas en controleurs van De Lijn opnieuw gezamenlijke controleacties uit op overlast en zwartrijden op enkele drukke buslijnen van en naar het NMBS-station van Kortrijk. Op de gecontroleerde bussen zat vooral schoolgaande jeugd.
The post Politiezone Vlas en De Lijn

Lees meer »

Alec Segaert maakt favorietenstatus waar en pakt derde Europese titel op een rij, Robin Orins knap vierde

Alec Segaert heeft zich voor het derde jaar op rij gekroond tot Europees kampioen tijdrijden bij de beloften. De 21-jarige Lendeledenaar was oppermachtig en was over 31,2 kilometer 30 seconden sneller dan de Zweed Jakob Söderqvist en de Nederlander Wessel Mouris. Segaert vervolledigt zo zijn hattrick en kan met vertrouwen toeleven naar het WK tijdrijden in Zürich over twee weken.

Lees meer »