Radiologen scannen 8 procent meer en dat kost ons 30 procent extra: “Maatschappelijk debat dringt zich op”

Het budget voor radiologie is tussen 2013 en 2022 drie keer zo snel gestegen als het aantal scans. Dat komt niet alleen door duurdere apparatuur, maar ook doordat er te vaak onnodig gebruik van wordt gemaakt. “De patiënt wordt veeleisender. Dat zet druk.”

 

Meer krantenkoppen in België

Nu de lokale ambities voorrang krijgen op formatie: welke onderhandelaars hengelen naar de burgemeestersjerp?

Hoe dichter de lokale verkiezingen naderen, hoe kleiner de kans dat er nog een regering komt. De meesten – maar niet alle hoofdrolspelers – hengelen namelijk binnen vijf weken naar de sjerp in hun achtertuin. De agenda’s lopen dus stilaan vol met handjes schudden en huisbezoeken. Maar wie wil echt burgemeester worden en wie sprint liever terug naar Brussel om

Lees meer »

“Vind me op het nieuws”: ex-leerling (23) verschijnt dinsdag voor raadkamer nadat hij verontrustende boodschappen online plaatst over Brugse school

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school, omdat een ex-leerling (23) via sociale media beelden van die school had gedeeld met weinig geruststellende boodschappen. De jongeman werd na verhoor aangehouden door de onderzoeksrechter en verschijnt dinsdag voor de raadkamer. Hij stond onder voorwaarden in een ander lopend dossier. “De leerlingen liepen nooit gevaar”, zegt

Lees meer »

Primeur: baby’s krijgen voor tegen RSV: “Antilichamen doen kans op ziekenhuisopname met 80 procent dalen”

Voor het eerst kunnen baby’s via een prik met antilichamen beschermd worden tegen RSV. Dat is een virus dat ernstige luchtwegeninfecties kan veroorzaken. In België treden de infecties op als een seizoensgebonden epidemie. Wanneer die epidemie in december piekt, wordt meer dan de helft van de ziekenhuisbedden op de kinderafdelingen ingenomen door baby’s met RSV.

Lees meer »

Nowedo ontfermt zich al 30 jaar over slechthorenden: “Niemand blijft hier aan de zijlijn staan”

Nowedo is in Noord-West-Vlaanderen één van de vele regionale verenigingen voor doven en slechthorenden. De vzw bestaat 30 jaar en dat werd zaterdag uitgebreid gevierd in Het Gebarenhuis in Sint-Kruis. “Nowedo zorgt ervoor dat niemand aan de zijlijn blijft staan.”
The post Nowedo ontfermt zich al 30 jaar over slechthorenden: “Niemand blijft hier aan de zijlijn staan” appeared first

Lees meer »

Nog altijd bijna 3.000 leerkrachten te kort. En deze centrumstad spant de kroon

Er worden nog altijd 2.800 leerkrachten gezocht. Dat is het op één na hoogste cijfer van de afgelopen tien jaar. Brussel en Antwerpen hebben het hoogste aantal vacatures, Sint-Niklaas vervolledigt de top drie. “Dat interimmers moeilijk te vinden zijn, wisten we. Maar zelfs voor een volledig schooljaar vinden we niemand. Dat heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt directeur Filip Dierickx.

Lees meer »

Burenduel tussen Waregem en Wielsbeke in vrouwenbasket

G&V Breakpoint Basket Waregem kruist dit weekend de degens met de buren van Bobcat Wielsbeke. De ploeg van Ine Parmentier won op de eerste speeldag op het veld van BBC Vanuxeem Ploegsteert Heuvelland met 39-55.
The post Burenduel tussen Waregem en Wielsbeke in vrouwenbasket appeared first on KW.be.

Lees meer »