Opvallende twist in Charleroi: niet burgemeester Paul Magnette, maar staatssecretaris Thomas Dermine trekt PS-lijst in oktober

Niet burgemeester Paul Magnette, maar staatssecretaris Thomas Dermine zal de PS-lijst in Charleroi trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat heeft de zogeheten ‘raad der wijzen’ van de partij beslist. Magnette, die ook voorzitter is van de Franstalige socialisten, krijgt plaats 3 op de lijst. 

Meer krantenkoppen in België

Twee doden na zware klap tegen boom: politie zoekt derde inzittende

Twee mannen zijn woensdagavond om het leven gekomen bij een zwaar ongeval op de grens tussen Wingene en Ruiselede. Een wagen knalde bijzonder hard op een boom langs de weg. Voor twee inzittenden kwam alle hulp te laat. De politie en brandweer zoeken tussen de velden nog een derde persoon.
The post Twee doden na zware klap tegen boom:

Lees meer »

Littler en Van Gerwen, die gesteund werd door heel zijn gezin, stoten door – Ontdek het programma van zondag

Titelverdediger Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de World Series of Darts Finals in Amsterdam. Zondagmiddag kijkt de Nederlander wereldkampioen Luke Humphries in de ogen. Die andere thuisspeler, Raymond van Barneveld, moest zijn meerdere erkennen in Luke Littler. Ook Rob Cross en Michael Smith verzekerden zich van een plekje op de laatste dag.

Lees meer »

Maria Jonckheere viert 103de verjaardag in wzc Sint-Jozef in Oostkamp

Dinsdag 10 september vierde Maria Jonckheere haar 103de verjaardag in het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Oostkamp. Marie verblijft er sinds 2022 en is op 12 juni van dit jaar verhuisd naar de nieuwbouw van afdeling De Sterrenkijker.
The post Maria Jonckheere viert 103de verjaardag in wzc Sint-Jozef in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Puur omdat ik een vrouw ben”: immens populaire Alisha Lehmann ziet met eigen ogen hoe vriend pakken meer verdient bij dezelfde club

Er moet Alisha Lehmann (25) iets van het hart. De misschien wel populairste voetbalster van het moment verdient miljoenen als influencer, en net dat bezorgt haar een wrang gevoel. Want het staat in schril contrast met wat ze krijgt als speelster. Zeker als ze het vergelijkt met wat haar vriend Douglas Luiz (26) verdient, die ook bij Juventus speelt. “Ik

Lees meer »

Woonzorgcentrum in Wommelgem lanceert eigen vervoersservice: “Makkelijker om van en naar ons dagcentrum te komen”

In Wommelgem lanceert woonzorgcentrum Hof ten Dorpe haar eigen vervoersservice. Mensen die naar het dagcentrum gaan, kunnen voortaan thuis opgehaald en afgezet worden via aangepast vervoer. "Het ontzorgt de familie en het geeft de bezoekers de mogelijkheid om langer thuis te kunnen wonen, maar toch een zinvolle dagbesteding te hebben", zegt directeur Paul Stevens.

Lees meer »

Eerste energielening voor mede-eigenaars

Energiehuis Oostende biedt advies en begeleiding aan particulieren en kmo’s voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Onlangs kende Energiehuis Oostende de eigenaars van het Residentie Stendhal (Vereniging van Mede-Eigenaars) een eerste Mijn VerbouwLening toe.
The post Eerste energielening voor mede-eigenaars appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorstel van Israël: Hamas-leider mag veilig weg uit Gaza als hij gijzelaars vrijlaat – Zes VN-medewerker omgekomen bij Israëlische aanval in Gaza

Israël heeft de Palestijnse terreurbeweging Hamas een nieuw voorstel gedaan. Hamas-leider Yahya Sinwar mag veilig vertrekken uit Gaza in ruil voor de vrijlating van de Israëlische gijzelaars. Bij een Israëlische luchtaanval op een school in Gaza zijn veertien mensen gedood. Ook heeft het Israëlische leger woensdag vijf Palestijnen gedood in Tubas, op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat melden de Palestijnse

Lees meer »

Stad plaatst sportcont(r)ainer op Krekel-Zuid: “We willen nog meer inwoners aan het bewegen krijgen”

Het lijkt wel De Container Cup, maar dan in open lucht. Op sportdomein Krekel-Zuid prijkt voortaan een ‘sportcontrainer’. Die maakt laagdrempelig sporten in de buitenlucht mogelijk en is geschikt voor obstacle runs, Ninja Warrior of een bootcamp. Het schepencollege gaf maandag al eens het goede voorbeeld.
The post Stad plaatst sportcont(r)ainer op Krekel-Zuid: “We willen nog meer inwoners aan

Lees meer »

Brugse politie aanziet Club-Dortmund als risicowedstrijd

Op woensdag 18 september om 21 uur neemt Club Brugge het in het Jan Breydelstadion op tegen het Duitse BVB Dortmund in het kader van de UEFA Champions League. Deze wedstrijd wordt beschouwd als een risicowedstrijd. Het stadsbestuur en de lokale politie nemen veiligheidsmaatregelen om alles in goede banen te leiden.
The post Brugse politie aanziet Club-Dortmund als risicowedstrijd

Lees meer »