Operatie Proper bij start van nieuw schooljaar

Vanaf nu kunnen scholen en verenigingen uit de regio van Mirom inschrijven voor de achtste editie van Operatie Proper. Door zich actief in te zetten tegen zwerfvuil, kunnen scholen een mooi bedrag verdienen.

Het nieuwe schooljaar starten met een goed voornemen, dat is een goed idee. De strijd aangaan met zwerfvuil is dan ook een prima plan, want zowel leerlingen, leerkrachten als omwonenden hebben baat bij een nette (school)omgeving.

Sinds 16 augustus kunnen scholen zich inschrijven voor een nieuwe editie van Operatie Proper, een initiatief van Mooimakers. Dit schooljaar zijn ze al toe aan de achtste editie. Bij het begin van het schooljaar wordt er een actieplan opgemaakt, met aandacht voor sensibilisering en opruimacties. Bij de uitwerking krijgen de deelnemers bovendien logistieke en andere ondersteuning van de gemeente en afvalintercommunale Mirom.

Scholen en verenigingen die hun actieplan samen met de leerlingen of leden tot een goed einde brengen, worden daarvoor beloond met een mooie financiële gift. En de nette schoolbuurt is eigenlijk al een beloning op zich.

Het voorbije schooljaar brachten meer dan 50 scholen en 10 verenigingen uit de regio van Mirom Roeselare dat actieplan tot een goed einde. Zij krijgen een mooie cheque. Die wordt tijdens een plechtige uitreiking in september overhandigd. Die centen, soms meer dan 800 euro, kunnen ze dan gebruiken om de speelplaats op te fleuren of om te investeren in een duurzaam schoolbeleid.

Ruim 60 deelnemers met een goed rapport, dat is al heel mooi. Maar er zijn nog veel meer scholen en jeugdverenigingen in de twaalf gemeenten van Mirom. Ben je leerkracht of lid van het schoolbestuur? Schrijf jouw school dan in voor Operatie Proper, en werk samen met de hele schoolgemeenschap mee aan een proper schooljaar. (FV)

Meer info: mirom.be of mooimakers.be/operatie-proper

The post Operatie Proper bij start van nieuw schooljaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vier Zwaantjes mikken op medailles in het WK skeeleren in Italië: “We hebben de parabolische bochten goed geoefend”

Vanaf dit weekend nemen vier renners van Zwaantjes Roller Club Zandvoorde aan het wereldkampioenschap skeeleren deel. Al ruim een week geleden reisden ze al naar Italië zodat ze zich optimaal konden voorbereiden. Bondscoach Remi Hubert nam junior Lyssa Vansteenkiste en de seniores Indra Médard, Fran en Stien Vanhoutte in zijn tienkoppige selectie op. Fran Vanhoutte en Indra Médard zijn algemeen

Lees meer »

Hardrijder passeert verkeersbord dat op zijn kop hangt aan 86 kilometer per uur: “Hij kan niet gestraft worden voor bebouwde kom”

Voor welke snelheid wordt een 51-jarige hardrijder uit Zedelgem gestraft nadat hij in februari aan 86 kilometer per uur geflitst werd in de bebouwde kom van Pervijze. Dat bord hing op zijn kop door het boerenprotest. “Maar dan nog was het duidelijk genoeg dat het bebouwde kom was”, oordeelt het parket. En dus riskeert M.E. een zwaardere boete en rijverbod.

Lees meer »

Vier wagens beschadigd nadat auto wellicht door rood licht rijdt in Koksijde, vrouw (86) naar ziekenhuis

Op het kruispunt van de Zeelaan met de Robert Vandammestraat in Koksijde raakten vier auto’s maandagmiddag beschadigd door een verkeersongeval. Dat gebeurde vermoedelijk nadat een wagen door het rode licht was gereden. Een 86-jarige vrouw werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
The post Vier wagens beschadigd nadat auto wellicht door rood licht rijdt in Koksijde, vrouw (86) naar

Lees meer »