Oosterweel: aannemer plaatst eerste van 1.100 betonnen balken voor bypass die viaduct van Merksem tijdelijk gaat vervangen

Aannemer TM Roco heeft donderdag de eerste balken geplaatst op de pijlers van het tijdelijke viaduct van knooppunt Antwerpen Oost (Ring en E313) tot knooppunt Antwerpen Noord (E19 en A12). Het gaat in totaal om 1.100 balken van gemiddeld 50 ton. De 5 kilometer lange bypass is nodig om het verkeer vlot te laten doorstromen terwijl het viaduct van Merksem wordt afgebroken en vervangen door een nieuw, verdiept stuk Ring. Het eerste deel van de bypass wordt einde 2025 in gebruik genomen.

 

Meer krantenkoppen in België

Julie Vanloo boekt met Washington belangrijke zege in strijd om PO’s in WNBA

Julie Vanloo heeft met haar team Washington Mystics vrijdag (lokale tijd) een overwinning behaald in het Gateway Center Arena @ College Park tegen Atlanta Dream in de Noord-Amerikaanse vrouwenbasketcompetitie WNBA. Vanloo en co. wonnen met 69-72.
The post Julie Vanloo boekt met Washington belangrijke zege in strijd om PO’s in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kerk van Lissewege lokt 13.000 bezoekers

Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingskerk in Lissewege heeft in één jaar tijd al meer dan 13.000 bezoekers verwelkomd. Vorige zomer werd de kerktoren, na een grondige renovatie, opengesteld als uitkijkpunt. Bezoekers die de klim wagen, worden beloond met een indrukwekkend panorama over de haven van Zeebrugge, het uitgestrekte polderlandschap, de torens van Brugge en het schilderachtige witte dorp Lissewege.
The post Kerk van

Lees meer »

“Wij blijven Jackie steunen”: Vlaams Belang pal achter lijsttrekker in Houthulst, ondanks krasse uitspraken

“Je kan als burgemeester zeggen gene meer. En dan komen er gene meer.” De krasse uitspraken van Jackie Vercamer, lijsttrekker voor Vlaams Belang bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, wekken hevige reacties op. Vlaams Belang blijft pal achter Vercamer staan. “We zijn blij dat mensen als Jackie hun nek uitsteken”, zegt Vlaams parlementslid Stefaan Sintobin uit Brugge.
The post “Wij blijven

Lees meer »

Logistiek bedrijf Eutraco investeert 14 miljoen in “grootste elektrische vrachtwagenvloot van België” 

Logistiek bedrijf Eutraco uit Roeselare investeert 14 miljoen euro in 50 nieuwe elektrische trucks, waardoor een derde van hun vloot elektrisch wordt. De vrachtwagens zullen vooral vanuit de site in Willebroek vertrekken. Daar worden ze opgeladen met energie uit zonnepanelen. "Duurzaam transport met elektrische voertuigen is wel degelijk mogelijk aan dezelfde prijs", zegt CEO Serge Gregoir.

Lees meer »

Voortaan gaan GBS Blauwepoort en GBS Kooigem door het leven als ‘Gemeenteschool KOlibrie’

Gemeentelijke basisscholen Blauwepoort aan het Halenplein en Kooigem aan Kooigemplaats krijgen een nieuwe identiteit als ‘Gemeenteschool KOlibrie’. Deze rebranding, het resultaat van een intensief intern traject, weerspiegelt de hernieuwde missie en kernwaarden van de school.
The post Voortaan gaan GBS Blauwepoort en GBS Kooigem door het leven als ‘Gemeenteschool KOlibrie’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit is verraad”: interim-bondscoach van Engeland onder vuur omdat hij weigert volkslied mee te zingen

Twee zeges, en dus een geslaagd debuut voor interim-bondscoach Lee Carsley (50) bij Engeland. Maar dat wil niet zeggen dat het allemaal peis en vree is. De (tijdelijke) opvolger van Gareth Southgate ligt namelijk onder vuur omdat hij tweemaal het volkslied niet meezong. Dat hij een Ierse ex-international is én al gesprekken had met de Ierse voetbalbond voor een job,

Lees meer »

“Politie beschermde Marius in onderzoek naar drugshandel”: geheime documenten onthullen nieuw schandaal in Noors koningshuis

De politie houdt Marius Borg Høiby (27), die recent nog in opspraak kwam wegens geweld tegen zijn ex-vriendin, een hand boven het hoofd. Dat schrijven lokale media. Agenten zouden de zoon van kroonprinses Mette-Marit gewaarschuwd hebben dat zijn naam was opgedoken in een onderzoek naar grootschalige drugshandel. Onze royalty-expert geeft tekst en uitleg over het zoveelste schandaal rond het enfant

Lees meer »

Verkiezingsaffiches duiken weer op in straatbeeld: waarom ze bij lokale verkiezingen extra belangrijk zijn

Ze duiken stilaan weer op in het straatbeeld: de verkiezingsaffiches. Deze keer voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. "Omdat veel lokale afdelingen onder een andere naam opkomen, zijn die affiches belangrijk", analyseert Reinout Van Zandycke, expert politieke communicatie. "Het wordt voor de kiezer een hele klus om zijn favoriete kandidaat te vinden in het stemhokje."

Lees meer »

Politie waarschuwt voor verkeershinder tijdens EK wielrennen in Hasselt en Heusden-Zolder: “Navigeer met Google Maps of Waze, die houden rekening met omleidingen”

De lokale politie van Heusden-Zolder en Hasselt waarschuwen voor ernstige verkeershinder tijdens het EK wielrennen dat morgen van start gaat. Woensdag en donderdag worden de tijdritten in Hasselt, Heusden-Zolder en Zonhoven gereden. Van vrijdag tot zondag worden de verschillende wegritten afgewerkt, dan passeren de renners ook in Haspengouw. De politie raadt automobilisten aan om tijdens het EK te navigeren met

Lees meer »