Nieuwe serviceclub Brugge Collectief willen noodlijdende sociale doelen helpen: “Niet met een diner….”

Vijftien ondernemende Bruggelingen hebben een nieuwe serviceclub opgericht: Brugge Collectief wil met zijn netwerk noodlijdende sociale doelen helpen. “Niet met een diner, maar door zelf de handen uit de mouwen te steken”, zegt Ruben Declercq.

Het idee rijpte bij Ruben Declercq, sales manager bij ICO Terminals in Port of Antwerp-Bruges, en Filip Verstraete, business development manager bij BDO. “Ik ben tien jaar lang lid geweest van Rotary Brugge ’t Vrije en heb er een mooie tijd beleefd. Vier jaar geleden ben ik eruit gestapt, omdat ik door mijn job niet meer de wekelijkse vergaderingen kon bijwonen”, vertelt Ruben.

Geen rigide structuur

“Ik miste het sociale aspect en de drive om mensen samen te brengen voor een goed doel. Ik wil graag iets creëren, maar een grote en rigide structuur beperkt mij. Toen ik hierover met leeftijdsgenoten sprak, ontdekte ik dat zij met hetzelfde gevoel zaten. Zo is Brugge Collectief ontstaan.”

“We zijn met vijftien stichtende leden: Nina Ketels, Pepijn De Vreese, Vanessa Flamez, Quincy Vanhulle, Ruben Willaert, Filip Verstraete, Joeri Tamsin, Sebastiaan Vanhaeren, Dries Jacobus, Bjorn Bjorn Crul, Bert Bernolet, Mark Caelenberghe, Jo Nelissen, Sandrine De Crom en ikzelf. Allemaal hebben we dezelfde drive, we willen met onze nieuwe vereniging noodlijdende sociale doelen ondersteunen.”

“We verschillen van andere serviceclubs: er is geen protocol, we stellen het goede doel centraal. We onderzoeken welke verenigingen we kunnen helpen. De bedoeling is dat we daadwerkelijk luisteren naar hun noden en hen helpen. Niet zozeer door de winst van een galadiner te schenken. Maar door hen met raad en daad bij te staan. Al is dat een weekendje helpen schilderen. Of IT-problemen oplossen. En we kunnen die verenigingen via onze netwerken ruim bekend maken.”

Bescheiden lidgeld

“Brugge Collectief vergadert elke eerste woensdag van de maand. We zijn een feitelijke vereniging en hebben structuur noch grenzen, dat maakt het avontuurlijk. Bovendien waken we er met een bescheiden lidgeld over dat onze leden uit verschillende beroepsgroepen komen. ’t Is niet dat bedoeling om enkel ondernemers aan te trekken”, aldus Ruben Declercq.

Op 4 september vergadert Brugge Collectief in de salons Lodewijk van Maele. Op 2 oktober nodigt de club een gastspreker uit: Jan De Schepper, ex-CEO van Telindus en Proximus.

Info: www.bruggecollectief.be

The post Nieuwe serviceclub Brugge Collectief willen noodlijdende sociale doelen helpen: “Niet met een diner….” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bart Minne is de nieuwe Sint-Elooisdeken Middenstand

Zoals de traditie het voorschrijft wordt met Meulebeke kermis de Sint-Elooisdeken van de Middenstand in de bloemen gezet. Dit jaar valt de eer te beurt aan Bart Minne, die hiermee Pascal Warlop opvolgt. Deze feestelijke plechtigheid vindt plaats op zaterdag 21 september.
The post Bart Minne is de nieuwe Sint-Elooisdeken Middenstand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Russische drone neergestort op Lets grondgebied, ook Roemeens luchtruim geschonden door drone

Een Russische militaire drone is zaterdag neergestort in het oostelijke deel van NAVO-lidstaat Letland, meldt president Edgars Rinkevics op X, het vroegere Twitter. “We staan ??in nauw contact met onze bondgenoten”, aldus Rinkevics. “Dergelijke incidenten nemen toe langs de oostelijke flank van de NAVO en we moeten ze collectief aanpakken.” Ook op het Roemeens grondgebied werd een Russische drone gesignaleerd.

Lees meer »

Gouden jubileum voor Gilberte en Noël

Op 6 september 1974, een week na haar 20ste verjaardag, stapte Gilberte Rosseel (70) in het huwelijksbootje met Noël Spillier (72). Het koppel kreeg twee dochters en heeft intussen ook vijf kleinkinderen. Noël werkte beroepshalve in een drukkerij, waarvan 28 jaar bij de bekende drukkerij Beuselinck in Ichtegem. Gilberte bleef thuis om voor de kinderen
The post Gouden jubileum

Lees meer »

Een maand voor de verkiezingen is er geen politieke consensus over de ziekenhuisfusie tussen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge

Een maand voor de verkiezingen is er geen politieke consensus over de ziekenhuisfusie tussen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge. Het is niet het enige grote dossier dat de Brugse politiek verdeelt. Dat bleek tijdens ons politiek debat met de zeven Brugse lijsttrekkers bij D’s Deldycke traiteurs.
The post Een maand voor de verkiezingen is er geen politieke

Lees meer »

CYCLOON BORIS. Brandweerman sterft tijdens interventie in Oostenrijk – “Al meer regen gevallen in Polen dan bij vernietigende overstromingen in 1997”

In Oostenrijk is een brandweerman tijdens een interventie om het leven gekomen. Dat meldt de gouverneur van de deelstaat Neder-Oostenrijk. De dodentol van cycloon Boris komt zo op zes te staan. Roemenië is voorlopig het zwaarst getroffen met vier doden. In het zuiden van Polen overstroomde een dam. Op verschillende plekken is al meer regen gevallen dan bij de zogenaamde

Lees meer »

‘Bakje troost’ in nieuwe Troostbar in Brugge: “Maar hier mag zeker ook gelachen worden”

In de Langestraat 129 gaat Charlotte Verrecas (40) van start met Troostbar. Je kunt er genieten van een kopje koffie, een biertje of stukje taart. Tegelijk kan je ook troost vinden in troostcadeautjes of boeken ontdekken over rouw en verlies. “Maar hier mag zeker ook gelachen worden!”, zegt Charlotte.
The post ‘Bakje troost’ in nieuwe Troostbar in Brugge: “Maar

Lees meer »

Oona en Pieter maken samen hun droom waar met Fruitboomnodig: “Ik wist als elfjarige al dat ik boomkweker zou worden”

Het powerduo Pieter Dewaele (32) en Oona Janssens (32) heeft al twaalf jaren samen het bedrijf Boomkwekerij Pieter Dewaele in handen. Zowat twee jaar geleden begonnen ze naast het kweken van veredeld plantgoed met het enten van fruitbomen en startten ze boomkwekerij Fruitboomnodig op. Nu leveren ze hun eerste bomen af. Wij gingen langs om het te hebben over de

Lees meer »

Gedaan met bank spelen voor je energieleverancier? Dit willen de Arizona-partijen aan je energiefactuur veranderen

Energieleveranciers verplichten je voorschotfactuur automatisch aan de actuele elektriciteits- en aardgasprijs aan te passen. Dat is wat ze willen, de partijen die onderhandelen over een federale regering (N-VA, MR, Vooruit, Les Engagés en CD&V). Zo behoren torenhoge eindfacturen of grote terugbetalingen tot het verleden. HLN kon de laatste onderhandelingsnota over het thema energie inkijken: dit willen ze allemaal veranderen aan

Lees meer »

Johnny Verhaeghe stelt tentoon in wijngaard De Valk: “Eerste naam is Misleiding”

In de houten chalet achteraan wijngaard De Valk, op de hoek van de Tabakstraat en Nieuwe Zoetendaalstraat, pakt Johnny Verhaeghe (68) dit weekend uit met een nieuwe tentoonstelling van zijn schilderijen. Met De Misleiding krijgt de expositie voor de eerste keer ook een naam.
The post Johnny Verhaeghe stelt tentoon in wijngaard De Valk: “Eerste naam is Misleiding” appeared

Lees meer »

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »