Marc Decraemer geeft het voorzitterschap van Zwaantjes Roller Club door

Bij de Zwaantjes Roller Club uit Zandvoorde neemt Marc Decraemer na 46 jaar als bestuurslid, waaronder 36 jaar trouwe dienst als voorzitter, afscheid van zijn rol. Vanaf september neemt Steven Vansteenkiste (45) het voorzitterschap over. “Hij zal de traditie van passie en toewijding binnen onze club voortzetten”, klinkt het bij ZRC.

Marc Decraemer (70) kijk met trots terug op de afgelopen 36 jaar. Hij leverde een onmiskenbare bijdrage aan de groei en de ontwikkeling van de skeelerclub en laat een stevige basis achter voor zijn opvolger. “Marc begon zijn voorzitterschap in 1988 en onder zijn leiding heeft de club een enorme evolutie doorgemaakt. Dankzij zijn inzet zijn er vele sportieve successen behaald, alsook groeide de club uit tot een warme gemeenschap waar sport en kameraadschap hand in hand gaan. Marc heeft altijd met hart en ziel gewerkt voor de club en zorgde ervoor dat zowel jong als oud zich thuis voelde op de rollerbaan.”

De Zwaantjes Roller Club werd een deel van zijn leven. “Het is een voorrecht geweest om zo lang aan het roer te mogen staan. Ik ben blij dat ik de fakkel kan doorgeven aan iemand met evenveel passie voor de sport en de club”, klinkt Decraemer.

De nieuwe voorzitter, Steven Vansteenkiste, is geen onbekende binnen de Zwaantjes Roller Club. Zijn eerste lidmaatschap dateert van 1986 en liep tot 1998 als renner. Als papa van drie skeelerende kinderen had hij de microbe al snel terug te pakken. Sedert 2015 is Steven actief bij het fotofinishteam en in 2022 werd hij bestuurslid. “Als jarenlang actief lid van de club kent Steven de structuur, de leden en de dynamiek van de club door en door. Hij kijkt ernaar uit om verder te bouwen op de solide basis die Marc heeft gelegd en de club klaar te stomen voor de toekomst.”

Het bestuur droomt nu reeds opnieuw om een groot tornooi te organiseren, een WK (laatst in 2013) zou meteen een mooie doorstart kunnen zijn. “Samen met het bestuur en de leden wil ik ervoor zorgen dat Zwaantjes Roller Club blijft bloeien en dat we nieuwe generaties inspireren om de sport te omarmen”, besluit Vensteenkiste. (ACR)

The post Marc Decraemer geeft het voorzitterschap van Zwaantjes Roller Club door is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Vind me op het nieuws’: politie rukt massaal uit naar Brugse school, nadat ex-leerling (23) verontrustende boodschappen online plaatst

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school, omdat een ex-leerling (23) via sociale media beelden van die school had gedeeld met weinig geruststellende boodschappen. De jongeman werd uiteindelijk opgepakt in de buurt en is na verhoor aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij stond onder voorwaarden in een ander lopend dossier. “De leerlingen liepen nooit gevaar”,

Lees meer »

België stuurt zo’n 500 tenten naar Gaza om de winter door te komen

Op de luchthaven van Melsbroek is een vliegtuig met 511 tenten aan boord naar Gaza vertrokken. Het gaat om een B-FAST-missie. De tenten moeten ontheemde Palestijnen een onderdak bieden voor de komende winter. Intussen zijn op de Westelijke Jordaanoever 5 Palestijnen gedood na een Israëlische luchtaanval. Het Israëlische leger meldt ook dat 2 piloten zijn omgekomen bij een helikopterongeluk.

Lees meer »

Expo ‘Kerkewerk’ onthult boeiende kerkschatten

Onlangs was er in de vooravond de officiële opening in aanwezigheid van federaal volksvertegenwoordiger en schepen Nathalie Muylle van de tentoonstelling ‘Kerkewerk… de kerkschatten onthuld’. De expo kadert in 100 jaar Sint-Petrus en Pauluskerk.
The post Expo ‘Kerkewerk’ onthult boeiende kerkschatten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voor verkrachting veroordeelde Dani Alves staat na veelbesproken borgsom voor het eerst op een voetbalveld (en dat lokt veel verbazing uit)

De juridische donderwolken hangen nog steeds boven zijn hoofd, maar dat belet Dani Alves (41) niet om te doen wat hij graag doet: voetballen. Want de ex-speler van onder meer Barcelona, die veroordeeld werd voor verkrachting maar na een gecontesteerde borgtocht van één miljoen euro op vrije voeten is, gelooft nog steeds in een comeback in het wereldje. Hij organiseerde

Lees meer »

Wat als je vakantiehuis niet lijkt op de foto’s van de boekingssite?  “Je hoorde de muizen op zolder en de bedden waren doorgezakt”

Zo snel mogelijk actie ondernemen, is het advies van reisexpert Britta Baeke als je vakantieplek er niet uitziet zoals op de foto’s bij de boeking. "Hoe langer je wacht, hoe moeilijker om je gelijk te halen of je geld terug te krijgen." De reisexpert geeft advies als antwoord op een aantal getuigenissen die binnenkwamen bij het Radio2-consumentenprogramma ‘WinWin’.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gouverneurs melden zeven doden door Russische aanvallen – Ex-president Medvedev dreigt Kiev om te toveren in “gigantische gesmolten plek”

Bij Russische aanvallen op regio’s in het zuiden, zuidoosten en oosten van Oekraïne zijn zaterdag zeker zeven mensen om het leven gekomen. Dat melden Oekraïense gouverneurs van de verschillende regio’s. De meldingen konden niet onafhankelijk geverifieerd worden. Vanuit Moskou wordt ondertussen dreigend gereageerd op de plannen over de inzet van westerse langeafstandsraketten door Oekraïne op Russisch grondgebied. De Russische ex-president

Lees meer »