“Maar ik bel toch handenvrij, agent?” Portret van armloos paralympisch icoon Matt Stutzman: recht in de roos, raak in het hart

Matt Stutzman is geboren zonder armen en doet alles met zijn benen: zo kreeg hij in het boogschieten wereldwijd faam met paralympisch zilver in Londen 2012. In Parijs begint vandaag zijn jacht op goud. Portret van een iconische atleet die zijn beperking met humor neemt: “Ik kon geen Michael Jordan zijn omdat ik niet groot genoeg ben.” 

Meer krantenkoppen in België

Ook morgen geen vluchten op luchthaven Charleroi: 30.000 passagiers getroffen

De staking op de luchthaven van Charleroi gaat ook morgen door. Dat bevestigt de luchthaven donderdagavond. Uit voorzorg zijn daarom alle vluchten van vrijdag, zowat 200 in totaal, geannuleerd. Bijna 30.000 passagiers zijn getroffen. Het verzoeningsoverleg tussen vakbonden en directie, van morgen, is ook geschrapt. Er is wel een intern overleg morgenvroeg.

Lees meer »

Okra Moorsele viert zijn 80-jarigen

Elk jaar viert seniorenvereniging Okra begin augustus de Ommegangsfeesten. Het is telkens een feestelijk programma met dit jaar een start met koffie en taart, een geslaagd concert en een barbecue voor alle leden. Op dit feest zet Okra ook zijn 80-jarigen in de bloemen. Dit jaar waren er 12 Okraleden die hun 80ste verjaardag mogen
The post Okra Moorsele

Lees meer »

Duitse vrouw leent rekening uit om koppel uit Koksijde bijna 28.000 euro lichter te maken

Een 53-jarige Duitse vrouw riskeert in de strafrechtbank van Veurne zes maanden cel omdat ze als mededader van oplichting vervolgd wordt. Doordat ze als ‘money mule’ haar bankrekening ter beschikking stelde van andere criminelen kon zo 27.877 euro gestolen worden van een koppel uit Koksijde.
The post Duitse vrouw leent rekening uit om koppel uit Koksijde bijna 28.000 euro

Lees meer »

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

Trump dreigt Taylor Swift na haar steunbetuiging voor Kamala Harris: “Ze zal er een prijs voor betalen”

Taylor Swift steekt het niet onder stoelen of banken: ze zal deze presidentsverkiezingen stemmen op Kamala Harris. Die keuze maakte ze woensdag ook nog eens bekend op Instagram na het verkiezingsdebat tusen Trump en Harris. Iets waar de Amerikaanse oud-president Donald Trump (78) niet mee gediend lijkt. “Ik was toch al geen fan van haar”, vertelt hij aan ‘Fox News.

Lees meer »

Trump reageert tevreden: “Dit was mijn beste debat”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump reageert “heel tevreden” na afloop van het felle debat met de Democratische kandidaat Kamala Harris. Politieke analisten stellen nochtans dat Harris het debat met vlag en wimpel heeft gewonnen. “Ik vond haar zwak”, aldus Trump.

Lees meer »

‘Dankzij’ crash met auto ontdekt Xana (22) dat ze lijdt aan erfelijke aandoening: “In het ziekenhuis vonden ze mijn verhaal opmerkelijk”

Ze reed rond op de Brugse Steenweg in Blankenberge en toen werd het zwart. Xana Baert (22) was zaterdag betrokken bij een bizar verkeersongeval. Nu blijkt dat ze waarschijnlijk het bewustzijn verloor door een longembolie, maar ondertussen werd ze ook het slachtoffer van online haat. “Ik hoop dat sommige mensen nu twee keer nadenken.”

Lees meer »

“Hij verliet mij op het moeilijkste moment van mijn leven”: buitenechtelijk kind is niet eerste misstap van Dave Grohl

Dave Grohl (55), zanger van de Amerikaanse rockband Foo Fighters, heeft toegegeven dat hij zijn vrouw Jordyn Blum (48) heeft bedrogen en in het geheim een kind heeft verwekt bij een andere vrouw. Een bekentenis die heel wat fans met open mond achterliet, maar zijn ex-vriendinnen zijn minder verbaasd. Grohl heeft namelijk een bijzonder tumultueuze liefdesgeschiedenis. “Jij bent mijn toekomstige

Lees meer »