LIVE VUELTA. Van Aert gaat langs bij de dokter, tien vluchters waaronder Vansevenant mogen strijden voor de ritwinst

Het peloton trekt naar het meest bergachtige deel van Galicië. De aankomstplaats ligt op 1.488 meter boven de zeespiegel in het skisation van Cabeza de Manzaneda, dat in de winter maar liefst 23 skipistes telt. Ondanks de rit slechts 137 kilometer kort is, telt het meer dan drieduizend hoogtemeters. In de laatste 15,4 kilometer moeten 723 hoogtemeters overwonnen worden. Verliest rodetruidrager Ben O’Connor opnieuw wat van zijn pluimen? 

Meer krantenkoppen in België

Zesde editie Highlight Festival klokt af op 12.500 bezoekers

Met 9.000 bezoekers op zaterdag en 3.500 bezoekers op vrijdag blijft Highlight Festival al zes edities op rij groeien. Medeorganisator Lennert Vintevogel is dan ook een tevreden man, ook over de keuze om geen waarborg te vragen voor herbruikbare bekers. “We doen dat omwille van de trakteercultuur in de Westhoek”, zegt Lennert.
The post Zesde editie Highlight Festival klokt

Lees meer »

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Ze laten hier jonge poppemiekes werken. Die dagen de mannen uit, of ze het er nu om doen of niet”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »

Bandenbedrijf Bandag sluit vestiging in Lanklaar: 111 jobs op de helling

Bandenbedrijf Bandag gaat de vestiging in Lanklaar sluiten in 2025. Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Het bedrijf – gespecialiseerd in bus- en vrachtwagenbanden – wijt de sluiting aan te hoge productiekosten en een dalende afzetmarkt. Op dit moment staan 111 banen op de helling bij Bandag in Lanklaar.

Lees meer »

“Surreëel en oneerlijk”: Spaanse atlete Congost speelt paralympische medaille kwijt door dramatisch moment op 10 meter van marathonfinish

Drama, gisteren, op de slotdag van de Paralympische Spelen. De Spaanse Elena Congost (36) werd derde op de marathon (T12), maar door een ‘foutje’ op tien meter van de meet speelde ze haar bronzen medaille nog kwijt. De gids van de slechtziende loopster kreeg krampen en viel bijna, waarna ze in een poging om te helpen het touwtje even loste

Lees meer »

Voorbije 12 maanden waren de natste ooit

Sinds 1 oktober 2023 is er 1.186 millimeter in de pluviometer van Ukkel beland. Daarmee hebben we officieel de natste 12 opeenvolgende maanden achter de rug sinds het begin van de metingen in 1833. Dat bevestigt onze weerman David Dehenauw. Het vorige record (1.182 mm) werd gevestigd tussen 1 sept 2001 en 31 augustus 2002.

Lees meer »

Groen-zwarte balans na vijf speeldagen: “Het vorige seizoen evenaren zit er niet in”

Cercle Brugge ging de interlandbreak in met vijf speeldagen op de teller. Daarin verzamelde het vier luttele punten. In de transferperiode onderging vooral de verdediging een metamorfose. Siquet, Daland en Popovic vertrokken, maar ook op het middenveld laat het vertrek van Lemaréchal en Lopes Da Silva een leemte achter. Voorin bleef topschutter Kevin Denkey dan weer.
The post Groen-zwarte

Lees meer »