LIVE CERCLE-WISLA KRAKAU (om 20u op VTM 2 en VTM GO). Cercle kijkt tegen dubbele achterstand aan na twee snelle goals van Krakau

Cercle moet de terugmatch tegen Wisla Krakau nog spelen, maar eigenlijk is de kwalificatie al quasi binnen na de 1-6-zege in Polen. Maakt de Vereniging er op Jan Breydel nog een gala-avond van? 

Meer krantenkoppen in België

Win een interieurcheque van €1.000

Nood aan nieuwe meubels? Of zin om je huis te decoreren met nieuwe items? Doe dan snel onze woonquiz en maak kans op een interieurcheque van Gaverzicht ter waarde van €1.000. Onze redactie stelde een quiz samen aan de hand van de artikels in de KW Vastgoedgidspecial van 19 september. Bekijk de vragen online, zoek …
The post Win

Lees meer »

Theo Francken schrikt zich een hoedje van reacties op z’n selfie bij de droogkast: “Zonder die foto nooit geweten dat ik leiding moest laten controleren”

Een selfie kan soms verstrekkende gevolgen hebben. Was Theo Francken benieuwd of zijn volgers hem instructies konden geven hoe de was proper te krijgen, dan is hij nu benieuwd of hij in z’n kelder is blootgesteld aan gevaarlijk asbest, dodelijk spul waar in Vlaamse bouwsels nog meer dan 2 miljoen ton van zit verstopt. Hoe herken je asbest? En wat

Lees meer »

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »

Kerk van Lissewege lokt 13.000 bezoekers

Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingskerk in Lissewege heeft in één jaar tijd al meer dan 13.000 bezoekers verwelkomd. Vorige zomer werd de kerktoren, na een grondige renovatie, opengesteld als uitkijkpunt. Bezoekers die de klim wagen, worden beloond met een indrukwekkend panorama over de haven van Zeebrugge, het uitgestrekte polderlandschap, de torens van Brugge en het schilderachtige witte dorp Lissewege.
The post Kerk van

Lees meer »

Dan toch verkiezingen in Spiere-Helkijn met oprichting éénmanslijst van Luc Pollet: “Ik wil dat de democratie blijft”

Even leek het dat er maar één partij zou zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober 2024, maar lastminute heeft dierenarts Luc Pollet een lijst neergelegd, Horizon 8587.
The post Dan toch verkiezingen in Spiere-Helkijn met oprichting éénmanslijst van Luc Pollet: “Ik wil dat de democratie blijft” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cycloon Boris zorgt óók voor plezier, zo getuigt dit Vlaamse gezin in Oostenrijk: “In zeven jaar nog nooit meegemaakt”

Boris zorgt voor ellende alom in Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië, maar ook voor plezier. In Mühlbach am Hochkönig, een dorp in het Oostenrijkse Salzburger Land, gingen Bart Van Hombeek (39) en zijn zoon Marcel (5) vandaag gewoon snowboarden. “Er lag op sommige plekken een meter sneeuw. En vorige week zaten we nog in onze t-shirt in de tuin.”

Lees meer »

Morgen 24 urenstaking op Charleroi: “Luchthaven zal op 15 procent van capaciteit draaien”

Een 24 urenstaking zal donderdag voor de nodige hinder zorgen op de luchthaven van Charleroi. Dat laat de directie van de luchthavenuitbater weten in een persbericht. De operationele capaciteit wordt uit voorzorg teruggeschroefd tot 15 procent, heel wat vluchten zullen dus geschrapt worden. De getroffen passagiers zullen door hun luchtvaartmaatschappij gecontacteerd worden, klinkt het bij Brussels South Charleroi Airport.

Lees meer »

Politie rukt massaal uit naar Brugse school nadat ex-leerling weinig geruststellende boodschappen online plaatst

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school omdat een ex-leerling via sociale media beelden deelde van de school met weinig geruststellende boodschappen. De man – een meerderjarige – werd uiteindelijk opgepakt in de buurt en zal verder verhoord worden. “De leerlingen liepen nooit gevaar”, zegt de directie.

Lees meer »

“De omstandigheden worden steeds extremer”: hulpverleners getuigen over hun bezoeken na verkrachting in Antwerpse gevangenis

Voor de hulpverleners in onze gevangenissen is het duidelijk, na de verkrachting in de Antwerpse gevangenis: “De omstandigheden zijn onaanvaardbaar. Waar mensenrechten geschonden worden, is welzijnswerk onmogelijk.” Want hoe kan je uw job veilig uitoefenen als de alarmknoppen niet werken, een gedetineerde onder hoge stress staat of zijn voorgeschiedenis onduidelijk is? Lars (39) en Kaat (29), twee hulpverleners, getuigen over

Lees meer »