KIJK. Duizenden mensen van over hele wereld komen samen in straten van Spaans dorpje… voor een massaal tomatengevecht

150.000 kilo tomaten: dat is het recept van het bijzondere festival ‘La Tomatina’ in het Spaanse dorpje Buñol. 22.000 mensen kwamen er van over de hele wereld samen om die tomaten naar elkaar te gooien. In 1945 organiseerden inwoners van de plattelandsgemeente, die voornamelijk gedomineerd wordt door de fruitteelt, voor de eerste keer het festival. Sindsdien werd het festival wereldberoemd. 

Meer krantenkoppen in België

Vooruit, N-VA en CD&V vandaag weer rond de tafel, maar kindergeld en kinderopvang blijven twistpunten

Formateur Matthias Diependaele (N-VA) haalt zijn slag thuis, want onverhoopt snel krijgt hij N-VA, Vooruit en CD&V vanmiddag rond dezelfde tafel. Maar dat zal vooral zijn om de opgelopen schade op te meten, niet om inhoudelijke doorbraken af te kloppen. Want de gemoederen zijn dan wel bedaard, de strijdpunten zijn pijnlijk aan de oppervlakte gekomen. Wat is de inzet van

Lees meer »

“Mijn papa is nu mijn prioriteit”: Ann Deseintebein stapt definitief uit de politiek

De naam van Ann Deseintebein zal je op zondag 13 oktober niet op de lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen terugvinden. Na lang wikken en wegen heeft de Ichtegemse politica beslist om een punt te zetten achter haar 25-jarige politieke carrière.
The post “Mijn papa is nu mijn prioriteit”: Ann Deseintebein stapt definitief uit de politiek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Langverwachte popartversie van Cowboy Henk ingehuldigd

Eindelijk is het zover: de langverwachte popartversie van Cowboy Henk siert sinds 15 september de rotonde aan de Oudenaardsesteenweg, richting Zwevegem. Cowboy Henk, een icoon in de stripwereld, krijgt hiermee opnieuw een prominente plek in Kortrijk. “Cowboy Henk zit in de harten van de Kortrijkzanen”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse.
The post Langverwachte popartversie van Cowboy Henk ingehuldigd

Lees meer »

Dominique Pélicot zal na twee dagen afwezigheid morgen voor het eerst getuigenis afleggen over de tientallen verkrachtingen van zijn echtgenote

Voor de tweede dag op rij was Dominique Pélicot (71), de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pélicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, niet aanwezig op het ophefmakende verkrachtingsproces. De zeventiger werd naar het ziekenhuis gebracht voor een medische behandeling, maar zal woensdag terugkeren naar het proces en zal ondervraagd kunnen worden. Dat heeft de rechtbankvoorzitter

Lees meer »

Vanaf oktober nog maximum 50 kilometer per uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »

Dexter-prequel verschijnt op 13 december

De serie ‘Dexter: Original Sin’, die zich afspeelt voor de gebeurtenissen van de serie ‘Dexter’, verschijnt in december. Dat heeft Paramount donderdag aangekondigd. De eerste aflevering is vanaf 13 december te streamen op Paramount+.

Lees meer »

Kasteeldomein De Woesten nu in boekvorm verkrijgbaar

In de brochurereeks over de Oostkampse kastelen is het derde deel verschenen over het kasteeldomein De Woesten in Waardamme. Eerder verschenen er al boekjes over het kasteel Cellen en over het kasteel De Herten.
The post Kasteeldomein De Woesten nu in boekvorm verkrijgbaar appeared first on KW.be.

Lees meer »