Juridische nederlaag voor Tiktok in VS: app kan aansprakelijk gesteld worden na dood van meisje (10)

Tiktok heeft in een Amerikaanse rechtszaak een nederlaag geleden die grote gevolgen kan hebben voor claims tegen andere socialemediabedrijven in de Verenigde Staten. Een hof van beroep in de Amerikaanse stad Philadelphia oordeelde dat een vrouw de video-app aansprakelijk kan stellen voor de dood van haar dochter in 2021. Het meisje overleed op 10-jarige leeftijd toen ze meedeed aan de “blackout-challenge”, die de ronde deed in filmpjes op Tiktok.

 

Meer krantenkoppen in België

Van tv tot podcast, de zussen Coorevits zijn alomtegenwoordig: “Bij ons moet je wel tegen een stootje kunnen”

Annelien Coorevits is op zondagavond maar liefst drié keer te zien op televisie. Zo doet ze mee aan ‘De Verraders’ op VTM en schittert ze met haar zus Stephanie in ‘Celebrity Klopjacht’ en ‘De Zussen Coorevits’ op Play4. Dat laatste is ook te beluisteren als podcast. “Wij zeggen alles tegen elkaar. Echt alles.”
The post Van tv tot podcast,

Lees meer »

Wiebes maakt favorietenrol waar en kroont zich tot Europees kampioen op de weg, bedrijvige Belgen blijven met lege handen achter

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Bij de elite vrouwen sprintte Lorena Wiebes ijzersterk naar de Europese kampioenentrui. Marthe Truyen was op een veertiende plek de eerste Belgische.

Lees meer »

Gewezen Ligacoach Geert Van Den Berge aan de slag bij Jumpers Middelkerke: “Ik hoop dat ze openstaan voor mijn adviezen”

Komend weekend start voor de meeste ploegen van Jumpers Middelkerke de competitie. De ploeg van voorzitter Jurgen Faillie blijft niettegenstaande de degradatie van het fanionteam naar Promo 3 ambitieus en verrast meteen het regionale volleybalwereldje met het aantrekken van een Ligacoach als mentor en begeleider van de verschillende trainers.
The post Gewezen Ligacoach Geert Van Den Berge aan de

Lees meer »

Kiwanis Kortrijk Ring organiseert benefietfilmavond voor kinderen in nood

Op woensdag 30 oktober organiseert Kiwanis Kortrijk Ring een bijzondere benefietfilmavond in Kinepolis Kortrijk, met als doel fondsen te werven voor kinderen in nood in de regio Kortrijk. Tijdens deze avond wordt de film ‘Milano’ vertoond met onder meer Matteo Simoni.
The post Kiwanis Kortrijk Ring organiseert benefietfilmavond voor kinderen in nood appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gratis festival Ratrock verwacht enkele duizenden bezoekers in Harelbeke: “betaalbare drank en goede, originele muziek”

Ratrock is toe aan de 22ste editie en vierde vorig jaar hun 20-jarig bestaan. Wat ooit begon in 2003 als een alternatief rock- en popfestival met 4 groepen: Red Zebra, toen de new wave sensatie in Vlaanderen, Two Russian Cowboys, Traffic Jam en Surf ‘n Turf, is uitgegroeid tot een gerenommeerd festival met duizenden bezoekers.
The post Gratis festival

Lees meer »