Israëlische leger doodt “5 terroristen” in moskee tijdens militaire operatie op Westelijke Jordaanoever

Het Israëlische leger zegt dat soldaten 5 Palestijnse terroristen hebben gedood die zich verschuilden in een moskee op de Westelijke Jordaanoever. Daar voert het leger de grootste militaire operatie in 20 jaar tijd uit. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres veroordeelt het verlies van mensenlevens in het gebied en eist dat Israël de operatie stopzet. 

Meer krantenkoppen in België

Duizenden gedupeerden, onder wie ook Belgen, dagen bakfietsenmerk Babboe voor rechter na veiligheidsproblemen

Het Nederlandse advocatenkantoor Birkway start namens 14.000 gedupeerden uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland een rechtszaak tegen de Nederlandse bakfietsenfabrikant Babboe. Dat maakte advocaat Quirijn Bongaerts bekend in het Nederlandse consumentenprogramma ‘Radar’. Het kantoor wil dat de gedupeerden een schadevergoeding krijgen voor de onveilige fietsen van Babboe.

Lees meer »

Johnny Verhaeghe stelt tentoon in wijngaard De Valk: “Eerste naam is Misleiding”

In de houten chalet achteraan wijngaard De Valk, op de hoek van de Tabakstraat en Nieuwe Zoetendaalstraat, pakt Johnny Verhaeghe (68) dit weekend uit met een nieuwe tentoonstelling van zijn schilderijen. Met De Misleiding krijgt de expositie voor de eerste keer ook een naam.
The post Johnny Verhaeghe stelt tentoon in wijngaard De Valk: “Eerste naam is Misleiding” appeared

Lees meer »

“Mario Draghi is niet de man om een overbodig kladje in te dienen”

Mario Draghi, even premier van Italië (2021-2022) en veel langer (2011-2019) voorzitter van de Europese Centrale Bank, heeft een plan geschreven dat de Europese concurrentiekracht een fikse boost moet geven. Draghi is niet de man om dan een overbodig kladje in te dienen. Die “whatever it takes”-stijl waarmee hij in 2012 de vertrouwenscrisis in de eurozone bezwoer, is hij onderweg

Lees meer »

Alle vluchten in Shanghai worden geannuleerd door komst tyfoon Bebinca

De Chinese autoriteiten bereiden zich voor op de komst van tyfoon Bebinca -met momenteel windsnelheden tot 144 kilometer per uur- die tussen zondagavond en maandagochtend de drukbevolkte oostkust zou moeten bereiken. In de economische hoofdstad Shanghai worden alle vluchten vanaf 20 uur lokale tijd geannuleerd, kondigt staatszender CCTV aan.

Lees meer »

“Als Anderlecht nu verliest van Genk of Charleroi, vrees ik dat het ‘game over’ is voor Riemer. Hij slaat de bal mis”

Zet Club Brugge de opmars verder en koppelt Antwerp beter voetbal nu ook aan een resultaat, dan blijft Anderlecht ter plaatste trappelen. Het voetbal blijft armtierig en nu kan paars-wit ook in eigen huis niet meer winnen van Westerlo. Onze analist Marc Degryse heeft begrip voor de morrende fans: “Als Amuzu de speler is met de beste traptechniek bij Anderlecht,

Lees meer »

‘Dankzij’ crash met auto ontdekt Xana (22) dat ze lijdt aan erfelijke aandoening: “In het ziekenhuis vonden ze mijn verhaal opmerkelijk”

Ze reed rond op de Brugse Steenweg in Blankenberge en toen werd het zwart. Xana Baert (22) was zaterdag betrokken bij een bizar verkeersongeval. Nu blijkt dat ze waarschijnlijk het bewustzijn verloor door een longembolie, maar ondertussen werd ze ook het slachtoffer van online haat. “Ik hoop dat sommige mensen nu twee keer nadenken.”

Lees meer »

DE INSIDER. Onze man trok naar een Turkse haarkliniek: “1.800 euro voor een nieuwe coupe. Maar dan is het maanden bang afwachten”

Haar is big business in Turkije. Dagelijks vertrekken er vluchten vanuit België, met mensen die een all-in pakket bestelden: weekendje Istanbul én een nieuwe coupe, voor amper 1.800 euro. Maar ben je dan wel zeker van een goed resultaat? En is het wel gezond? Onze reporter trok mee met twee mannen naar een haarkliniek, en volgde het hele proces. “Wat

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur. Het ziet er niet naar uit dat er snel beterschap komt.

Lees meer »

Nieuwe formule om te ontdekken of je (over)gewicht hebt is “accurater dan BMI”: bereken hier zelf je BRI

Heel gespierd en geen grammetje vet? De Body Mass Index (BMI) zal beweren dat je tóch overgewicht hebt. Daarom hebben wetenschappers nu de BRI ontwikkeld: de body roundness index. Die houdt geen rekening meer met je gewicht, wel met je heupomtrek. Hoe je je BRI berekent? Simpel: 364,2?-?365,5?×?v(1?-?(heupomtrek in cm)?/?2p)^2?/?(0.5?×?lengte in centimeter)^2). Of met één klik hieronder.

Lees meer »

Van tv tot podcast, de zussen Coorevits zijn alomtegenwoordig: “Bij ons moet je wel tegen een stootje kunnen”

Annelien Coorevits is op zondagavond maar liefst drié keer te zien op televisie. Zo doet ze mee aan ‘De Verraders’ op VTM en schittert ze met haar zus Stephanie in ‘Celebrity Klopjacht’ en ‘De Zussen Coorevits’ op Play4. Dat laatste is ook te beluisteren als podcast. “Wij zeggen alles tegen elkaar. Echt alles.”
The post Van tv tot podcast,

Lees meer »

De Parette organiseert eerste sneukeltocht in Harelbeke

Dienstencentrum De Parette vond een originele manier om hun werking in de kijker te zetten: al sneukelend de buurt rond lokaal De Parette verkennen en op de tussenstops nader kennismaken met de vrijwilligers van het Dienstencentrum die een woordje uitleg geven over de werking. “Het opzet is van deze eerste editie een jaarlijkse sneukelwandeltocht te maken”, luidt het.
The

Lees meer »

Aan kanker gestorven Mieke Declerck wordt gezicht van Think Pink: “Ze zou dit zeker zo gewild hebben”

In het kader van de internationale actie Race for the Cure organiseert de nationale borstkankercampagne Think Pink op vrijdagavond 4 oktober een wandel- en loophappening in het attractiepark Bellewaerde in Ieper. De Torhoutse Mieke Declerck, die in maart 2023 aan kanker gestorven is, fungeert als gezicht van de actie. “Ze zou dit zeker zo gewild hebben”, zegt haar naaste familie.<br

Lees meer »

Hoe dode vis kan zwemmen en zoogdieren door hun anus kunnen ademen: dit zijn de winnaars van de Ig Nobelprijzen

Afgelopen nacht zijn de Ig Nobels 2024 uitgereikt, een knipoog naar de echte Nobelprijzen die vanaf volgende maand worden uitgedeeld. Tien merkwaardige onderzoeken kregen er een speciale vermelding. Groeit hoofdhaar op het zuidelijk halfrond in een andere richting? Wat klopt er van beweringen over mensen die buitengewoon oud worden? En wat is het nut van kunnen ademen door je anus?

Lees meer »

Cindy (47) maakt droom waar en opent eigen dagbladhandel in Oostende: “Mensen kunnen hier nog een babbeltje doen”

Cindy Van den Borre droomde als jong meisje van een winkeltje als de Kotmadam… Op haar 47ste heeft ze die droom kunnen waarmaken. Ze baat sinds kort een dagbladhandel uit in de Oostendse Frere Orbanstraat, waar ze ook snoep en gadgets verkoopt.
The post Cindy (47) maakt droom waar en opent eigen dagbladhandel in Oostende: “Mensen kunnen hier nog

Lees meer »