Inflatie zakt voor het eerst sinds januari onder de 3 procent

De inflatie in België, dat is de mate waarin de prijzen van consumptiegoederen zijn gestegen op jaarbasis, is in augustus gedaald tot 2,86 procent. Dat maakte de Belgische statistiekdienst Statbel donderdag bekend. Het is van januari geleden (1,75 procent) dat de inflatie onder de 3 procent uitkomt. De Europese Centrale Bank streeft naar een inflatiecijfer van rond de 2 procent.

 

Meer krantenkoppen in België

3 beklaagden schuldig aan explosie in Ieper waarbij 2 mensen stierven: “Schadevergoeding loopt op tot 250.000 euro of meer”

Het Hof van beroep van Gent heeft 3 beklaagden veroordeeld voor de fatale gevolgen van een explosie op een industrieterrein aan de Oostkaai in Ieper. 10 jaar geleden vonden arbeiders 2 obussen tijdens graafwerken op een werf. In plaats van de obussen aan ontmijningsdienst DOVO te geven, bleven de obussen wekenlang liggen op het terrein. Tot een explosie het leven

Lees meer »

Trucker vrijgesproken voor vluchtmisdrijf na aanrijding van tuinmuurtje in Veurne

Een trucker werd in de politierechtbank vrijgesproken van vluchtmisdrijf nadat hij tijdens het manoeuvreren in de straat een tuinmuurtje had aangereden in Veurne. P.F. had na het ongeval wel aangebeld, maar er was niemand thuis. Hij verwittigde zijn werkgever die op zijn beurt de politie niet meer belde. De man kreeg wel nog een geldboete van 400 euro, de helft

Lees meer »

Familie van Hakim (53) hoopt op antwoorden nu proces van start gaat: “Zoon heeft nog steeds nachtmerries over zijn dood”

“Haar zoontje zit met vragen, waar zij maar geen antwoorden op kan geven.” De nabestaanden van Hakim Mutyuba (53) wacht een moeilijke confrontatie in de Gentse rechtbank, waar maandag het protest rond zijn verdrinkingsdood start. Ze hopen op antwoorden op hun vele vragen, maar het blijft moeilijk. “Schuldinzicht brengt Hakim niet terug en daar rekenen ze dus ook niet op.”

Lees meer »

Al voor twaalfde keer Wandelen voor OIGO

Op zondag 15 september gaat ‘Wandelen voor OIGO’ voor de twaalfde keer door. Deze editie gaat opnieuw van start in OC ’t Klokhuis Beveren-Leie. De opbrengst gaat dit jaar terug naar de VZW OIGO (Opgeven Is Geen Optie).
The post Al voor twaalfde keer Wandelen voor OIGO appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu fiscus 1,5 miljard eist van Nike: “Zo’n multinational gaat op zoek naar minst fiscale weerstand en stemt bedrijf daar op af”

De Belgische douane en fiscus viseren Nike voor een totaalbedrag van 1,5 miljard euro. De sportkledingreus zou kampioen zijn in belastingen ontwijken door gebruik te maken van een fiscale truc. Dat is de Belgische fiscus beu en onderneemt dus actie. Fiscaal expert Michel Maus (VUB) legt uit wat dat betekent voor het distributiecentrum in Laakdal dat 7.000 mensen tewerkstelt. ”Als

Lees meer »

Hoe 25-jarige gevangene zijn maatschappelijk assistente kon verkrachten. “Hij sloeg toe toen ze rechtstond om een tolk te halen”

Hoe is het mogelijk dat een gedetineerde bínnen de muren van de gevangenis een maatschappelijk assistente kan verkrachten? En dat het een dikke minuut duurt voor cipiers te hulp schieten? Eerst en vooral omdat de alarmknop aan de muur niet aangesloten bleek. Ten tweede, omdat het mobiele alarm aan haar walkietalkie een verkeerde locatie gaf. Reconstructie van opnieuw een zwaar

Lees meer »