Hoe veilig zijn liften in ons land? “Meeste aandacht bij keuring gaat naar de deur: opent die enkel als de lift er ook echt is?”

“Wat in Vilvoorde gebeurd is, is een mysterie.” Keurders van liften kijken met verbazing naar de val die een onfortuinlijke dame in een lege koker maakte. “Bij een oude lift is dat technisch mogelijk, maar nieuwe modellen zitten helemaal anders in mekaar.” Hoe dan? Een blik op de 85.000 liften in ons land, en de reden waarom 9 procent van de Vlamingen toch liever de trap neemt. 

Meer krantenkoppen in België

D’s Deldycke Traiteurs uit Brugge wint Gault&Millau Award voor inspanningen inzake medewerkerswelzijn

D’s Deldycke Traiteurs uit Brugge heeft bij de uitreiking van de Gault&Millau Catering Awards in Tour et Taxis in Brussel, de award voor HR in ontvangst mogen nemen. Deze nieuwe award, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, erkent cateringbedrijven die uitzonderlijke inspanningen leveren op het gebied van medewerkerswelzijn.
The post D’s Deldycke Traiteurs uit Brugge wint Gault&Millau

Lees meer »

Voorstel van Israël: Hamas-leider mag veilig weg uit Gaza als hij gijzelaars vrijlaat – Zes VN-medewerker omgekomen bij Israëlische aanval in Gaza

Israël heeft de Palestijnse terreurbeweging Hamas een nieuw voorstel gedaan. Hamas-leider Yahya Sinwar mag veilig vertrekken uit Gaza in ruil voor de vrijlating van de Israëlische gijzelaars. Bij een Israëlische luchtaanval op een school in Gaza zijn veertien mensen gedood. Ook heeft het Israëlische leger woensdag vijf Palestijnen gedood in Tubas, op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat melden de Palestijnse

Lees meer »

Mégane werd opgelicht met valse bankapp: hoe herken je ze?

Opgelet voor oplichters die betalen met een nagemaakte bankapp. Onze redactie ontving verschillende getuigenissen van slachtoffers. Zo ook van Mégane uit Menen. Zij verkocht een dure laptop aan iemand die in haar bijzijn het bedrag leek over te schrijven via een bankapp. Die bleek vervalst. Het geld kreeg ze niet en de laptop was weg. Hoe herken je die apps

Lees meer »

Jong Helkijn blijft zoeken naar eerste overwinning

Promovendus Jong Helkijn kon na twee speeldagen in derde provinciale C nog niet proeven van een overwinning. De ploeg van coach Jérémy De Neve verloor vorig weekend met 3-2 van WS Bellegem. Dit weekend komt Wevelgem City op bezoek in Helkijn.
The post Jong Helkijn blijft zoeken naar eerste overwinning appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boetes uit beruchte trajectcontroles vloeien naar nieuwe brug: “Perfecte verbinding van fietspaden over de IJzer”

Tal van bestuurders werden het voorbije jaar betrapt door de nieuwe trajectcontroles in Lo-Reninge. Een mogelijke troost: hun boetes worden nu geïnvesteerd in een nieuwe brug over de IJzer. “Voor de veiligheid van zwakke weggebruikers.”
The post Boetes uit beruchte trajectcontroles vloeien naar nieuwe brug: “Perfecte verbinding van fietspaden over de IJzer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamant voor wandelaars Julien en Agnes

Zondag 8 september was een onvergetelijke dag voor het echtpaar Julien Vankeirsbilck en Agnes Devolder uit de Gaverstraat 15. In de feestlocatie Swaenenburg kregen zij het bezoek van een delegatie van burgemeester en schepenen naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum. Julien is afkomstig uit het naburige Meulebeke, waar hij opgroeide binnen een gezin van twee
The post Diamant voor

Lees meer »

Cindy (47) maakt droom waar en opent eigen dagbladhandel in Oostende: “Mensen kunnen hier nog een babbeltje doen”

Cindy Van den Borre droomde als jong meisje van een winkeltje als de Kotmadam… Op haar 47ste heeft ze die droom kunnen waarmaken. Ze baat sinds kort een dagbladhandel uit in de Oostendse Frere Orbanstraat, waar ze ook snoep en gadgets verkoopt.
The post Cindy (47) maakt droom waar en opent eigen dagbladhandel in Oostende: “Mensen kunnen hier nog

Lees meer »

KIJK. Van “Harris is voorstander van abortus na geboorte” tot “Trump wil dictator zijn”: dit zijn de opmerkelijkste passages van de debatnacht

Afgelopen nacht onze tijd vond het eerste televisiedebat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Kamala Harris plaats op de Amerikaanse zender ABC. Trump en Harris debatteerden meer dan negentig minuten lang over verschillende onderwerpen. Dit waren de vier opmerkelijkste passages van de debatnacht.

Lees meer »

“Speelt de pijn weer op, dan is het helemaal naar af”: terugkeer Jan Vertonghen is niet voor meteen

De geïrriteerde achillespezen blijven Jan Vertonghen (37) parten spelen. De recordinternational staat al vijf weken aan de kant en een terugkeer is niet voor meteen. Volgens Anderlecht-coach Brian Riemer ligt hij nog minstens tot en met de volgende interlandperiode in de lappenmand. “Speelt de pijn weer op, dan is het helemaal naar af.” Een stand van zaken.

Lees meer »

Lonen en pensioenen slorpen 40 procent van gemeentekas op

Dik 40 procent van het geld dat lokale besturen de voorbije legislatuur uitgaven, ging naar lonen, sociale bijdragen en pensioenen. Dat blijkt vrijdag uit een analyse van ‘De Tijd’ op basis van de officiële jaarrekeningen van de 300 gemeenten voor de ­aflopende legislatuur.

Lees meer »

“Op vrijdag zien we dat werkvolk niet meer”: gáán werken doen we met z’n allen massaal op dinsdag en donderdag

Het coronavirus heeft ons kantoorleven veranderd in de ‘di-do-economie’, een woord dat de Nederlanders verzonnen, maar dat wij moeiteloos kunnen overnemen. Ook in België zijn dinsdag en donderdag dé uitverkoren dagen om nog eens naar kantoor te gaan. De andere dagen werken we liever thuis. En dus is het op dinsdag en donderdag extra druk: op de snelweg, op de

Lees meer »

Café du Rat Mort sluit Ensorjaar in stijl af: flamboyant feest in Parijse sfeer

Dit jaar kleurde James Ensor Oostende als geen ander, want het is 75 jaar geleden dat hij overleed. In aanloop van het slotweekend op 21 en 22 september zet de Koninklijke Cercle Coecilia hun vroegere clublid vorige zaterdag nog eenmaal in de bloemetjes door het spectaculaire galabal ‘Met Ensor naar het Cabaret du Rat Mort’ te organiseren in Kursaal Oostende.

Lees meer »