“Hoe denken de rode vakbond en de PS de sociale zekerheid te redden, zonder grote hervormingen?”

Ooit was de positie van Europees Commissaris een gegeerde trofee. Exact tien jaar geleden, begin september 2014, liet CD&V-voorzitter Wouter Beke zelfs het premierschap voor zijn partijgenoot Kris Peeters schieten om Marianne Thyssen eurocommissaris te kunnen maken. Achteraf bleek die beslissing – deels genomen uit strategische overwegingen, maar ook deels als knieval voor de ondankbare rol die Thyssen speelde binnen de CD&V – het begin van een cruciale weeffout in de aanstaande Zweedse coalitie van N-VA, MR, CD&V en Open VLD.

 

Meer krantenkoppen in België

Halsbrekende toeren in Kortrijk: mannen heffen elkaar over gebouw van drie verdiepen heen

Op sociale media doet er een opvallend beeld de ronde vanuit het centrum van Kortrijk. Een medewerker heft met een verreiker zijn collega, die zomaar op een palet zit over een huis van drie verdiepen heen. Het voorval zou vorige week gebeurd zijn aan de Kasteelkaai bij de nieuwe verlaagde Leieboorden. “Aan dergelijke flagrante praktijken is een serieus valgevaar verbonden.

Lees meer »

Biden noemt dood Amerikaans-Turkse activiste “blijkbaar een ongeluk”

Het Israëlische leger noemt het “heel waarschijnlijk” dat een schot van een soldaat “onrechtstreeks en onbedoeld” een Amerikaans-Turkse activiste gedood heeft. Dat blijkt uit eigen onderzoek. De Amerikaanse president Joe Biden noemde de dood van de activiste “blijkbaar een ongeluk”. Bij een luchtaanval op Khan Younis zijn volgens het gezondheidsministerie van de extremistische Palestijnse organisatie zeker negentien doden gevallen. Het

Lees meer »

Wendy (40) uit Oudenburg zet zich in voor zwerfkatjes: “Waarom ik zo van dieren hou? Omdat hun liefde eindeloos is”

Samen met Elle Decap zet Wendy Bakker zich in voor de zwerfkatjes in Oudenburg. “Je zou versteld staan hoeveel zwerfkatten onze stad nog telt. Vooral rond boerderijen zie je ze in grote getale en gebeurt er voortdurend inteelt. Dat proberen we te verhelpen door ze te vangen en te castreren of steriliseren”, legt Wendy uit.
The post Wendy (40)

Lees meer »

Joe Biden werd genekt door een debat met Trump. Ondergaat Kamala Harris straks hetzelfde lot?

Het valt nauwelijks te overschatten, het belang van het debat dat zich dinsdagnacht voltrekt in de VS. Hoe onwaarschijnlijk het ook klinkt, voor veel Amerikaanse kiezers wordt het de eerste echte kennismaking met hun vicepresident. Donald Trump kent iedereen en heeft niet veel te verliezen. Maar Kamala Harris? Zij heeft wel wat handicaps, oordeelt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Zal

Lees meer »

Vrijdag uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

Vernieuwde aanpak van de taalopleiding bij Vives Brugge

De opleiding Business & Languages aan Vives Brugge werd voor het komende academiejaar grondig herzien. Studenten kunnen nu zelf kiezen welke vreemde talen ze willen studeren, met een grotere focus op praktijkgerichte projecten en de integratie van artificiële intelligentie (AI) in het curriculum.
The post Vernieuwde aanpak van de taalopleiding bij Vives Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf nu ook alternerend zaterdagmarkt in Krottegem en Beveren: “Het leeft al bij de inwoners”

Roeselare heeft er – naast de traditionele dinsdagmarkt – een markt bij. Zaterdag 14 september wordt op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt in Krottegem de eerste tweewekelijkse markt gehouden. De week erop is het de beurt aan Beveren, daarna blijven de zaterdagmarkten elkaar afwisselen. “We hebben al acht geëngageerde marktkramers, vooral met voeding. Maar er kunnen er uiteraard nog bij.”
The post

Lees meer »

800 miljard per jaar om Europese economie te redden: langverwacht rapport focust op meer innovatie, groene energie en defensie

Vergroening en innovatie moeten de toekomstige groeimotoren van de Europese economie worden en daarvoor zijn jaarlijks tot maar liefst 800 miljard euro extra investeringen nodig. Dat is de essentie van het langverwachte economische rapport van voormalig ECB-topman en oud-premier van Italië Mario Draghi. Zijn boodschap is dan ook prangend: "Voor het eerst sinds de Koude Oorlog moeten we echt vrezen

Lees meer »

Raadslid wil expo met erfgoedfoto’s van brandweer Izegem

De Izegemse brandweer bracht dit jaar een kalender uit met brandweerlui die poseerden bij een aantal erfgoedlocaties. Raadslid Giel Seynaeve stelt voor om met die originele foto’s een expo te maken in de bibliotheek, wat op bijval kon rekenen bij schepen van Erfgoed en Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA).
The post Raadslid wil expo met erfgoedfoto’s van brandweer Izegem appeared

Lees meer »

Brouwerij De Brabandere lanceert met Petrus Infinitum nieuw bier voor 130ste verjaardag: “Ode aan het eerste speciaalbier dat hier ooit werd gebrouwen”

Brouwerij De Brabandere lanceert een nieuw bier, Petrus Infinitum, ter gelegenheid van de 130ste verjaardag van de brouwerij. Petrus Infinitum is een combinatie van een goed gehopte tripel en verfrissend foederbier.
The post Brouwerij De Brabandere lanceert met Petrus Infinitum nieuw bier voor 130ste verjaardag: “Ode aan het eerste speciaalbier dat hier ooit werd gebrouwen” appeared first on KW.be.

Lees meer »