“Hij is een serial winner”: Nederlander Mark Faber wordt nieuwe hoofdtrainer Vlaamse Zwemfederatie (maar is ook niet onbesproken)

De Vlaamse Zwemfederatie (VZF) gaat vanaf september in zee met toptrainer Mark Faber als hoofd van de topsportwerking. Hij verlaat Nederland met grote adelbrieven – vier olympische zwemmedailles als trainer – maar is ook niet onbesproken na klachten over ongepast gedrag. Na een intern onderzoek mocht hij in Nederland wel aanblijven. “Roos Vanotterdijk en onze andere elitezwemmers staan integraal achter zijn komst”, zegt topsportmanager Lode Grossen. 

Meer krantenkoppen in België

Federaal parket verspreidt opsporingsbericht voor overval met Belgisch voertuig in Genève

Het Belgisch federaal parket en het openbaar ministerie van het Zwitserse kanton Genève hebben een opsporingsbericht verspreid voor een gewapende overval die begin dit jaar plaatsvond op de luchthaven van Genève. De vier daders maakten daarbij gebruik van een witte Peugeot met Belgische nummerplaat. De slachtoffers van de overval hebben een beloning van één miljoen dollar beloofd aan de eerste

Lees meer »

Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie aanwinst”

Het zonnetje en zes marktkramers waren van de partij, maar ook de klanten bleven zaterdagvoormiddag tijdens de eerste marktdag ooit in Krottegem niet achterwege. Het initiatief, dat groeide uit een vraag van de lokale bevolking, valt duidelijk in de smaak bij de inwoners.
The post Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie

Lees meer »

Jean Beernaert en Anny Coussein zijn 65 jaar getrouwd

Jean Beernaert (90) en Anny Coussein (88) vierden hun briljanten jubileum. Anny, geboren in Ieper in 1936, groeide op met haar twee broers en studeerde Latijn-Grieks in Ieper en Gent. Jean werd in 1934 in Menen geboren, waar zijn familie een graanhandel had. Na zijn studies aan het Institut Gramme in Angleur ontmoette hij in
The post Jean Beernaert

Lees meer »

KSA Spiko opent jaar

KSA Spiko trapte zaterdag het nieuwe jaar af met een namiddag vol spel, plezier en kennismaking met nieuwe vriendinnen. KSA Spiko is de KSA van Sint-Pieters en Christus Koning voor meisjes van 5 tot 16 jaar. Drie keer per maand komt men in het weekend samen voor een toffe activiteitennamiddag. Daarnaast zijn er ook speciale
The post KSA Spiko

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische tegenstandster Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten via Truth Social.

Lees meer »

Vrijdag uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

Eerste commerciële ruimtewandeling op komst? SpaceX lanceert Polaris Dawn-missie

Vandaag om 9.38 uur Belgische tijd staat de lancering van de Polaris Dawn-missie door SpaceX gepland, waarmee mogelijk de eerste commerciële ruimtewandeling ooit zal plaatsvinden. De missie, onder leiding van miljardair Jared Isaacman, markeert meerdere primeurs, zoals de verste bemande ruimtevlucht sinds de Apollo-missies en de eerste astronautes die zo ver de ruimte in reizen.

Lees meer »

Peruaanse ex-president Alberto Fujimori overleden

De Peruaanse ex-president Alberto Fujimori is overleden op 86-jarige leeftijd. “Na een lange strijd tegen kanker is onze vader, Alberto Fujimori, zonet vertrokken voor een ontmoeting met de Heer”, klinkt het in een bericht in naam van zijn vier kinderen, op een online account van zijn dochter Keiko Fujimori.

Lees meer »

PK voor verdedigingshonden

Zondag 22 september moet een absolute hoogdag worden voor De Moubeekse Honden, de club die in de Moubekestraat in Aartrijke zijn terrein heeft. Dan mag de vereniging het provinciaal kampioenschap van West- en Oost-Vlaanderen voor verdedigingshonden organiseren.
The post PK voor verdedigingshonden appeared first on KW.be.

Lees meer »