Gewapende oud-politieman in uniform opgepakt in Molenbeek

In Sint-Jans-Molenbeek is afgelopen weekend een oud-politieman opgepakt die zich gewapend en gekleed in uniform voordeed als een politie-inspecteur. De man is aangehouden en zit sinds de feiten in de gevangenis. 

Meer krantenkoppen in België

Oona en Pieter maken samen hun droom waar met Fruitboomnodig: “Ik wist als elfjarige al dat ik boomkweker zou worden”

Het powerduo Pieter Dewaele (32) en Oona Janssens (32) heeft al twaalf jaren samen het bedrijf Boomkwekerij Pieter Dewaele in handen. Zowat twee jaar geleden begonnen ze naast het kweken van veredeld plantgoed met het enten van fruitbomen en startten ze boomkwekerij Fruitboomnodig op. Nu leveren ze hun eerste bomen af. Wij gingen langs om het te hebben over de

Lees meer »

Deken Geert Morlion verhuist naar Rome: “Het is onverwacht, maar ik kijk ernaar uit”

Geert Morlion, huidig deken van Kortrijk, wordt vanaf 1 januari 2025 rector van het Belgisch College Pontificio Collegio Belga, in Rome en dat voor een periode van vijf jaar. Morlion werd voorgedragen door de Belgische bisschoppen. “Ik had het niet verwacht.”
The post Deken Geert Morlion verhuist naar Rome: “Het is onverwacht, maar ik kijk ernaar uit” appeared first

Lees meer »

Wiebes maakt favorietenrol waar en kroont zich tot Europees kampioen op de weg, bedrijvige Belgen blijven met lege handen achter

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Bij de elite vrouwen sprintte Lorena Wiebes ijzersterk naar de Europese kampioenentrui. Marthe Truyen was op een veertiende plek de eerste Belgische.

Lees meer »

“Oekraïne wil de oorlog voelbaar maken”: drones raken Moskou, maar ligt Poetin daar wakker van?

In Rusland is er voor het eerst een burger omgekomen door een Oekraïense drone die insloeg nabij Moskou. Dat gebeurde tijdens een aanval die de grootste van de oorlog wordt genoemd. Oekraïne wil de oorlog voelbaar maken voor de Russische bevolking. Maar helpt dat wel om Poetins macht te ondergraven? En hoeveel burgers stierven er eigenlijk al op Russisch grondgebied?

Lees meer »

Harvey Weinstein (72) met spoed naar ziekenhuis gebracht

De verguisde filmproducent Harvey Weinstein is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘ABC News’. De 72-jarige Weinstein is uit de gevangenis gehaald voor een hartoperatie, bevestigen zijn advocaten aan de zender. Die operatie heeft al plaatsgevonden, maar de advocaten zeggen niet of het een succes was.

Lees meer »