Folterende sergeant kan niet meer ontslagen worden: defensie talmde met tuchtprocedure

Een sergeant die betrapt werd bij het folteren van een burger, kan niet ontslagen worden uit het leger omdat de tuchtprocedure te lang aansleepte. En een korporaal die op weg naar een festival betrapt werd met 47 xtc-pillen op zak, mag om dezelfde reden niet meer uit het leger worden gezet. “De juridische dienst is onderbemand.”

 

Meer krantenkoppen in België

Emiel (24) hangt (professionele) voetbalschoenen aan de haak: “Opgelet met druk bij voetbal”

Voetballer Emiel Deconinck stapt uit de voetbalwereld, al blijft hij er eigenlijk wel in. Na jaren van voetbal spelen, gaat hij jongeren begeleiden bij het mentale aspect van het spelletje. Hij is zelf ervaringsdeskundige van de hoge druk die jongeren onbewust kunnen voelen.
The post Emiel (24) hangt (professionele) voetbalschoenen aan de haak: “Opgelet met druk bij voetbal” appeared

Lees meer »

Twee weekends volop feest in Werken: “Ons dorp levendig houden”

Een goedgevuld kermisprogramma in het charmante dorp Werken, met een mix van comedy, muziek en heel wat animatie. Maar liefst twee weekends is Werken in de ban van de kermissfeer en doet het kermiscomité de warme oproep aan iedereen om uit zijn of haar kot te komen.
The post Twee weekends volop feest in Werken: “Ons dorp levendig houden”

Lees meer »

Groen-zwarte balans na vijf speeldagen: “Het vorige seizoen evenaren zit er niet in”

Cercle Brugge ging de interlandbreak in met vijf speeldagen op de teller. Daarin verzamelde het vier luttele punten. In de transferperiode onderging vooral de verdediging een metamorfose. Siquet, Daland en Popovic vertrokken, maar ook op het middenveld laat het vertrek van Lemaréchal en Lopes Da Silva een leemte achter. Voorin bleef topschutter Kevin Denkey dan weer.
The post Groen-zwarte

Lees meer »

Evy De Swaef riskeert elf jaar voor poging gifmoord op haar schoonmoeder: “Ik ga mijn onschuld volhouden voor eeuwig en altijd”

Voor poging tot gifmoord op haar schoonmoeder heeft het parket gisteren 11 jaar geëist tegen Evy De Swaef (35) uit Berlare. In een heel geanimeerde zitting voor de Brusselse rechtbank hield de vrouw met opgeheven hoofd en zonder verpinken haar onschuld staande. Al zijn er wel een aantal heel bijzondere eigenaardigheden in het dossier.

Lees meer »

Lotte Santens is nieuwe groepsleider bij de Chirowietjes

Kinderen van het eerste leerjaar tot en met tieners uit het zesde middelbaar konden zondag 8 september langs bij de Chirowietjes tijdens hun startdag. De activiteiten vinden plaats elke zondag van 14 tot 17 uur in de Leysafortstraat 17. “We hadden een mooie opkomst”, vertelt Lotte Santens, die dit jaar de groepsleiding op zich neemt.
The post Lotte Santens

Lees meer »

En plots zit er een dildo in je rugzak: groep vrienden gaat viraal na hilarische controle op Brussels Airport

“Michiel, wat is er”, roept een van zijn vrienden al gierend met een Limburgse tongval. Enkele tellen ervoor ontdekt een securityagent tijdens de veiligheidscontrole op Brussels Airport een dildo in de rugzak van de jongeman. Kennelijk ook een verrassing voor Michiel zelf, zo verraadt het schaamrood op zijn gezicht. Van je vrienden moet je het hebben.

Lees meer »