Drie Limburgse cipiers in opspraak na betichtingen van geweld en seksuele handelingen

Een vrouwelijke cipier die wordt beticht van seksuele handelingen met een gedetineerde en twee andere cipiers die mogelijk ongeoorloofd geweld gebruikten, zijn momenteel verwikkeld in een tuchtrechtelijke procedure. De incidenten deden zich voor in de gevangenis van Hasselt.

 

Meer krantenkoppen in België

2 drugslabs opgerold in Houthalen-Helchteren op minder dan 1 week tijd: 2 verdachten aangehouden

De politie heeft in Houthalen-Helchteren op zeer korte tijd 2 drugslabs aangetroffen. Het eerste werd vorige week ontdekt, daar werd vermoedelijk de drug MDMA geproduceerd. Na enkele huiszoekingen vonden de speurders een tweede lab met chemicaliën en ingrediënten om synthetische drugs te maken. 2 verdachten zijn opgepakt, zij zijn intussen aangehouden en opgesloten in de gevangenis.

Lees meer »

Voetballer (16) stuikt in elkaar tijdens training in Tessenderlo: “We hebben 20 à 30 minuten gereanimeerd, tot de spoedarts er was”

Een 16-jarige voetballer van Ham United is woensdagavond tijdens de training onverwacht in elkaar gestuikt. De jongen werd eerst nog gereanimeerd door trainer én ambulancier Wesley Claes, maar werd later in kritieke toestand afgevoerd naar het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. “Elke winter krijgen we in samenwerking het Rode Kruis EHBO-cursussen op de club. Maar je hoopt natuurlijk dat je dat

Lees meer »

Nieuw woonproject in voormalig gemeentehuis

Tijdens de zondag van de kermis kon men kennismaken met het nieuwe bouwproject, dat ondergebracht wordt in het voormalige gemeentehuis in de Kasteelstraat in Oostvleteren.
The post Nieuw woonproject in voormalig gemeentehuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Apple en Google verliezen rechtszaken en moeten miljarden euro’s betalen: “Grote overwinning voor Europese burgers”

Apple moet 13 miljard euro terugbetalen aan Ierland. Dit heeft het Europese Hof van Justitie dinsdag bekendgemaakt in zijn vonnis over deze zaak. Volgens de Europese Commissie was er sprake van ongeoorloofde staatssteun. Dezelfde rechtbank heeft ook een definitief vonnis uitgesproken tegen Google. Die techgigant zal een boete van 2,4 miljard euro moeten betalen.

Lees meer »

“Hij verliet mij op het moeilijkste moment van mijn leven”: buitenechtelijk kind is niet eerste misstap van Dave Grohl

Dave Grohl (55), zanger van de Amerikaanse rockband Foo Fighters, heeft toegegeven dat hij zijn vrouw Jordyn Blum (48) heeft bedrogen en in het geheim een kind heeft verwekt bij een andere vrouw. Een bekentenis die heel wat fans met open mond achterliet, maar zijn ex-vriendinnen zijn minder verbaasd. Grohl heeft namelijk een bijzonder tumultueuze liefdesgeschiedenis. “Jij bent mijn toekomstige

Lees meer »

Heuvellandse oppositie verlaat de zaal na weigering om fraude-onderzoek openbaar te bespreken

CD&V en N-VA hadden allebei een schriftelijke vraag ingediend over het rapport van Audit Vlaanderen naar aanleiding van een forensisch fraude-onderzoek dat werd uitgevoerd in Heuvelland. Maar tot hun verbijstering kondigde voorzitter Marjan Rouseré voor de bespreking van die vragen aan dat de zitting gesloten werd en de bespreking zou plaatsvinden in geheime zitting. Op de vraag naar het waarom

Lees meer »