“Dit jaar krijgt elke dame een erelint”: Opnieuw vijf kandidaten voor verkiezing Tabaksfee in Wervik

In het Nationaal Tabaksmuseum in Wervik vond de voorstelling van de kandidaten voor de verkiezing van de Tabaksfee en haar twee eredames plaats. Voor de vierde keer op rij zijn er vijf deelnemers. Drie kandidaten wonen in Geluwe, de twee anderen in Wervik en Kruiseke. Terug van weggeweest is het sigarettenrollen als praktische proef.

“Op die manier wordt de behendigheid en stressbestendigheid van de dames getest”, zegt Kris Deronne van de Dienst Toerisme. Dominiek Druart van het organiserend Cultuursmakers deed heel wat inspanningen om uiteindelijk vijf kandidaten vast te leggen. “In totaal meldden zich een tiental kandidaten, maar door twijfel en onzekerheid haakten er weer enkele af. Een jaarlijks terugkerend fenomeen.”

Marie-Loor Bossuyt uit Geluwe haalde het vorig jaar. Eileen Bossuyt (Kruiseke) en Lora Claeys (Wervik) schopten het tot eredames. Nieuw dit jaar is dat alle kandidates een lint zullen ontvangen. Een bewuste keuze van de organisatoren. De derde en vierde eredame zullen voortaan als plaatsvervangers van de stadsambassadrices optreden wanneer zij niet beschikbaar zijn.

Prijzenpakket

Er is opnieuw een prijzenpakket in Wervikse Cadeaubonnen. De toegezegde sponsorbedragen van de lokale handelaars worden door de stad meteen verdubbeld. De prijzenpot wordt verder aangevuld met mooie naturaprijzen, waaronder tablets, smartwatches, heerlijke streekproducten en cadeaupakketten. De prijzenpot bedraagt in totaal ongeveer 5.000 euro.

De kroning van de nieuwe Tabaksfee is voorzien op zondag 1 september omstreeks 17 uur. In de plaats van een coverband is er voor de tweede keer op rij een dj voor de muzikale omlijsting en dat wordt dj H(endrik) uit Menen.

Kandidates

De kandidaten zijn Céline Mahieu (Ter Hand, Geluwe), Filomeen Vandenabeele (Geluwe), Yasmine Joye (Geluwe), Ella Déthune (Wervik) en Astrid Windels (Kruiseke). Bij de vijf kandidaten vallen een aantal zaken op. Zo zijn er vier ouder dan twintig jaar. Enkele grijpen hun laatste kans om te mogen deelnemen, want de maximumleeftijd staat op 23 lentes. Céline Mahieu (23) woont op een boerderij in het begin van de Moeremaaistraat en studeert Agro-industrie. Ze is lid van KLJ Wervik-Geluwe. Filomeen Vandenabeele (22) uit de Dullaardstraat behaalde aan Vives Kortrijk haar diploma bachelor Toegepaste Psychologie en start eind september aan de KU Leuven aan haar master Klinische Psychologie. Na de scheiding van haar ouders verhuisde Filomeen van Passendale naar Geluwe.

Ella Déthune (22) woont in het begin van de Bakkerstraat en studeert aan de Artevelde Hogeschool Gent voor educatieve bachelor Secundair Onderwijs Muzikale Opvoeding en Project Algemene Vakken.

“Met de proef sigaretten rollen, testen we hun stressbestendigheid”

Yasmine Joye (23) uit de Bunderstraat speelt volleybal bij Sijos Menen en werkt als zelfstandig vroedvrouw. Aan de Kulak Kortrijk behaalde ze haar masterdiploma. Yasmine begint volgende maand een specialisatie-opleiding Menopauze en Onderwijs.

Astrid Windels (16) is de allerjongste. Ze woont in de Doornkapellestraat. Aan het college in Ieper begint ze aan het laatste jaar Wetenschappen-Wiskunde en ze wil volgend jaar deelnemen aan het toelatingsexamen Geneeskunde. Haar moeder is zaakvoerster van vakantiewoning & B&B Landhuis Soetendaele.

Geschenkenworp

Nieuw is de geschenkenworp door de huidige Tabaksfee en haar eredames, die omstreeks 15.45 uur op het podium zal doorgaan. In de prijzenpot steekt onder meer een bon om de escaperoom R. I. P. Philippe in het Tabaksmuseum te gaan spelen, drie Wervikse cadeaubonnen (10, 20 en 30 euro), kaarten van het nieuwe wandelnetwerk Ieperboog Oost en een duoticket voor deelname aan een Muzikale Grensverhalenwandeling. Iedereen kan zondag gratis een bezoek brengen aan het Nationaal Tabaksmuseum. Daar loopt nog tot eind november de tijdelijke mini-expo 100 jaar Belga. Voor de kleinsten is er een springkasteel.

The post “Dit jaar krijgt elke dame een erelint”: Opnieuw vijf kandidaten voor verkiezing Tabaksfee in Wervik is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“VRT is totaal gecommercialiseerd”: ex-presentator Dirk Tieleman kijkt “met verschrikking” naar heisa bij openbare omroep

Bijna 20 jaar geleden nam hij afscheid van z’n geliefde VRT, maar Dirk Tieleman (84) heeft een gepeperde mening over de saga rond toxisch leiderschap, ontslagen bazen en open brieven bij de openbare omroep. “Ze verliezen hun eigenheid”, klinkt het streng. Hoe gaat het verder nog met de ex-presentator van ‘Terzake’, ‘Koppen’ en ‘Panorama’, die na zijn pensioen niet heeft

Lees meer »

Straks uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

Verdachte van steekpartij in Oostende geïdentificeerd

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.

Lees meer »

Ervaren Angelo Lucas (Sparta Dikkebus – 3A) kijkt uit naar match tegen VKLP

De Spartanen van Dikkebus kregen een zwaar openingsprogramma met achtereenvolgens Proven, KV Koksijde-Oostduinkerke en KFC Poperinge, toch wel drie eindrondekandidaten. Met 6 op 9 om te starten kan het team van Pascal Dermaux zeker niet klagen. “Tegen de Hoppeplukkers was een gelijkspel misschien wel rechtvaardiger geweest want na de pauze hadden ook wij enkele mooie
The post Ervaren Angelo

Lees meer »

CD&V Heuvelland lanceert toekomstplan voor de komende tien jaar

CD&V presenteerde vandaag zijn toekomstplan voor Heuvelland. In aanloop naar de verkiezingen natuurlijk, maar men wil toch nog een stapje verder gaan. “Dit is een visie op lange termijn”, zegt lijsttrekker Nathan Duhayon, “die al onze dorpen voorbereidt op de toekomst.”
The post CD&V Heuvelland lanceert toekomstplan voor de komende tien jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongen die beelden van Brugse school rondstuurde met dreigende teksten, opgepakt voor verhoor

De politie heeft een jongeman opgepakt die onheilspellende teksten verstuurde op sociale media, met beelden van de school Sint-Andreaslyceum (SASK) in Sint-Kruis-Brugge. Het parket van Oost-Vlaanderen dat het onderzoek voert, bevestigt dat de man is meegenomen voor verhoor.
The post Jongen die beelden van Brugse school rondstuurde met dreigende teksten, opgepakt voor verhoor appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit is een act voor in een stripclub”: Katy Perry opnieuw onder vuur door optreden op de VMA’s

Na enkele jaren stilte is Katy Perry (39) weer helemaal terug, hoewel haar comeback niet zonder uitdagingen verloopt. Eerder deze zomer kreeg ze al kritiek op haar nieuwe videoclip ‘Woman’s World’ en nu ligt ze opnieuw onder vuur na haar optreden op de MTV Video Music Awards (VMA’s). “Ze promoot feminisme en wil dat haar lichaam niet wordt uitgebuit, maar

Lees meer »

In Geluwe gestolen Mini Cooper beschadigd teruggevonden in Rijsel: “Wellicht voor zo’n 5.000 euro aan schade”

De Mini Cooper van Romina Deschamps uit Geluwe die in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 september gestolen werd, is terecht. De opvallende auto werd gestolen op de parking van haar overburen in de Ieperstraat. Romina is de uitbaatster van krantenwinkel De Courant op de hoek van de Derde Lansiersstraat en Beselarestraat in Geluwe en combineert dat met

Lees meer »

Beythem Kerke krijgt een kunstwerk in glas van Cultuur Ambassadeur Joost Caen uit Roeselare

In zaal Beythem Kerke werd vrijdagavond een glaskunstwerk van Cultureel Ambassadeur Joost Caen officieel ingehuldigd. “Ik hoop dat het glasraam met de symbolen van ark en kiem het symbool wordt voor het respect waarmee bezoekers met deze begenadigde plek omgaan.”
The post Beythem Kerke krijgt een kunstwerk in glas van Cultuur Ambassadeur Joost Caen uit Roeselare appeared first on

Lees meer »

Vier generaties op een rij: Van Jozef tot Jules

In de Nieuwstraat in Kemmel konden we dit viergeslacht fotograferen. Stamvader is Jozef Debrabander (86) uit Nieuwkerke. We zien hem op de foto samen met zijn zoon Lieven Debrabander (57) uit Dranouter, kleinzoon Brecht Debrabander (27) uit Kemmel en achterkleinzoon Jules, die geboren werd op 19 mei. (EF)
The post Vier generaties op een rij: Van Jozef tot Jules

Lees meer »

Kevser-moskee krijgt ongelijk in zaak tegen stad Aalst

De stad Aalst heeft in de zaak tegen de vertegenwoordigers van de Turkse Diyanet moskee gelijk gekregen van de rechtbank van eerste aanleg. Vorig jaar werd de Kevser-moskee door de stad gesloten omdat er bouwovertredingen werden vastgesteld. De moskee vond de sluiting onterecht en eiste daarom een schadevergoeding van 571.000 euro. Eerder dit jaar werd erkenning van de moskee al

Lees meer »